Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hataraku Maou-sama!

MikvY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hataraku-Maou-sama.Sadao-Mao.Emi-Yusa-Em

Gatunek: Fantasy, Komedia, Romans

Tematyka: Demony, Równoległy wszechświat, Super moce

Odciniki :

http://www.animezone.pl/odcinki-online_hataraku-maou-sama

Opis:

Król demonów Sadao jest o krok od podbicia świata, lecz będąc pokonany przez herosa, Emilię, trafia do innego świata, współczesnego Tokio. Posiadając jedynie umiejętności króla dowiaduje się, że w nowej rzeczywistości nie pomogą mu one, gdyż jest zaliczany do freeterów (młodych ludzi nie posiadających stałej pracy). Chcąc przetrwać będzie zmuszony zacząć pracować.

Mnie to w miare zaciekawiło nie wiem jak was ^ ^

76561198041325734.png

Opublikowano

Powiem tak. Główna bohaterka (Yusa Emi) była rewelacyjna. Te jej miny, zachowanie (uroda również) wyróżniały ją pozytywnie nie tylko w tym anime, ale i na tle wielu bohaterek z innych serii.

Jednak to anime jest jakby parodią władcy demonów i bohaterki, ale mimo to uważam że w żadnym razie nie powinni z głównego bohatera (Maou) robić, aż takiego pajaca. Rozumiem takie zachowanie w luźnych scenach, ale po co psuć te nieliczne sceny akcji ? Błaznowanie rozwala cały klimat.

Więc to jest dla mnie największa wada tego anime.

Mimo to ewentualną kontynuację z chęcią bym obejrzał. Oczywiście z powodu Emi.

2czoqrp.jpg

Opublikowano

ja się nie zgodzę z panem up :D mnie się podobało całe anime . Brakowało mi tu trochę więcej scen akcji ale i tak było dobrze .

Polecam jak ktoś chce się trochę pośmiać <^^>

rmoiyq.png

Opublikowano

Polecam jak ktoś chce się trochę pośmiać <^^>

Tak. Emi obserwuje Maou ukrywając się za murem, a skoro jest upał to co chwile pije wodę. :) Jedna z wielu rewelacyjnych scen z jej udziałem.

Oglądając anime to wygląda bardzo śmiesznie.

Opublikowano

A JA MÓWIŁEM O NIEJ ?

;D mnie tam śmieszyło np. jak ta starsza baba z zdjęcia na nich działała^^

A dlaczego miałeś mówić o niej ? Ta scena, którą wymieniłeś była również bardzo śmieszna. Jednak ja najbardziej zwracam uwagę na postacie, które polubię.

Opublikowano

Dla mnie anime to kompletny średniak , ostatnie odc oglądałem z przymysu żeby już skończyć to anime i nie wiem dlaczego jest tam gatunek '' romans '' bo ja tego '' romansu '' wgl nie widziałem.

Opublikowano

Dla mnie anime to kompletny średniak , ostatnie odc oglądałem z przymysu żeby już skończyć to anime i nie wiem dlaczego jest tam gatunek '' romans '' bo ja tego '' romansu '' wgl nie widziałem.

No przecież ta mała z dużym biustem się zakochała we władcy demonów to musieli napisać, że to romans.

Co do adnime to jest nawet niżej niż przeciętniak, taka jakby to ująć.. tępawa komedia, o!

417711489342956987022.png

Opublikowano

Mi się bardzo podobało, postacie podeszły mi do gustu. Niestety to parodia jest i na coś specjalnego nie było co oczekiwać, mimo to dałem wysoką notę :) Ze względu głównie na Maou, Emi, i tego jednego pachołka..co przy lapku no-lifował :)

Opublikowano

Mi się bardzo podobało, postacie podeszły mi do gustu. Niestety to parodia jest i na coś specjalnego nie było co oczekiwać, mimo to dałem wysoką notę :) Ze względu głównie na Maou, Emi, i tego jednego pachołka..co przy lapku no-lifował :)

Urushibara

Beka była z alsiela jak się objadł i kilka odcinków zdychał, a ww pan zawsze wtedy coś zamawiał xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

No przecież ta mała z dużym biustem się zakochała we władcy demonów to musieli napisać, że to romans.

Co do adnime to jest nawet niżej niż przeciętniak, taka jakby to ująć.. tępawa komedia, o!

Inteligentna komedia ? Właśnie największe zalety to ten humor i nienormalne postacie. :D

Jak pisałem wcześniej to mi jedynie przeszkadzało to rżnięcie głupa podczas walk przez głównego bohatera.

Inne postacie były OK, a Emi rewelacyjna.

Oglądałem kiedyś Inukami. To również parodia (w sporej części), ale za to jaka rewelacyjna.

Powiedziałbym, że gatunek anime jeszcze nie jest żadnym wyznacznikiem czy dana seria będzie dobra czy słaba.

Fajny moment jak swoje Piersi porównywała :D

Ciekawe dlaczego ładniejsze i normalnie wyglądające dziewczyny czują się gorsze (to dosyć częste zjawisko w różnych seriach), jeśli chodzi o wygląd od jakichś dziwadeł z wielkimi cyckami ?
34iqvsk.jpg
zwnnlf.jpg
Opublikowano

Anime naprawdę przyjemne. Jak już wszyscy tak wymieniają śmieszne sceny to mi najbardziej zapadło w pamięci sceny z początku anime.

Mianowicie chodzi mi tutaj o to jak przybyli do świata ludzi i chcieli wszystkich magią atakować a tu się nie dało :)

HBV27j.png

Opublikowano

Anime naprawdę przyjemne. Jak już wszyscy tak wymieniają śmieszne sceny to mi najbardziej zapadło w pamięci sceny z początku anime.

Mianowicie chodzi mi tutaj o to jak przybyli do świata ludzi i chcieli wszystkich magią atakować a tu się nie dało :)

I jak mówili tym swoim dziwnym językiem. :)

To było naprawdę zabawne.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Aż się nie chce wierzyć, że na poniższych kadrach jest ta sama osoba. Niesamowicie się różnią.

2wrgtmu.jpg

149pf74.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...