Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zed i Nocturne

Xoni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku poruszę pewien aspekt, Zed to ninja cieni, a Nocturne wywodzi się z pustki. Na reddicie pojawiły się teorie, że Zed i Nocturne są mocno powiązani, ba ! nawet są spekulację, że jest to ta SAMA osoba.

reddit:

youtube (film ciekawy wykonany przez jednego z graczy LoL'a):

ss:

http://i.imgur.com/S0RmcP7.png

Moja teoria jest taka, że Nocturne był ninją cieni lecz niestety dał się pochłonąć cieniowi i stał się taki jaki jest teraz. Trzeba też zauważyć jak Zed "obchodzi" się z cieniem co widać na filmiku. Pierwszy ninja cieni zrodził się 200 lat temu w Lidze Legend, więc może tym pierwszym ninją cieni jest Nocturne? Więc co teraz? Nadal będzie parka Zac x Riven czy może są córkami Kassadina? KTO WIE...

PMK3yt4.png

Opublikowano

Po pierwsze - Nocturne nie wywodzi się z pustki. Przeczytaj jego "port-folio". To że ma skina z pustki, nie znaczy, że z niej jest. BA! Nawet dokładnie o tym przeczy!
Podróżował eonami przez umysły ludzkości, żywiąc się ich snami, uczuciami, magią.
Jest koszmarem. Nie wiadomo skąd. Może być z krainy smoczych os, ale tak naprawdę, po prostu krążył w ludzkich umysłach.

Dawnymi czasy wychodziły także "mini-historie" o wychodzących bohaterach. W historii Nocturna, zostaje on odnaleziony przez głównego przywoływacza w umyśle inżyniera Summoner's Rift. Aby go wydostać, używa się magii Nexusów (a jakże). Sam inżynier nie został o niczym poinformowany i umiera na wskutek "ekstrakcji" Nocturna. Następnie ginie całkiem sporo pomniejszych przywoływaczy, zanim ten "główny" postanawia ruszyć się, i resztkami ciał zabitych unieruchamia Nocturna. Nocturne zostaje uwięziony, co ma być jego karą - jego własnym koszmarem. Koszmarem koszmarów. Ponownie upominam: Nocturne NIE jest z pustki.

Nocturne kłóci się z motywem pustki. Pustka nie nienawidzi życia. Pustce życie jest potrzebne - pożera je. Każdy champion rodem z pustki lubi konsumować. Kassadin i Malza to ludzie "przemienieni" pustką, dlatego nie myślą o jedzeniu. Natomiast Nocturne nienawidzi WSZYSTKIEGO. Nienawidzi życia pod jakąkolwiek postacią. Gardzi ludźmi. Nawet jego skin "Eternum Nocturne" nawiązuje do Żniwiarzy z Mass Effecta, nie tylko swoją "syntetycznością" ale też udźwiękowieniem i sposobem mowy (zwraca się do siebie jako "my" (We are one).

Co do Zeda przemienionego w Nocturna. Fakt - oboje korzystają z cienia, jako swojej "esencji". Q Nocka może przypominać Q Zeda. Pasywka Nocka - jako pseudo E Zeda. Ultimate - jeden i drugi rzuca się na ofiarę. Różnica w skillach "tarcza" i "cień" jest już jednak spora, aczkolwiek wytłumaczalna "wzmocnieniem" esencją cienia. Tak czy owak są to czyste domysły i Riot raczej nigdy nie postawi żadnych kroków, dotyczących tego zagadnienia, choć sami stwierdzili, ze teoria ciekawa.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Już dawno była dyskusja o tym podczas tematu z ojcem Kog'Mawa i córki Kassadina... Jest to dość prawdopodobnie a historia nie ma nic do rzeczy. Zed i Nocturne to jedna osoba w dwóch postaciach.

Po pierwsze - Nocturne nie wywodzi się z pustki. Przeczytaj jego "port-folio". To że ma skina z pustki, nie znaczy, że z niej jest. BA! Nawet dokładnie o tym przeczy!
Podróżował eonami przez umysły ludzkości, żywiąc się ich snami, uczuciami, magią.
Jest koszmarem. Nie wiadomo skąd. Może być z krainy smoczych os, ale tak naprawdę, po prostu krążył w ludzkich umysłach.

