Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiatraczek od procesora głośno chodzi

mateuszwoz

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wcześniej rok temu dawałem do serwisu komputer i podmienili mi wiatraczek AMD na jakiś chinski.A to scren z  HWMonitor

screenpng_erpnpea.png

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Jeżeli masz chłodzenie boxowe to możesz kupić nowe chłodzenie (napisz jaki socket procesora) bądź też inny wentylator. Temperatury nie są tragiczne.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Ukradli mi wiatraczek amd pod muj procesor i podmienili na jakis za do 20 zł max

zaraz dam screena jak rozkrece klape

1377531174-U173186.png

Opublikowano

i tak boxowe wentylatory sa slabe.

Zmniejsz jakims programem (np. cpucool) obroty na pwm2 czy wentylatorze 2 (zalezy od programu) obroty do 50*C i w stresie (jakas gra) sprawdz w hwmonitor temperatury procesora

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Wymień chłodzenie np na SPC Fortis albo na SPC Spartan Pro są kompatybilne z duża ilością złączy  a jak nie chcesz to zdejmij tą naklejkę na co masz na środku wiatraczka i nasmaruj tam a przede wszystkim wyczyść go i wymień pastę termo przewodzącą 

Opublikowano

Przede wszystkim to koniecznie musisz go wyczyścić, obroty powinny zwolnić i powietrze nie będzie hałasować 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Na początek wyczyść to chłodzenie z kurzu, można też wymienić pastę termo przewodzącą. I jeśli to nie pomorze to będzie trzeba wymienić albo sam wentylator albo całe chłodzenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...