Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tera Vs Aion Vs C9

Dot.Net

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zagrzać gdzieś miejsce i miło pograć po śmigać w gildiach itd ale i żeby gra miała widowiskowe skille jak i nie konczyła sie tylko na wbiciu max lv i koniec gry, tzn jakies wary, fw, guild vs guild itd Każdy wie o co chodzi :)

I tak właśnie mam dylemat między tymi 3 tytułami

C9

Aion

Tera Online

i Chciałbym żeby gra była wciągająca miała spoko grafike i używało w niej sie sporo AoE skilli :) Jakby ktoś mógł przedstawić swoje opinie na temat tych gier to z góry dziękuje.

Opublikowano

Grałem w każdą z wymienionych przez Ciebie gier, w C9 co prawda tylko na becie. Bez zastanowienia wybrałbym TERE, po pierwsze jest grą non-target'ową, a po drugie cenie sobie dobrą grafikę, a TERA bez dwóch zdań ma najlepszą ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Teraz podobno Aion zrobił się dużo lepszy jakiś update 4.0 itd ;p dlatego pytam o to mam te 3 gry na pc, ale głównie mi chodzi o to co jest po wbiciu max lv zeby nudno nie było :)

Opublikowano

Ja zdecydowanie polecam TERA Online, jest dużo lepsza grafika, Aion generalnie znudził mi się po 2 dnaich gry, a w Terę wciąż gram.

Opublikowano

Może się wypowiem co do TERA Online.. Gra świetna, polecam amerykański serwer ze względu na to że Europą zajmuje się Gameforge, ale i tutaj nie jest źle :)
Skille.. też miałem takie wrażenie.. mało kolorków i ogólnie jakieś takie liche i mało efektowne to :D ale zacząłem grę Slayerem.. postać niby stosunkowo powolna.. ale jak zaczął się ten 25 lvl do którego było właściwie tylko idź podaj pozamiataj i zaczęło się poważne odkrywanie skilli to postać stała się jak dla mnie bardzo zwinna mimo wolnych zamachów ostrzem, a jak zaczniesz skilować i wejdzie Ci zajebiste combo to przeciwnik nie ma się nawet jak ruszyć i jest to o wiele bardziej efektowne niż 100 metrowa ściana magii jak to np. w Dragon Nest znajdziesz :P Pierwsze wrażenie co do gry miałem mieszane bo wszystkie postacie takie mulące.. ale każda staje się coraz bardziej dynamiczna a gra ciekawsza. Brakuje mi tam tylko cut scenek do fabuły jak np. w WoWie było.. Skille są może i nie wielkie, ale animacje postaci są boskie a w szczególności - ja wcześniej wspomniałem - puścisz cały chain na przeciwnika. Zaje*ista satysfakcja i zabawa jest też podczas bicia BAMów(BadAssMonster) :D
Aż wrócę do gry chyba ;p ludzie z Europy są tam świetni, da się pogadać nawet jak językiem specjalnie nie władasz.. nie martw się oni też xD Polaków też gra dużo.. kiedyś nawet - smutne troche xD - jak grałem to był 20 minutowy spam na globalnym chacie o naszych rodakach :)

Opublikowano

Nie gram już ale zdecydowanie Tera :D Jakoś rok temu zacząłem grać i po 2/4 tygodnia przestałem bo moja gildia się posypała a była cudowna i mi ich brakowało :( Chyba wrócę teraz grę mogę z ręką na sercu polecić. Zdecydowanie najlepszy mmorpg 2013 roku :) Czekam teraz tylko na skyrima online. Popieram to co powiedział kolega post wyżej.

