Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

migająca LED POWER

kosmo53

Pytanie

Opublikowano

SIemka, mam problem dotyczący komputera, a mianowicie nie wiem co sie stało, otóż grałem se spokojnie w BF3 a ty nagle komputer gaśnie i zaczyna mi migać LEDówka power-a, nie wiem czy to wina nagrzewającej się płyty czy rozgraznego zasilacza, ale czuć było zapach spalenizny. Oto specyfikacje mojego kompa :

Zasilacz - Logic 400 W

CPU - Intel Pentium dual core 2 X 3,40 GHZ

Graf. - Ati Radeon HD 6670

Pł. Gł. - MSI P33 Combo

Chłodzenie CPU - Spire iso 14001

Chipset - LGA775

RAM - 2 X GoodRam DDR2 (2x2GB=4GB)

chcę tylko dodać, że chipset mi się grzeje do ok 60-70 stopni, co producent zapewnia że to jest normalne (według mnie nie) Płyta główna NOWA

Proszę o jak naszybszą odp.

POZDRO

ok dodam, że chyba odgaduje w czym rzecz, mianowicie ZASILACZ JEST ZA SŁABY I PADŁ. Przy włączaniu kompa teraz nic się nie dzieje, tylko cos strzeliło w zasilaczu. myślę, że to ale nie wiem do końca, CZEKAM NA WASZE SUGESTIE

sygna.png

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie włączaj komputera. Zasilacz do wymiany - jest to typowa bomba zegarowa. Po ponownym włączeniu i tym trzasku w zasilaczu mogłeś nawet uszkodzić inne podzespoły.

Nowy zasilacz to koszt 150zł typu Chiftec 500W. Nie kupuj zasilaczy z czarnej listy. Podaj ile możesz zapłacić za nowy zasilacz.

narazie mam tak w granicach 100zł, ale jak trzeba doożyc to spróbuje jakoś skombinować kesz

Taniej wyjdzie kupno corsair vs 450w..

Boze na tym zasilaczu bf :/

zasilacz miałem 400w, ale tak, jakoś pochodziło ._. to samo z Metro Last Nigth COD MW3 itd.

zastanowie sie nad kupnem tego ciostara, narazie porzycze zasilacza 500w od kolegi na kilka dni i sie zobaczy.

sygna.png

Opublikowano

Nie włączaj komputera. Zasilacz do wymiany - jest to typowa bomba zegarowa. Po ponownym włączeniu i tym trzasku w zasilaczu mogłeś nawet uszkodzić inne podzespoły.

Nowy zasilacz to koszt 150zł typu Chiftec 500W. Nie kupuj zasilaczy z czarnej listy. Podaj ile możesz zapłacić za nowy zasilacz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...