Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Taktyki na rankedy 5v5

TomXPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ustawienie jedna idzie na topa jak we dwoch pojdziecie to stracicie duzo expa jeden do jungli jeden na mida a dwoch na bota !!!!!!!!!!

o to moje pro elo taktiks

@topic ten temat nie ma sensu -.- grajcie jak wam wygodnie .

P.S dopisz jakie macie dewizje bo nie wiadomo jak pisac

Opublikowano

Aktualna meta na dzisiaj jest 1-1-1-2, czyli 1 top,1 jungle, 1 mid, 2 bot. Z tego co natomiast słyszałem, to Riot chce zrobić to tak by Jungla była tylko opcjonalna, by nie była jedną z głównych linii, więc podejrzewam że na topie jak i bocie będą supporty, z czego na Topie bardziej tankowate.

Opublikowano

Taktyka to chyba jest oczywista,jeśli ktoś Was będzie kontrował(mid/top/adc) to się swichujcie,na solo bierzesz tanka/offtanka,na jungle offtank'a,na mid'a AP,ADC AD i support na początku wiadomo,potem może iść pod tank'a albo AP(zależy od champ.)

Opublikowano

Zobacz sobie 5v5 challenger lub LCS'y napewno coś podpatrzysz +

jakie macie dywizjie ?

Bo czasem lepiej nauczyć się farmić i lane'owac niż taktyki wprowadzać.

Listę tematów znajdziecie na moim profilu :)
4fun
Czemu mam tyle - ? Bo je zbierałem! Teraz zbieram "Lubię to!"
Click ;D
Proszę o zdjęcie 10%

Opublikowano

Kontroluj lejna, zabijaj, kontroluj drejka i baronałke, gud tim setup.

Najlepszy taktic.

Opublikowano

1. Mobilność

2. Zasięg

3. AS

Najlepsi wg. mnie to :

ADC - Tristana

Mid - Katarina

Support - Morgana

Top - Nasus

Jungle - Jax

Meta :

1 top

1 mid

2 bot

1 jungle

v5fgbo.jpg

Chipsy cola gramy w lola

Opublikowano

Tresh na suppa bo to niemal w 100% udane gangi

Elise jungle bo jak uzyjesz mózgu to masz 100% szansy na ostatni smite. Pamiętaj ze gra zależy w 40% od junglera, timer to najważniejsza rzecz

Gragas MID zwiększa szanse na udane smite junglera

Top (renek mundo jax shen riven nasus czy nawet ryze teemo) i ADC (lucjan jinx cait czy nawet twitch)zalaznie od enemy.

Powiem tylko ze zamiast graga może być np ori. Kontroli objectivow to droga do sukcesu.

@up proszę, jak masz bronze to się nie udzielaj na forum PLS. Kata MID morgana supp trist adc challenger czeka

Kurwa Jax jungler jahahah

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Możesz zrobić taka podmianke tzw adc i supp ida na topa a jakiś dobry tank defuje na bocie , w tym czasie top zostaje łatwo spuszowany no i enemy nie jest nafeedowany widziałem takie coś tylko nie pamietam gdzie :p

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

Możesz zrobić taka podmianke tzw adc i supp ida na topa a jakiś dobry tank defuje na bocie , w tym czasie top zostaje łatwo spuszowany no i enemy nie jest nafeedowany widziałem takie coś tylko nie pamietam gdzie :p

Wczoraj w LCS tak grali jakieś teamy że top się z botem zamienił ;d

Opublikowano

Możesz zrobić taka podmianke tzw adc i supp ida na topa a jakiś dobry tank defuje na bocie , w tym czasie top zostaje łatwo spuszowany no i enemy nie jest nafeedowany widziałem takie coś tylko nie pamietam gdzie :P

To w teamie a nie solo/duo ;d jeszcze pewnie low elo.

Potrzebował by dobrego solo topa który da rade wybronić się 1vs2 bo random by tylko feednął bot.

2 Top jest dobre jak ogarniasz bo możesz szybko grę wygrać ;).

Jungler podchodzi i jest 3vs1 w 90% kill i 2 asysty + szybki push.

po szybkim push zamiana bot idzie na bot a top na top.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Tresh na suppa bo to niemal w 100% udane gangi

Elise jungle bo jak uzyjesz mózgu to masz 100% szansy na ostatni smite. Pamiętaj ze gra zależy w 40% od junglera, timer to najważniejsza rzecz

Gragas MID zwiększa szanse na udane smite junglera

Top (renek mundo jax shen riven nasus czy nawet ryze teemo) i ADC (lucjan jinx cait czy nawet twitch)zalaznie od enemy.

Powiem tylko ze zamiast graga może być np ori. Kontroli objectivow to droga do sukcesu.

@up proszę, jak masz bronze to się nie udzielaj na forum PLS. Kata MID morgana supp trist adc challenger czeka

Kurwa Jax jungler jahahah

Niby czemu ?

Morgana E na kate ,nie da się ją zestunować.

Jax najlepszy 1 vs 1 i tankowaty.

Nasus może być tanky i jednocześnie masę dmg + % hp pakować.

Tristana daleki zasięg dobry AS ( potrzebuje tylko botrk do as )

Kata może w kilka sekund wykończyć przeciwnego adc i innych ,, papierków ''

Daj lolkinga cieniasie i czytaj sygnaturkę pało , katarina jest jedną z lepszych AP

v5fgbo.jpg

Chipsy cola gramy w lola

Opublikowano

Rzeczy, które wypisujecie to nie META.

Świeżą i dobrą metą były 2 szybkie turrety w pierwszych minutach, (tak jak to robiło cloud9)

Prosta sprawa, robicie swapa bot-top i w pierwszych minutach wraz z junglerem zabijacie/forcujecie do ucieczki przeciwnika aby wziąć turret na topie we wczesnej fazie gry. Najlepiej próbować wziąć drugi :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...