Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dziwny problem z siecią Wifi..

Juniorek321

Pytanie

Opublikowano

Hej wszystkim, postaram się jakoś zwięźle określić mój problem. Mam router Cerberus P 6361. W dzień sieć Wi-Fi chodzi odpowiednio - odpowiednia prędkość przeglądania witryn, brak jakichkolwiek lagów etc. wszystko w jak najlepszym porządku. Problem pojawia się, gdy zbliżają się godziny nocne tj. ok. 23. Wtedy Internet strasznie zwalnia, filmiki 40sekundowe potrafią się otwierać po 3h, pokazują się komunikaty, że połączenie zostało przerwane etc. a najlepsze w tym wszystkim jest to, że internet kablowy chodzi nadal wzorowo podczas, gdy Wi-Fi ledwo zipie. problem z wifi ustaje nad ranem coś koło 7, może wcześniej i wtedy wszystko wraca do normy..

Widziałem, że ktoś miał podobny problem na forum cerberusa, ale nie dostał żadnej odpowiedzi..

Spotkał ktoś może się z czymś takim i wie jak temu zaradzić?

Z góry dziękuję i proszę o pomoc..

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rozumiem przeciążenie sieci o 20-23, to może byłby fakt, ale o 1-5 w nocy/nad ranem też dużo osób siedzi? wątpię. do sieci nikt się nie ma prawa włamać, bo widzę ciągle kto jest podłączony i ustawiona blokada na adres MAC.

Opublikowano

Dostawca w dzień jest wzorowy, a w nocy ma chęć na psucie sygnału WI-FI, a kablówka internetu dalej działa normalnie? Wydaje Wam się to racjonalne? Ponieważ mi nie bardzo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...