Może się wypowiem co do TERA Online.. Gra świetna, polecam amerykański serwer ze względu na to że Europą zajmuje się Gameforge, ale i tutaj nie jest źle :)
Skille.. też miałem takie wrażenie.. mało kolorków i ogólnie jakieś takie liche i mało efektowne to :D ale zacząłem grę Slayerem.. postać niby stosunkowo powolna.. ale jak zaczął się ten 25 lvl do którego było właściwie tylko idź podaj pozamiataj i zaczęło się poważne odkrywanie skilli to postać stała się jak dla mnie bardzo zwinna mimo wolnych zamachów ostrzem, a jak zaczniesz skilować i wejdzie Ci zajebiste combo to przeciwnik nie ma się nawet jak ruszyć i jest to o wiele bardziej efektowne niż 100 metrowa ściana magii jak to np. w Dragon Nest znajdziesz :P Pierwsze wrażenie co do gry miałem mieszane bo wszystkie postacie takie mulące.. ale każda staje się coraz bardziej dynamiczna a gra ciekawsza. Brakuje mi tam tylko cut scenek do fabuły jak np. w WoWie było.. Skille są może i nie wielkie, ale animacje postaci są boskie a w szczególności - ja wcześniej wspomniałem - puścisz cały chain na przeciwnika. Zaje*ista satysfakcja i zabawa jest też podczas bicia BAMów(BadAssMonster) :D
Aż wrócę do gry chyba ;p ludzie z Europy są tam świetni, da się pogadać nawet jak językiem specjalnie nie władasz.. nie martw się oni też xD Polaków też gra dużo.. kiedyś nawet - smutne troche xD - jak grałem to był 20 minutowy spam na globalnym chacie o naszych rodakach :)

Chętny jesteś razem pograć? :D

Opublikowano

Grałam w Aion`a, nawet po tym patchu. Chwilę pograłam i zrezygnowałam, ponieważ Tera ma znacznie lepszą grafikę, ciekawsze postacie [rasy]. A tam? W sumie sioo podobne do siebie. Ogromnym PLUSEM Aion`a jest latanie. Ale nic innego mnie tam nie przyciągnęło. C9? Również grałam, jednak nudne są te dungeony, ileż można, nie podoba mi się taki "tryb gry". Więc pozostaje Tera Rising [Online]. Graficznie rewelacyjna, misje również ciekawe, różnorodność ras, battleground [bitwa na śnieżki - polecam], itd. Wybierz Terę :p

Opublikowano

Wiec i u mnie wybór padnie na Tere o ile te skille się rozkręcają bo tak jak poprzednik powiedział są zamulające i mało efektywne, ale skoro nim dalej tym lepiej mozna spróbować ja mam Polską Wersje gry, ktoś chętny razem pograć? I kogo polecacie, jbc preferuje jakiegoś dps-a

Opublikowano

Moze zamiast TERY, C9 i Aiona sprobujesz zagrac w RIFT? :)

Gralem we wszystkie 3 gry wymienione przez Ciebie i w zadnej nie zagrzalem miejsca na dluzej, bo po prostu te gry bardzo szybko sie nudza...

C9 bylo w porzadku, ale late game'u to tam za bardzo nie ma, Aion to taka gra na 2 dni, TERA rowniez nie zachwyca...

Ewentualnie jesli nie chcesz RIFT to za okolo 100zl (jednorazowo) mozesz kupic Guild Wars 2, gra naprawde dobra :)

Final_Fantasy_by_BloodRei.jpg

Even if the morrow is barren of promises, nothing shall forestal... my return...

Loveles Poem - CC:FF VII

Opublikowano

Nie gram już ale zdecydowanie Tera :D Jakoś rok temu zacząłem grać i po 2/4 tygodnia przestałem bo moja gildia się posypała a była cudowna i mi ich brakowało :( Chyba wrócę teraz grę mogę z ręką na sercu polecić. Zdecydowanie najlepszy mmorpg 2013 roku :) Czekam teraz tylko na skyrima online. Popieram to co powiedział kolega post wyżej.

Chętny jesteś razem pograć? :D

Bardzo chętnie bo mnie tak dzisiaj wzięło na grę.. dziewczyna mnie wystawiła.. żadnej nie ufać! xD I znowu popadnę w ten nałóg z MMO :< ale ferie są.. chętnie, zbierajcie ekipie i piszcie na PW bądź gg - 47190310, ode mnie tez sie kilka osób znajdzie, na EU mam slayera 32 lvl a na us warriora 58, wolałbym europe

Opublikowano

To ja mam fajny pomysł. Zbierze się ekipę na mpc jakąś większą znajdzie jakiegoś ts'a i można napierniczać od pierwszych leveli :) Jakaś gildia i te sprawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...