-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
domain97
domain97
Witam.
Otóż mam problem z laptopem, który bardzo stracił na wydajności. Gdy gram w minecraft, to mam po 40FPS, ale momentami na ułamek sekundy mnie ścina, a czasem zdarza się też tak, że przy każdym stawianym klocku i jego niszczeniem mam lekką ścinę. Gdy odpaliłem minecrafta na komputerze w szkole, to miał on po 180FPS, w co nie mogłem uwierzyć, więc porównałem sprzęt:
Mój (Acer Aspire 5536):
- Procesor - AMD Athlon 64 X2 (2,1GHz)
- Karta - ATI Radeon HD 3200
- 4GB RAM
Szkoła:
- Procesor - INTEL Pentium Dual-Core E5200 (2,6GHz)
- Karta - NVIDIA GeForce gt 240
- 3GB RAM
Dodam, że w szkole można instalować i robić co się chce, bo nie ma żadnych blokad, więc na pewno nie jest mniej zasyfiony, a i tak, jakiś miesiąc temu defragmentowałem dysk i go czyściłem programem. Dodatkowo ostatnio rozkręciłem laptopa (po płytę główną) i dokładnie wyczyściłem z kurzu każdą jego część. Niestety to tylko zmieniło to że laptop ma bardzo niskie temperatury, a wcześniej się przegrzewał, lecz wydajność pozostała bez zmian. Już nie wiem co mam robić, szukałem w google jak robić OC, ale z tego czego się doszukałem, to w laptopach nie można. A chętnie bym spróbował, bo chłodzenie mam na prawdę dobre. Co wy o tym myślicie?
Zapraszam do prezentacji mojego serwera Medium Hardcor:
http://www.mpcforum.pl/topic/1370690-playhc/
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.