Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dodać GM?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam właśnie postawił 1 raz serwer metin2 na hamachi na plikach takiniesmialy i chciałem sobie dodać gm tym poradnikiem

niestety po zrobieniu wszystkiego nie dostaje gm na koncie ale ta postać gdzieś jest ponieważ gdy chce stworzyć nowa postać pod nickiem jaki nadalem gmowi to pisze że jest zajeta Prosze o szybka pomoc

Opublikowano

Witam właśnie postawił 1 raz serwer metin2 na hamachi na plikach takiniesmialy i chciałem sobie dodać gm tym poradnikiem http://www.youtube.com/watch?v=xXPBFgVHaZs&list=PL674FB66E83F93BA8 niestety po zrobieniu wszystkiego nie dostaje gm na koncie ale ta postać gdzieś jest ponieważ gdy chce stworzyć nowa postać pod nickiem jaki nadalem gmowi to pisze że jest zajeta Prosze o szybka pomoc

Ło huj takie tematy... :)

Już opisuje:

1. laczysz sie przez Navicat z serwerem baz danych.

2. Przechodzisz do bazy danych common i tabelki gmlist

3. w mID wpisujesz kolejne ID (żeby się nie powtarzało)

4. w mAccount wpisujesz nazwę konta gdzie jest postać która ma być GM

5. mName pisujesz nick postaci która ma być GM

6. i w ostatnij kolumnie ma być IMPELATOR

7. reboot serwera

8910814572903361049127.png

Opublikowano

reebot komenda etc? robiłem tak i nie dostaje gm tylko mam puste konto i czy konto mam założyć w zakladce account czy na stronce?

Opublikowano

ale stworzyć na stronce czy navicatem ?? i czy na koncie ma być postać i czy w zakladce gmhost ma byc końcówka 100 czy zwykla?

Opublikowano

zrób konto obojętnie czy przez strone czy przez navi zaloguj się i zrób postać, wyloguj się, dodaj gm'a, zrób rebota i powinno działać

Opublikowano

Obojetnie gdzie stworzysz czy na stronie czy w navi tak pierw ma byc postac potem dopiero gma dodajesz a z koncowka nie pamietam ja tam wpisywalem zamiast ip % i w gmlist tez % zamiast ip i dzialalo

Opublikowano

Juz ci mówię xD.

Stworz konto, gdzie chcesz czy na stronie czy w navi jeden ...

Wejdz na konto stworz psotac z nickiem np. Heniu xD wylacz clienta.

Wejdz w navicat, w zakladke cammon gmlist i tam dodaj: w poerwszym 1 potem login i 3 Heniu.

Wejdz do maszyny wpisz: reboot poczekaj az ci sie serwer resetnie, wlacz go i bd dzialac xD.

//50+//100+//200+//500+//1000+//1200+//1500+//2000+//2500+

xD ProUser xD

48% / 100% <Od Enix'a 40%> <5% od Istnego to wyróżnienie> 

• 2 lata później...
Opublikowano

mam ten sam problem żadne poradniki nie pomagają co to za poje.. pliki są

Jak na moje nie pliki pojebadasdsane, a nieumiejetnosc. 

Coz trudnego w stworzeniu konta, postaci (jak na kazdym serwerze), dodaniu hosta i gm w tabelce? - Tak jak wyzej 'koledzy' pisali. 

Prace nad pierwszym, solowym serwerem rozpoczete zostana dnia ------ :

- Kompletowanie pomysłu - 71%

- Serwer : * Strona clienta - 2% * Strona serwera - 5%

- Strona - 0%

- Forum - 0%

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ustawiasz sobie jaki nick chcesz w navicat w zakładce player > player a następnie w zakładce  common > gmlist dodajesz takim plusikiem " + " nowego GM i wpisujesz informacje swojego konta typu login, nick i ustawiasz na " implementor".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...