Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kogo mainować?

syzyffek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zastanawiam się kogo mainować. Chodzi i o pozycję gry. Zdecydowanie najlepiej gram mid/adc, ale teraz pytanie kogo z nich mainować? Pomożecie?

@EDIT

Oh.... god ludzie normaly Phaiz I Okrutny... chodzi o linię nie champa......

Bxop3D.png

Sygnaturę wykonał SSW Attle ( czyli ja ) :)

Opublikowano

Mid? Polecam Fizz lub Morde :G.

Na mida klasycznie Jinx/Vayne coś takego. Lucian jeszcze.

Żalezy, np na Cait pickujesz Sivir ;x

Opublikowano

Może Ori na mid'a ? Jest to postać przydatna dla team'u,ma ogromny DMG,shield,slow,AoE,do tego wali range.

W early można się nafeedować,a potem miazga w late.

Opublikowano

I kolejny bez sensu temat, mainuje się postacie którymi ci dobrze idzie na danej pozycji... Skąd ludzie mają wiedzieć kim lubisz i potrafisz dobrze grać

Opublikowano

Dokładnie jak przedmówca, bezsensowne pytanie, to tak samo jakbys się pytał jakie buty ubrać.. Każda postać jest inna i każdemu gra się nią inaczej, np jeden lubi zeda i napisze ci mainuj zeda kiedy tobie np zedem za cholere nie idzie..

Opublikowano

Dokładnie są ludzie którzy potrafią grać wszystkim ale to są wyjątki. Czujesz że dobrze idzie ci np maokaiem? To nim graj nie zastanawiaj się czy jest op i w mecie.

Opublikowano

Może to się wydaje dziwne ale bardzo fajnie gra się Tristaną Apc. 100% przelicznika z E i 150 % carruje early i middle game. Jeżeli grasz z kolegą może grać kimś który jest bardzo dobry w late game i pozamiatane ;).

Poza tym polecam LB, Akali (jeśli zbanujesz ryza), Fizz, Annie ( ale po nerfie to nwm), lux i gragas ;D

Przydają się też champy z CC.

Y.ou O.nly L.ive O.n-line.

YOLO

Opublikowano

Na starcie powiem ci, że mechanika adc, a mida to są dwie przeciwne rzeczy. Mid powinien odstawać trafianiem skillami poza resztę teamu, a adc pozycjonowaniem i naciskaniem prawego przycisku myszy na dany obiekt (wbrew pozorom jest to trudna sztuka :) )

Dam Ci najlepsze postacie na mida minionego tygodnia

gragas

ziggs(nerf)

lissandra

orianna

kassadin(nerf)

Opublikowano

Siema, zastanawiam się kogo mainować. Chodzi i o pozycję gry. Zdecydowanie najlepiej gram mid/adc, ale teraz pytanie kogo z nich mainować? Pomożecie?

@EDIT

Oh.... god ludzie normaly Phaiz I Okrutny... chodzi o linię nie champa......

Mainuj jungle. Masz wpływ na każdą linię. Do tego nie masz co zwalać na innych że są slabi jeżeli sam im nie pomagasz. Bardzo dobra Shyvana lub Vii

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Mainuj jungle. Masz wpływ na każdą linię. Do tego nie masz co zwalać na innych że są slabi jeżeli sam im nie pomagasz. Bardzo dobra Shyvana lub Vii

Przegrana linii to nie wina junglera. Najczęściej jest to przez umiejętności indywidualne. Jeżeli wrogi jungler babysituje trzeba zmienić swój tryb gry na pasywny - to też jest umiejętność.

Opublikowano

Może to się wydaje dziwne ale bardzo fajnie gra się Tristaną Apc. 100% przelicznika z E i 150 % carruje early i middle game. Jeżeli grasz z kolegą może grać kimś który jest bardzo dobry w late game i pozamiatane ;).

Poza tym polecam LB, Akali (jeśli zbanujesz ryza), Fizz, Annie ( ale po nerfie to nwm), lux i gragas ;D

Przydają się też champy z CC.

Czy ja wiem... grałem Annie i tak naprawdę jest potężniejsza, mimo że jej stun jest krótszy to jej Ult dostał potężnego Buffa, szczęka mi opadła gdy po zbudowaniu 2 itemów na CDR, Cooldown Tibbersa po tym jak padnie trwał dokładnie... 15 sekund, więc Annie teraz może spamować Tibbersem ile wlezie.

A co do tematu, mainuj tą postać którą gra ci się najlepiej i wiesz że nią wygrasz.

Opublikowano

Bierz te postacie, których się nie widuje, nie przesadzając z kontrą na siebie (nie pacz na kontry z internetu bo to syf).

Top - Mundo, Renek, Yorick

Mid - Ryze, Ori, Victor

Jungle - Hecarim <3, Jarvan, Shyvana i dużo więcej picków z cc typu Maokai, Vi...

Bot - to jest linia, którą albo wygrasz albo przegrasz. Jeżeli grasz premade to polecam poeksperymentować, jeżeli solo to stabilny adc typu Sivir, Cait lub poćwicz Vayne (kosa na low Elo), a jak masz first picka i bierzesz supporta to też robisz przysługe drużynie. ;)

Oczywiście nie musisz mi ufać, choć warto spróbować. ;)

Opublikowano

I kolejny bez sensu temat, mainuje się postacie którymi ci dobrze idzie na danej pozycji... Skąd ludzie mają wiedzieć kim lubisz i potrafisz dobrze grać

Bez sensu to jest twój post. Jeżeli chcesz się wybić to musisz grać pickami według aktualnej mety a nie tym czym Ci się dobrze gra.

Aktualna meta jeżeli chodzi o mida opiera się głównie o postacie z high burstem, w większości są to assasyni.

Aktualnie polecam Ci gragasa, kayle, yasuo, leblanc ew. riven ale nie wiem do końca jeszcze jak się sprawuje po nerfie, wymainuj sobie te championy i możesz orać do diamentu ;)

TGLNeedQQ_eune_103_4_nozg.png

Opublikowano

Bez sensu to jest twój post. Jeżeli chcesz się wybić to musisz grać pickami według aktualnej mety a nie tym czym Ci się dobrze gra.

Aktualna meta jeżeli chodzi o mida opiera się głównie o postacie z high burstem, w większości są to assasyni.

Aktualnie polecam Ci gragasa, kayle, yasuo, leblanc ew. riven ale nie wiem do końca jeszcze jak się sprawuje po nerfie, wymainuj sobie te championy i możesz orać do diamentu ;)

I po co ma grać postaciami których np nie ogarnie? W grze liczy się skill a nie champy i kontry!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...