Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dell mi upadł , gwarancja?

Gangstuch

Pytanie

Opublikowano

Siema.

Miałem niezwykłego niefarta. Mam laptopa z Dell'a, od dawna już planowałem go wysłać na gwarancję, ale wiadomo - zwlekało się i zwlekało. Problemem było i jest BGA, trzeba przeprowadzić reballing zapewne.

Dziś chciałem babci pomóc , powiesić firanki, odszedłem do laptopa zawdziewając o kabel który na moje nieszczęście był napięty i na niego nadepnąłem przypadkowo i laptop poleciał na dół, z stołu na bok.

Skutek?

Lewy róg laptopa się oderwał ( mały kawałek ale zawsze coś ), matryca i ogólnie reszta wszystko ładnie śmiga ale ten boczek nie daje mi spokoju.

A miałem wysłać kompa na gwarancję.

I teraz moje pytanie:

Czy jak wyślę kompa na gwarancję zgłaszajac problem z BGA, to nie powiedzą mi że mi komputer spadł i że to na pewno przez to?

Myślałem też o tym żeby tam w tym oświadczeniu czy co tam dostanę napisać że komputer jest w idealnym stanie czy coś że go nie uszkodziłem a np. jak zobaczą że jest ten boczek ułamany to powiem że to musiało się stać podczas transportu. Czy takie coś przejdzie? Czy nie bardzo?

Jakie jest wasze doświadczenie w takich właśnie sytuacjach i ogólnie co moglibyście mi doradzić? Gwarancja jest do czerwca tego roku, jest to Dell Inspiron 15r.

Pozdrawiam.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hm... jesteś pewien? Wiesz cuda się zdarzają, może ktoś jeszcze się wypowie w temacie, bo mnie to ciekawi. :)

Opublikowano

Małe odświeżenie, komputer wzięli na gwarancję ale napisali że wada nie jest objęta moją gwarancją. Co robić ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...