Dawnymi czasy wychodziły także "mini-historie" o wychodzących bohaterach. W historii Nocturna, zostaje on odnaleziony przez głównego przywoływacza w umyśle inżyniera Summoner's Rift. Aby go wydostać, używa się magii Nexusów (a jakże). Sam inżynier nie został o niczym poinformowany i umiera na wskutek "ekstrakcji" Nocturna. Następnie ginie całkiem sporo pomniejszych przywoływaczy, zanim ten "główny" postanawia ruszyć się, i resztkami ciał zabitych unieruchamia Nocturna.Nocturne zostaje uwięziony, co ma być jego karą - jego własnym koszmarem. Koszmarem koszmarów. Ponownie upominam: Nocturne NIE jest z pustki.

Nocturne kłóci się z motywem pustki. Pustka nie nienawidzi życia. Pustce życie jest potrzebne - pożera je. Każdy champion rodem z pustki lubi konsumować. Kassadin i Malza to ludzie "przemienieni" pustką, dlatego nie myślą o jedzeniu. Natomiast Nocturne nienawidzi WSZYSTKIEGO. Nienawidzi życia pod jakąkolwiek postacią. Gardzi ludźmi. Nawet jego skin "Eternum Nocturne" nawiązuje do Żniwiarzy z Mass Effecta, nie tylko swoją "syntetycznością" ale też udźwiękowieniem i sposobem mowy (zwraca się do siebie jako "my" (We are one).

Co do Zeda przemienionego w Nocturna. Fakt - oboje korzystają z cienia, jako swojej "esencji". Q Nocka może przypominać Q Zeda. Pasywka Nocka - jako pseudo E Zeda. Ultimate - jeden i drugi rzuca się na ofiarę. Różnica w skillach "tarcza" i "cień" jest już jednak spora, aczkolwiek wytłumaczalna "wzmocnieniem" esencją cienia. Tak czy owak są to czyste domysły i Riot raczej nigdy nie postawi żadnych kroków, dotyczących tego zagadnienia, choć sami stwierdzili, ze teoria ciekawa.

Mógł być uwięziony w skrzynce której pilnował ojciec Shena. Do tego "We are one". Do tego cienie zeda.

@Edit: Do tego broń którą oni używają. Zauważył to ktoś?

|1361622928-U485574.pngMembers Styczeń 2014|

Opublikowano

Widzę, że niezła dzieciarnia na forum - gdy dyskutowałem na innym forum był bardziej ogarnięty poziom użytkowników ale nie, lepiej pospamić by nabić posty ;)

@ArhiX

fakt, trochę się pomyliłem ;p

PMK3yt4.png

Opublikowano

Już dawno była dyskusja o tym podczas tematu z ojcem Kog'Mawa i córki Kassadina... Jest to dość prawdopodobnie a historia nie ma nic do rzeczy. Zed i Nocturne to jedna osoba w dwóch postaciach. Mógł być uwięziony w skrzynce której pilnował ojciec Shena. Do tego "We are one". Do tego cienie zeda. @Edit: Do tego broń którą oni używają. Zauważył to ktoś?

A Olaf ma topór i Darius też, na pewno to bracia, a i jeszcze Annie używa ognia jako broni więc to pewnie córka Branda i by pasowało gdyby Kassadin nie był Annie z przyszłości a ojcem jego córki nie był Malzahar który przymusowo wysłał córkę do szkoły baletowej kiedy matka chciała żeby została pianistką, wszystko się zgadza z twoim tokiem myślenia, czytaleś lore Nocturna ? Tam pisze że nie pochodzi z tego świata , a w lore Zeda 1 ninja cienia urodził SIĘ W TYM ŚWIECIE 200 lat temu kapujesz to ?Połączmy jeszcze Cassio i Renektona bo też mają łuski, czytaj lore typie, tak ładnie ci poprzednik wytłumaczył i nie rozumiesz ?

Bronie Zeda i Noca ? Noc używa wielkich jakby taasaków a Zed małych ostrzy, jedyne ich podobieństwo to to że mają je na rękach, a Nocturne mówią We are one nie ma na myśli jedności z Zedem typie.

