Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Plugin na wyłączenie portali do netheru i czarny pasek na Vanishu [1.7.2]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z ogarnięciem dwóch pluginów. Wgrałem plugin Multiverse, żeby wyłączyć portale do netheru, ale za bardzo obciążają serwer, poszukuję więc alternatywnego rozwiązania. W pluginie Essentials w pliku config.yml portal-creation mam ustawione na false, to samo w config worldguarda. Jak na razie ustawiłem w pliku server.properties allow-nether=false unimożliwiając całkowity dostęp do piekła. Chciałbym, żeby mogli się tam dostać tylko przez warp.

Drugim problemem jest pojawiający się czarny pasek na chat'cie kiedy wchodzi osoba na Vanishu (VanishNoPocket). Próbowałem wgrywać inne pluginy z vanishem, ale efekt taki sam. Jest to uciążliwe, bo gracze nauczyli się już kiedy wchodzi administracja :)

Pozdrawiam!

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Wywal VanishnoPocket i sprawdz od essentaila :) taka sama komenda

Opublikowano

Wywal VanishnoPocket i sprawdz od essentaila :) taka sama komenda

Ten od essentiala nie ma mozliwosci takich jak potrzebuję, ale problem wydaje mi się nie leży w VanishNoPacket, tylko gdzies indziej, bo po wgraniu innego Vanisha, problem nadal występował.

Portale ogarnąłem pluginem NoPortals :) polecam

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...