Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

automatyczna aktualizacja czasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Do mojego skryptu będę potrzebował automatycznej aktualizacji czasu.

Tak jak w Windowsie się wchodzi "Data i Godzina">"Czas z internetu".

Aby się czas zaktualizował z podanego przeze mnie serwera.

Dawno nic nie pisałem, wcześniej znałem tylko podstawy.

Będę tu często zaglądał, widziałem wiele ciekawych projektów.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Parę h poszukiwań i już wiem więcej :P

Są skrypty w autoit które pobierają czas NTP i zmieniaja go w kompie. np.

http://www.autoitscript.com/forum/topic/144389-solved-autoit-function-to-pull-from-ntp/

Działają ok, ale ten zaktualizowany czas jest opóźniony o ok. 300-500 ms ;/

A ja muszę mieć dokładniejszy czas :P

Więc, muszę znaleźć sposób aby mój skrypt wykonywał aktualizacje czasu ale za pośrednictwem windowsa.

Wiecie może czy da się to zrobić w tle?

Opublikowano

jak dokładniejszy ? nie licz w autoit na dokładność kiedy jest on WOLNY sam w sobie przez wykonywanie skryptów

po co ci dokładniejszy czas , bo to bezsens mieć lepszą dokładność w grze przeglądarkowej gdzie same opóźnienia w połączeniach do serwera są większe niż czas synchronizacji z serwerem czasu !

czas w grach synchronizowany jest na podstawie danych z KOMPUTERA , skrypt w grze tylko go liczy bo sama gra nie jest nigdy serwerem czasu

jak chcesz mieć dokładny czas musisz sobie odjąć o czasu aktualnego czas opóźnienia do serwera który praktycznie nigdy nie będzie stały bo zależy od wielu czynników niezależnych od ciebie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W plemionach jest coś takiego jak milisekundy przy wysyłaniu ataków :)

Przypuśćmy że idą na mnie 2 ataki dochodzą o:

1 atak 22:20:00:301

2 atak 22:20:00:515

Skrypt chce zrobić tak aby mój deff wchodził między te 2 ataki.

Skrypt puki co wygląda tak że klika "enter" (wysyła atak) o danej godzinie. W tym wypadku o 21:42:49 bo mój def idzie 00:37:11.

Domyślnie w skrypcie mam -1sec i sleep na 950 (uwzględniłem opóźnienie łącza), w tym wypadku ma wejsc po 300 ms czyli ustawiam 0s i sleep na ok. 260.

Jeśli zaktualizuje czas w windows z tego serwera "ptbtime2.ptb.de" to mój def wejdzie mniej wiecej o:

22:20:00:350-400

Jeśli nie zaktualizuje czasu rozbieżność może być ok 1-2 sec

Możliwe że mój komputer po paru minutach gubi albo dodaje gdzieś 1 sek?

Dlatego chce zrobić aktualizacje czasu przez windowsa ustawił bym żeby się robiła 10 sek przed wysłaniem ataku.

Opublikowano

ZAPOMNIJ

musiał byś dysponować łączem do serwera 1 Gb gdzie masz praktycznie zerowe opóźnienia do kilku np 10-20 ms !

to będzie twój problem obliczyć sobie jakie w danym momencie jest opóźnienie do serwera by odpowiednio wcześnie wysłać dokładnie wtedy kiedy chcesz

zrozum, to co widzisz dochodzi do ciebie z opóźnieniem np 300ms i nawet jeśli klikniesz bez opóźnienia do serwera dojdzie i tak po 300ms czyli łączny czas reakcji będzie 600ms !

milisekundy ustawia serwer, kolejkuje po prostu moment przyjścia polecenia dla serwera według czasu własnego

możesz siedzieć i grać koło kogoś i kliknąć idealnie w tym samym momencie co on ale zawsze jeden z was będzie pierwszy a to zależy od kompa, łącza, serwera itp

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

ok, rozumiem :P

Ale trochę przesadziłeś z czasami :P jak pinguje serwer gry są to czasy ok 60ms

Ciekawe czy masz rację z tym że milisekundy gra zaciaga z czasu lokalnego pc'ta.

Jak się nad tym zastanowię to raczej tak. Ale czas jaki wyświetlają plemiona nie jest dokładnie taki jak u mnie na kompie.

Zawsze się różni ten czas o mniej więcej 500ms do 2sec czasem na plus czasem na minus ;/

Zależy od prędkości wygenerowania strony?

Przetestuje, jak zrobie @MSEC=0 i po tym puszcze mój "Enter" to wyzeruje mi te ms?

Opublikowano

milisekundy zależne są od czasu kiedy dojdzie do serwera, na to nie ma wpływu twój komputer, przeglądarka i kiedy klikniesz bo to są wartości czy programy które wprowadzają własne opóźnienia

jak pisałem musiał byś mieć super sprzęt który wszystko robi bez opóźnień i na dodatek być na dobrym łączu dokładność co do sekundy jest dobra w praktycznie wszystkich grach przez www

i jeszcze jedno najlepsza dokładność jest praktycznie zaraz po odświeżeniu strony, bo im dłużej jest nie odświeżana tym większa różnica, ale to znowu zależy od interfejsu gry który sam automatycznie w tle odświeża czas albo nie licząc go tylko od momentu wczytania

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Sprawa z aktualizacja czasu zamknięta :) mam skrypt który mieści się w ok 60 ms :P Większość i tak muszę ręcznie robić ale jest tylko do mojego użytku, więc nie będę nic zmieniał.

Chcę wykonać jeszcze 2 skrypt.

Który pobiera ze strony id ataku oraz zapisuje godzinę pobrania tego id.

Pytanie jak wyciągnąć id ataku z kodu strony. Może macie jakieś propozycje, podpowiedzi?

Opublikowano

Postaram się rozjaśnić sprawę.

Napiszę co skrypt ma robić i liczę na podpowiedz. Czy muszę to robić w FF.au3?

Dodam że chcę aby skrypt działał cały czas w tle i pobierał nr. id ataków które sam wysyłam.

Jeżeli wcisnę tego inputa:

input id="troop_confirm_go"

To ze strony która się otworzy ma pobierać: "1327075" z tego span'a

<span id="labelText[1327075]">

Chcę jeszcze aby skrypt pobierał godzinę wciśnięcia tego input'a a potem zapisywał godzinę i id ataku w pliku.

Ale z tym sobię poradzę.

Nie wiem jak wykonać samo sprawdzanie inputa.

Pozdro!

^^

__FFStartProcess ==> General Error: Error reading registry entry for FireFox.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mozilla\Mozilla Firefox\*CurrentVersion*\Main\PathToExe
Error from RegRead: 1

Ta ścieżka jest dobra na 100% ;/ tylko jak by nie może jej odczytać. Mam WIN7

Ktoś wie czemu?

Opublikowano

co do problemu z FF.au3 to znalazłem rozwiązanie.

Linia 4330

$sHKLM &= 'Mozilla\Mozilla Firefox' a powinno być

$sHKLM &= 'Mozilla\Mozilla Firefox\'

Taki mały błąd :P Dziwne że tylko w moim przypadku robiło to jakiś problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...