Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum Łączności Kraków nr.14

Freeball

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Jest was dosyć sporo na tym forum, to może trafię na osobę która uczęszcza do tego technikum na kierunku technik informatyk.

Zdaję sobie sprawę, że technikum jest na pierwszym miejscu wśród wszystkich rankingów najlepszych techników lecz moim marzeniem byłoby się tam właśnie dostać. Na stronie wyczytałem, że minimalna ilość punktów to 80, dosyć mało aczkolwiek potem napisali, że był tak duży nabór iż prób powiększył się do 130 punktów. Czytałem również trochę w Google i zamieszczają niektórzy informacje, że najgorszy uczeń który tam się dostał miał 140 punktów na 200 możliwych, zwłaszcza, że 100 punktów można zdobyć z sprawdzianów gimnazjalnych łącznie tylko, 80 z ocen i resztę dwadzieścia za świadectwo z paskiem, szczególne osiągnięcia itd.

Dodajmy jeszcze do tego informację, iż ocena celująca z fizyki, matematyki, języka polskiego bądź angielskiego to 20 punktów, co jest nie możliwe do zdobycia bez wygranej w konkursie na szczeblu wojewódzkim... Czyli maksymalnie z ocen można wyciągnąć 76 punktów.

I teraz moje pytanie. Nawet jeżeliby mi się udało zdobyć te 140-150 punktów i byłbym tam najgorszym uczniem, to utrzymałbym się tam w ogóle? Bo jeżeli chodzi o podstawę z zakresu informatyki każdy temat nie jest mi obcy, ale chodzi o zajęcia podstawowe.

Czy na prawdę jest tam ostry rygor? Czy mając 140 punktów dałbym radę się tam jakoś utrzymać? Czy w razie jakichś niepowodzeń, można liczyć na pomoc nauczycieli? Jaka tam panuje atmosfera itd.

Na prawdę, jak ktoś tam chodzi proszę o wypowiedzenie się, może te like nie będą zbyt dobrą ,,zapłatą", ale tylko taką formą mogę wynagrodzić.

Bardzo mi na tym zależy, gdyż mieszkam 80 km od Krakowa i dodatkowo od samego dziecka siedzę na komputerze dzień w dzień i nie gram, a uczę się informatyki i grafiki, a z przedmiotami to idzie mi następująco: z matematyką i polskim dobrze mi idzie, gorzej z przyrodniczymi i historią ;(

Problemy gimbusów ;)

Opublikowano

Patryk autostradą mam prosty dojazd 20 minut góra i w szkole jestem, a tak w ogóle przeprowadzę się do cioci w Krakowie ( w tej chwili studiuje na AGH). Z tym nie ma problemu, jest inny...

Opublikowano

Po przyjściu z gimnazjum widać jeszcze jakieś różnice w poziomach uczniów, ale w drugiej klasie już się to zaciera i wszyscy startują z tego samego poziomu, zaufaj mi. Sama poszłam do najlepszego liceum w województwie, oddalonego podobnie jak u ciebie, nie będąc wybitną uczennicą, ale dałam radę się utrzymać (fakt, że trzeba się uczyć!), więc ty też dasz. Powodzenia. ;)

rydah for life

Uczeń
Opublikowano

Tak sie składa że mieszkam w obrębach Krk i mam paru znajomych co prykają do tej szkółki.

Z tego co słyszałem od znajomych jest poziom ale nie wyróżnia się jakimś wyjątkowym rygorem mój kolega chodzi tam naprawde mało co sie uczy i płynie na dopach :D

Co do pkt z egzaminów przy wyniku 120 juz powinni cie przyjąć luzem jest niż demograficzny szkoły potrzebują nowych uczniów w 3 gim też sie martwiłem o te punkty jednak przy składaniu aplikacji okazało się że te pkt są mało warte jeśli szybko sie zapiszesz to nawet na 110pkt wlecisz tam i jeśli myślisz że tam chodzą same roboty które się uczą i uczą to sie grubo mylisz.

/Ja bym polecał technikum informatyczne bliżej ciebie i żyć na luzie jak sie tym interesujesz to każda szkoła cie nauczy a potem możesz isć na studia ;)

Paktofoniczny_eune_64_2_logo.png

Opublikowano

1.Ja chodzę do najlepszego technikum w polsce , więc twoje technikum nie może być najlepsze .

2. Informatyka jest banalnym przedmiotem >

3. Najważniejsza jest matma , na polski nie patrzą

4.Jak będzie dużo chętnym to zwiększa ilość klas

5.Tak jak kolega wyżej napisał , do takich szkół nie chodzą roboty , normalni ludzie co dostają jedynki , którym nie chcę się uczyć jak każdemu :)

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...