Opublikowano

A Olaf ma topór i Darius też, na pewno to bracia, a i jeszcze Annie używa ognia jako broni więc to pewnie córka Branda i by pasowało gdyby Kassadin nie był Annie z przyszłości a ojcem jego córki nie był Malzahar który przymusowo wysłał córkę do szkoły baletowej kiedy matka chciała żeby została pianistką, wszystko się zgadza z twoim tokiem myślenia, czytaleś lore Nocturna ? Tam pisze że nie pochodzi z tego świata , a w lore Zeda 1 ninja cienia urodził SIĘ W TYM ŚWIECIE 200 lat temu kapujesz to ? Połączmy jeszcze Cassio i Renektona bo też mają łuski, czytaj lore typie, tak ładnie ci poprzednik wytłumaczył i nie rozumiesz ?

Kumasz to, że "pierwszy ninja cienia" (zed, przynajmniej to wyczytałem z angielskiego lore) otworzył pudełko z którego "wyszły" cienie i opętały Zeda? Kumasz to, że ten "główny" przywoływacz (czy ki chuj) zamknął nocturne w więzieniu którym mogło być owe pudełko? Kumasz to, że broń i pokrywające się skiny to nie przypadek? Kumasz to, że "We are one" i gra z cieniem/zabicie cienia przez zeda to też nie jest przypadek?

Kumasz to, że użyłem "Kumasz to" cztery razy (sześć, licząc te zdanie) przez co mój post wygląda na gimbusiarski?

@We are one rzeczywiście może nie oznaczać to, ale to nie jest przypadek. Macierewicze do boju! By the way na filmiku w 0:13 słychać strzały i ktoś tam gada po rusku

Serio teoria wprost od macierewicza, dyskusja także na podobnym poziomie. Jeszcze brakowało na filmiku skype na którym dzwoni władimir

@down. A kumasz to, że jestem wcieleniem Macierewicza (który żyje ale who cares?)?

@edit: Znowu zmienili lore nocturne czy to jakieś imponujące fakty od amerykańskich naukowców (czyt. rioterów)? Wzorowałem się na poprzednim lore

|1361622928-U485574.pngMembers Styczeń 2014|

Opublikowano

Kumasz to, że "pierwszy ninja cienia" (zed, przynajmniej to wyczytałem z angielskiego lore) otworzył pudełko z którego "wyszły" cienie i opętały Zeda? Kumasz to, że ten "główny" przywoływacz (czy ki chuj) zamknął nocturne w więzieniu którym mogło być owe pudełko? Kumasz to, że broń i pokrywające się skiny to nie przypadek? Kumasz to, że "We are one" i gra z cieniem/zabicie cienia przez zeda to też nie jest przypadek?

Kumasz to, że użyłem "Kumasz to" cztery razy (sześć, licząc te zdanie) przez co mój post wygląda na gimbusiarski?

@We are one rzeczywiście może nie oznaczać to, ale to nie jest przypadek. Macierewicze do boju! By the way na filmiku w 0:13 słychać strzały i ktoś tam gada po rusku

Serio teoria wprost od macierewicza, dyskusja także na podobnym poziomie. Jeszcze brakowało na filmiku skype na którym dzwoni władimir

Kumasz że Nocturne został związany z częścią nexusa i nie mógł opuścić tego świata a nie został zamknięty w szkatule ? Kumasz że Nocturne sam twierdzi że pochodzi z krainy snów ? Kumasz że fizyczne ciało miał po raz pierwszy gdy pojawił się za sprawą owego właśnie nexusa ? Kumasz że ninja cienia który nie miał nigdy ciała to dziwny ninja ? Kumasz że Nocturne jest ucieleśnionym koszmarem, tak koszmarem a nie ninją cienia i nie zadnym cieniem tylko koszmarem z krainy snów ?

Przywoływacz przemówił. - Imponujące. Widzę, że eony, które spędziłeś, żywiąc się naszymi umysłami, nie poszły na marne.

Wiesz ile ma eon ? Jest starszy niż Aatrox a z jego lore wynika ze jest bardzo stary.

Przy tym Nocturne nie mógł być więziony w Ionii bo jest więziony w Instytucie wojny jak Cho'Gath i Brand.

Opublikowano

Jedną z najbardziej niepokojących teorii jest ta, jakoby był on personifikacją czyjegoś koszmaru. Jeśli to jednak prawda, to kim jest śniący?

