Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z fps

Bomboor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym, że zaczynając grę z fpsami jest wszystko okey lecz po pewnym czasie ( ok 5 min ) następuje wielki lag i fpsy spadaja ponizej 15 i utrzymuje sie to do konca meczu . Jakieś pomysły jak to rozwiącac?

Opublikowano

Pewnie skacze Ci temperatura,w związku z tym pokaż swoje temperatury w programie AIDA64,przeczyść kompa w pudle z kurzu oraz nałóż nową pastę termoprzewodzącą.

Przeczyść również kompa oraz rejestr ccleanerem.

Opublikowano

to raczej nie wina grzania, bo zaraz po włączeniu kompa też tak mam, a raczej w 5min nie zdąży się zagrzać do tego stopnia.

Wyłacz synch pionowa, przeczyść pc ccleanerem i przeskanuj anty wirem, zmniejsz ustawienia graficze

Pewnie skacze Ci temperatura,w związku z tym pokaż swoje temperatury w programie AIDA64,przeczyść kompa w pudle z kurzu oraz nałóż nową pastę termoprzewodzącą.

Przeczyść również kompa oraz rejestr ccleanerem.

emm sam niech lepiej sie nie bawi w wymianę pasty bo procek może rozwalić/ plyte jak zle to zrobi ;f

Opublikowano

to raczej nie wina grzania, bo zaraz po włączeniu kompa też tak mam, a raczej w 5min nie zdąży się zagrzać do tego stopnia.

Czasami jak procek ma mało pasty to jest to możliwe,albo jak kurz się gdzieś na wentylatorach znajdzie.

Wyłacz synch pionowa, przeczyść pc ccleanerem i przeskanuj anty wirem, zmniejsz ustawienia graficze

emm sam niech lepiej sie nie bawi w wymianę pasty bo procek może rozwalić/ plyte jak zle to zrobi ;f

Myślę że raczej nic nie powinien zrobić,to nie jest taki sprzęt że się rozwali przy zmianie ręcznej,zobaczy kilka filmów na yt jak zrobić i będzie git.

Opublikowano

Czasami jak procek ma mało pasty to jest to możliwe,albo jak kurz się gdzieś na wentylatorach znajdzie.

Myślę że raczej nic nie powinien zrobić,to nie jest taki sprzęt że się rozwali przy zmianie ręcznej,zobaczy kilka filmów na yt jak zrobić i będzie git.

Ojj uwierz może rozwalić bardzo szybko ;d

Wystarczy ze radiator nie bd stykał sie z procesorem i może uledz uszkodzeniu albo zle nałoży pastę ;p

po pierwsze jest to laptop więc rozkręcanie odpada, wszystko już sprawdziłem.

Wyłacz wystkie zbedne programy w menadżerze urządzeń, aktualizuj sterowniki do karty graficznej ;)

Ew podaj specyfikacje lapka

Opublikowano

Ojj uwierz może rozwalić bardzo szybko ;d

Wystarczy ze radiator nie bd stykał sie z procesorem i może uledz uszkodzeniu albo zle nałoży pastę ;p

Wyłacz wystkie zbedne programy w menadżerze urządzeń, aktualizuj sterowniki do karty graficznej ;)

Ew podaj specyfikacje lapka

ale chodzi o to, że mecz toczy się normalnie przez 5-10min i w pewnym momencie zlaguje i fpsy spadaja do 15 na stałe, a gdy wyłączę lola i uruchomię ponownie, wrócę do rozgrywki to z powrotem jest normalnie, i tak w kółko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...