Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Plugin na wymianę itemów

czaman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest jakiś plugin powiedzmy podobny do chest shop dzięki któremu można wymieniać item za item a nie kupować lub sprzedawać tylko i wyłącznie za pieniądze?

Np gracz klika w tabliczkę i oddając 64szt cobbla otrzyma 16 stone lub coś podobnego

Opublikowano

Skrypt:

on right click on sign:
	line 1 of clicked sign is "&1[Wymiana]":
		line 2 of clicked sign is "64 cobble":
			line 3 of clicked sign is "na":
				line 4 of clicked sign is "16 stone":
					if player has 64 cobblestone:
						remove 64 cobblestone from player
						message "&aZabrano 64 cobblestone z twojego ekwipunku."
						give 16 stone to player
						message "&aOtrzymales 16 stone."
					else:
						send "&cNie masz 64 cobblestone!" to player

dsa

Opublikowano

Pluginu nie widziałem, skrypt podany wyżej jest poprawny

Można też napisać dość łatwo napisać plugin.

Podpowiem... wydarzenie (event) PlayerInteractEvent, sprawdzanie, czy gracz klika na tabliczkę, jeśli tak, to sprawdzanie linii napisanych na tabliczce, następnie pobieranie jego ekwipunku, sprawdzanie, czy ma dany item, jeśli tak, znowu pobieranie EQ i usuwanie go, a dodawanie tego innego. Oczywiście do wszystkiego ItemStack co związane z poszczególnym itemem. ;-)

DENNIS AKA PROGRAMISTA JUŻ NAPISAŁ PRZEDE MNĄ SEKUNDĘ. ZARAZ BĘDZIE HEJTOWAŁ, ŻE SIĘ NIE ZNAM, HEHEHEHE. xD

Pozdr,

Avaterys/Risen.

Opublikowano

@up po co blockbreakevent ?

Też się zastanawiam, ale Denis jest najlepszym programistą, krytyki nie przyjmuję, a ja się nie znam, tak samo pewnie Ty.

W ogóle nikt od niego lepiej się nie zna.

@TOP: Przypomniało mi się, że było coś takiego, ale działające na innej troszkę zasadzie, połączone z ekonomią. Jak znajdę - podeślę.

Opublikowano

Dziękuje bardzo za odpowiedzi. Jest również plugin Shopkeepers do którego się dokopałem. Co prawda nie jest to tabliczka tylko NPC ale można go skonfigurować wg własnych potrzeb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...