Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] yasuo

cubaza47891374

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.mam pytanie zakupiłem wczoraj yasuo.idzie mi nim bardzo dobrze na midzie, grałem 5 rankedów i 5 wygrałem

mam nim obecnie 2 quadry,7x triple kill i średnio 300+ farmy na gre

a moje pytanie brzmi

czy yasuo jest viable na topie, jak tak to z czym moze sobie poradzic a z kim bedzie ciezko?

pozdrawiam

Opublikowano

Yasuo możesz iść w zasadzie wszędzie...Jest on dobry zarówno w jungli,midzie czy na topie,a nawet i na supporcie się sprawdzi ze swoją tarczą,która odbija skile oraz auto atack'i adc...Na topie jest on dobry na postacie,które nie będą odciągały cię od farmy...Musisz grać nim agresywnie,aby wygrać grę...

BB29tSt.png

Opublikowano

Ciężko może być z niektórymi tankami,typu shen/malph itp.,dobrze by było jakbyś brał Yasuo na postacie które mają takie skille ze tarcza yasuo je skontruje.

Dobrze się gra na papierowe postacie,uważaj na offtanków typu jax,riven,kha,do tego owa postać ma łatwo z adc'erami.

Opublikowano

Da radę, tylko że musisz uważać na niektóre postacie, będą cię odciągnąć od farmy i zmuszać do defowania. Taki jax, rene, kha i riven mogą cię odciągnąć i z tego tylko jeden ma skilla którego może zablokować twoja tarcza. Jednakże na takiego Jayce'a dasz radę, będziesz mu blokował skille i AA na działku, a ten będzie musiał podejść.

928011413476457403957.png

Opublikowano

Yasuo możesz iść w zasadzie wszędzie...Jest on dobry zarówno w jungli,midzie czy na topie,a nawet i na supporcie się sprawdzi ze swoją tarczą,która odbija skile oraz auto atack'i adc...Na topie jest on dobry na postacie,które nie będą odciągały cię od farmy...Musisz grać nim agresywnie,aby wygrać grę...

Brąz?

Jest viable, ale moim zdaniem może mieć problemy na tankowate postacie. Np. Renekton, Mundo

Opublikowano

Jak najbardziej da rade na topie, ale w early jeśli grasz na jakiegoś mocnego tanka, musisz przysnowballować jak tylko możesz, żeby spróbować zdominować topa (redpot na start itp). Pierwszy item np vs cho to napewno last whisper.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...