-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
NikeIgorNike
NikeIgorNike
Cześć mam taki problem :
zaczynając od początku wyłączyłem kompa zasilaczem (Wiem tak się nie robi ale nie piszcie że jestem debilem bo jestem tutaj żebyście mi pomogli) i padł mi system więc odłożyłem kompa i nie robiłem nic na nim z jakieś 3 miesiące ponieważ nie miałem jak przeinstalować go bo nie działała mi stacja dysków potem zdenerwowałem się i pomyślałem że zrobię format (Stację dysków dał tata z pracy) włożyłem jak zwykle płytkę i zacząłem robić format kompa (Był podzielony na 2 partycje) usuwając partycję windosowską. Byłem tak w połowie instalacji (Wiem tutaj moja głupota zaboli) i stacji dysków nie miałem wkręconej do kompa tylko położoną na monitorze obok tak by nie spadła i przyszła siostra (nie wiem dokładnie co zrobiła) gdy wchodziłem do pokoju ta stacja spadła na ziemię z monitora ale się nie rozłączyła postawiłem ją i sprawdziłem czy nie jest rozłączona. Po chwili zobaczyłem że jest błąd instalowania systemu (Bląd kopiowania pliku) pisało by ponowić. Sprawdziłem jeszcze raz czy nic nie jest rozłączone i kliknąłem ponów próbę, niestety to samo. Otworzyłem stację dysków poprawiłem płytkę i wsunąłem ją i dałem ponów ale to też nic nie dało. Zakończyłem instalacje lecz przy uruchamianiu kompa (Wziąłem Bota z CD) pisał błąd "plik txtsetup.sif jest uszkodzony lub nie ma go, stan 32768" wyczytałem w necie że trzeba użyć "testdiska" z hiren's boot CD (nie wywalało blue screena tylko black NIE WIEM CZEMU) skorzystałem z tego:
i o dziwo płytka wystartowała, gdy już się cieszyłem na Blue screenie pojawiło się to "plik txtsetup.sif jest uszkodzony lub nie ma go, stan 32768" wkurzyłem się i teraz robię to jeszcze raz nie wiem czy pomoże :/
Płytka oczywiście oryginalna z kluczem. Bios na 100% dobrze ustawiony, dopnę jeszcze dokładnie kable jak skończy się to z testdisku (Długo to trwa)
Dzięki za pomoc
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.