Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Soczewki - pytanko ;x

Teach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo,

Dostałem okulary na początku listopada i okulistka mówiła, że po jakimś tam okresie (około półroku) mam przyjść ponownie i ona przepisze mi soczewki.

I problem jest następujący, czy mógłbym iść do okulistki w ferie? W Wielkopolsce zaczynają się one od 1lutego.

Gdybym przyszedł w lutym, to przyszedłbym po 4 miesiącach ;x Jak myślicie, przepisze mi soczewki, czy każe czekać?

Opublikowano

Może zadzwoń do niej, i się skonsultuj, ew. umawiając się na wizytę spytasz się czy możesz teraz, czy konkretnie jeszcze za 2 miesiące. Mnie się wydaje że czas tu nie odgrywa kluczowej roli, mogła Ci od razu przepisać soczewki, a nie okulary....

Opublikowano

Soczewek się nie przepisuje to raz, a poza tym to na co czekać? Nie lepiej od razu było dać soczewki? Nabijanie kasy optykom? ;)

Opublikowano

Soczewki sa odpowiednikiem okolarów mozna je nosic przemiennie.

Mysle ze fakt, ze dostales okulary i jakies okres na ich sprawdzenie jest spowodowany tym czy parametry w nich wystepujace beda dla Ciebie odpowiednie

Opublikowano

Kurwa, mogłeś od razu sobie zażyczyć soczewki, nie wiem na chuj to pól roku czekania. Idź nawet jutro i sobie kup, nie potrzeba żadnego przepisywania, musisz tylko wiedzieć jaką masz wadę.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Kup sobie soczewki w rossmanie , tam są tanie ; P do okulisty idź się tylko dowiedzieć jaką masz wade aktualnie , i chodź tylko po to żeby się dowiadywać a soczewki sam sb kupuj , taniej wyjdzie .

Opublikowano

Kup sobie soczewki w rossmanie , tam są tanie ; P do okulisty idź się tylko dowiedzieć jaką masz wade aktualnie , i chodź tylko po to żeby się dowiadywać a soczewki sam sb kupuj , taniej wyjdzie .

Wydaje mi się że lepiej kupić na allegro. Ja u swojego optyka płaciłem 24 zł za parę, a na allegro za 6 par płacę 75zł (mowa tu o miesięcznych). Soczewki firmy Bausch & Lomg.

Opublikowano

To nie tajemnica, że u optyka zapłaci się 2-3x drożej za soczewki.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...