Może śniącym był Zed? xD

PMK3yt4.png

Opublikowano

Zed nie wygląda mi na starego.
Skoro Nocturne podróżował przez "Eony" - czyli zapewne bardzo długo (o ile dobrze pamiętam 4.5 mld. historii Ziemi podzielone jest na dwa Eony) to w żadnym wypadku nie może być koszmarem Zeda. Narodziny Zeda wybiegają zbyt daleko w przyszłość od domniemanego "początku" Nocturne'a

Oczywiście, możemy wprowadzać tutaj paradoksy czasoprzestrzenne, bo Zed umierając wpada do jakiejś dziury. Oczywiście idąc tym tropem można uznać, że tam przemienia się w Nocturne'a (esencja cieni i takie tam), traci pamięć, i jedynym uczuciem jakie zaczyna żywić to nienawiść. Jedynym jego kontaktem ze światem rzeczywistym stają się ludzie o ogromnym potencjale magicznym - akt przywoływania "robi coś" w mózgach przywoływaczy. Jeżeli więc Zed wpadłby do innego wymiaru - który nie musi mieć takiego układu czasoprzestrzeni jak nasz - może się zapętlać, lub jego połączenie z naszym wymiarem kieruje EONY wstecz. NocturnoZed zostaje w końcu wyciągnięty z wymiaru "cieni" przez przywoływacza. Przybiera zdeformowaną formę człowieka (a więc własną - Zeda) (serio przyjrzyjcie się twarzy Nocturna i "hełmowi" Zeda - coś w tym może być) w tym ostrza. Zostaje związany z odłamkiem Nexusa i więziony jest w Institute of War - do którego po wielu latach zgłasza się Zed aby dołączyć do ligi. Historia zatacza krąg.

Jeżeli już wkraczać w takie "historie spiskowe" to to co przedstawiłem powyżej wydaje mi się dość prawdopodobne i spójne.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Zed nie wygląda mi na starego.

Skoro Nocturne podróżował przez "Eony" - czyli zapewne bardzo długo (o ile dobrze pamiętam 4.5 mld. historii Ziemi podzielone jest na dwa Eony) to w żadnym wypadku nie może być koszmarem Zeda. Narodziny Zeda wybiegają zbyt daleko w przyszłość od domniemanego "początku" Nocturne'a

Oczywiście, możemy wprowadzać tutaj paradoksy czasoprzestrzenne, bo Zed umierając wpada do jakiejś dziury. Oczywiście idąc tym tropem można uznać, że tam przemienia się w Nocturne'a (esencja cieni i takie tam), traci pamięć, i jedynym uczuciem jakie zaczyna żywić to nienawiść. Jedynym jego kontaktem ze światem rzeczywistym stają się ludzie o ogromnym potencjale magicznym - akt przywoływania "robi coś" w mózgach przywoływaczy. Jeżeli więc Zed wpadłby do innego wymiaru - który nie musi mieć takiego układu czasoprzestrzeni jak nasz - może się zapętlać, lub jego połączenie z naszym wymiarem kieruje EONY wstecz. NocturnoZed zostaje w końcu wyciągnięty z wymiaru "cieni" przez przywoływacza. Przybiera zdeformowaną formę człowieka (a więc własną - Zeda) (serio przyjrzyjcie się twarzy Nocturna i "hełmowi" Zeda - coś w tym może być) w tym ostrza. Zostaje związany z odłamkiem Nexusa i więziony jest w Institute of War - do którego po wielu latach zgłasza się Zed aby dołączyć do ligi. Historia zatacza krąg.

Jeżeli już wkraczać w takie "historie spiskowe" to to co przedstawiłem powyżej wydaje mi się dość prawdopodobne i spójne.

Podziwiam wyobraźnie :D

Lol

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

dodam że wojownik cienia to nie tylko zed to też shen,akali i kennen.Nocturn ma też związek z  graves'em,jak wystrzeli ''zasłone dymną'' to graves mówi ''i kto teraz błądzi po omacku''

shockblade_zed_by_greenmotion-d73k92u.jp

///.. The Shadows Have Enlightened Me..\\\

Opublikowano

wy nic nie rozumiecie zed to tak naprawade garen 

z7vbhSz.png

Opublikowano

heh tak sobie znalazłem jak szukałem awatara z zedem więc nie myśl że chciałem like'i za ten stary obrazek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...