Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sie wczuc w wota tak aby nie lamic

topolek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam problem ze nie moge sie za bardzo skupic i wczuc w gre podzasz bitwy i strasznie mi to przeszkadza, wiec jak mozecie to dajcie jakies rady,

Opublikowano

Jedź powoli na sam początek, najlepiej znajdź kolege, który ci wytłumaczy zasady, strategie itd.

Rób dużo bitew i najlepiej graj w ciszy bez burczącego brzucha.

Po jakimś czasie zaczniesz grać jak profesjonalista i wczujesz się w klimat.

P.S Ale nie uzależnij się jak mój kolega :)

. . .

Opublikowano

Siema mam problem ze nie moge sie za bardzo skupic i wczuc w gre podzasz bitwy i strasznie mi to przeszkadza, wiec jak mozecie to dajcie jakies rady,

0.7 na łeb i pomoże tylko pamiętaj żebyś grał następnego dnia a nie tego samego bo po pijaku nie wolno jeździć bo sie bana dostanie :)

Opublikowano

0.7 na łeb i pomoże tylko pamiętaj żebyś grał następnego dnia a nie tego samego bo po pijaku nie wolno jeździć bo sie bana dostanie :)

Jak po pijaku nie wolno? Gdyby mój tata nie był pijany podczas gry, to by się załamał.

Znajdź sobie jakiś klan dla początkujących i niech oni się Tobą zajmą.

Opublikowano

Jak na moje dość niewielkie doświadczenie (pare k bitew) to mogę powiedzieć, że:

• Jeżeli nie znasz dobrych i złych stron Twojego czołgu, lepiej trzymaj się na drugiej linii (ALE NIE NA CAPIE! zwłaszcza HT) i nie rushuj
  • Nawet jak jesteś na topie to nie oznacza, że staniesz na środku mapy i będziesz jak Maus
  • Wykorzystuj teren (wysokości terenu, kamienie itp.)
  • Nie graj medem albo lightem jak HTkiem
  • Wal po weakspotach przeciwnika
  • NIE daj się wykryć jako pierwszy
  • Nie wyjeżdżaj głupio do przodu jeśli widzisz, że cała twoja drużyna campi na górce (no chyba, że jesteś scoutem)
  • Wykorzystuj swoją wieżę

Jakby ktoś z większym doświadczeniem dopisał jeszcze coś to by było dobrze.

Opublikowano

Może moja rada pomoże Ci. Ja na początku z kolegą zagramy dla "jaj" nie przejmujemy się że coś stracimy, przegramy czy wygramy. I powiem Ci tak jak ja sam gram to mam o wiele gorsze staty niż z kolegą. Po prostu wyluzuj się i ze zabawą do tej kierki podejdź.

Pozdro

oiph.png

Opublikowano

Jak na moje dość niewielkie doświadczenie (pare k bitew) to mogę powiedzieć, że:

• Jeżeli nie znasz dobrych i złych stron Twojego czołgu, lepiej trzymaj się na drugiej linii (ALE NIE NA CAPIE! zwłaszcza HT) i nie rushuj
  • Nawet jak jesteś na topie to nie oznacza, że staniesz na środku mapy i będziesz jak Maus
  • Wykorzystuj teren (wysokości terenu, kamienie itp.)
  • Nie wyjeżdżaj głupio do przodu jeśli widzisz, że cała twoja drużyna campi na górce (no chyba, że jesteś scoutem)

Kolejna Twoja wypowiedź i kolejne głupoty:

Zależy od czołgu i sytuacji.

Maus czyli bardzo wolny i ze słabą lufą?

Na pierwszych tierach, można grać spokojnie. Np. matilda, więcej ma z HT niż taki B1.

Bo newbie będzie wiedział co to jest.

Poprawka* Nie daj się zniszczyć jako pierwszy.

Na randomkach prawie nigdy się to nie zdarza ze względu na poziom niektórych graczy, nawet na IX/Xt

W jaki sposób? W taki co mój kolega swojego psa? Cześć czołgów, szczególnie na niskich tierach, mają cały pancerz słaby i to im nic nie da.

Proszę ;)

Opublikowano

Kolejna Twoja wypowiedź i kolejne głupoty:

• http://speedy.sh/AZjTh/2v2.schematicJeżeli nie znasz dobrych i złych stron Twojego czołgu, lepiej trzymaj się na drugiej linii (ALE NIE NA CAPIE! zwłaszcza HT) i nie rushuj

Zależy od czołgu i sytuacji.

Na pierwszych tierach, można grać spokojnie. Np. matilda, więcej ma z HT niż taki B1.

Poprawka* Nie daj się zniszczyć jako pierwszy.

Na randomkach prawie nigdy się to nie zdarza ze względu na poziom niektórych graczy, nawet na IX/Xt

W jaki sposób? W taki co mój kolega swojego psa? Cześć czołgów, szczególnie na niskich tierach, mają cały pancerz słaby i to im nic nie da.

Proszę ;)

-Nie, czołgiem który tankuje dmg?

-Nie mówię o takich tierach, mam na myśli coś powiedzmy ponad V-VI

-Co jak co ale skiny jeszcze są dozwolone. Weakspot - słabe obszary pancerza przeciwnika

-Oj czasem się zdarza przytaknę, że nie często ale zdarza

-Ponownie mam na myśli tiery V w zwyż

Nie rozumiem dlaczego po poście autora stwierdzasz, że gra na najniższych tierach. Nie raz już widziałem graczy na VI-VIII z efektywnością poniżej 600. Nie wiem jak to możliwe ale tak więc, kolega też może na takich grać i przez to ",że nie może się wczuć" po prostu przegrywa. A nawet jeżeli już gra na niskich to już nawet takim KW1 powinno się grać choćby trochę wieżą i temu ostatniemu nie zaprzeczysz.

@EDIT

Nie ma co rozpoczynać kłótni bo wreszcie autor tematu niczego się nie dowie.

@EDIT2

Dobra przesadziłem, nie da rady dojść do VIII tieru nie mogąc ogarnąć zasad panujących w tej grze. -wygrałeś

Opublikowano

heh dzieki. ja mam x tier t110e5 nie chodzi mi o poradnik bo znam te zasady tylko czesto sie zapominam i jade jak idiota ... jeden.typ powiedzial dobrze zebym zagral rozzluznionu a nie spiety , i to chyba pomaga :) a jak znowu lamie to logqm i za 30 min wracam :D

Opublikowano

heh dzieki. ja mam x tier t110e5 nie chodzi mi o poradnik bo znam te zasady tylko czesto sie zapominam i jade jak idiota ... jeden.typ powiedzial dobrze zebym zagral rozzluznionu a nie spiety , i to chyba pomaga :) a jak znowu lamie to logqm i za 30 min wracam :D

To zagraj z jakimś doświadczonym graczem, niech Cię nauczy grać. Powie - ustaw się tu i strzelaj itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...