Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Twisted Fate - przeciwko komu ?

dsg2005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przypomniałem sobie, że na harrowing kupiłem do niego skina dla samych avatarów.

Pomyślałem dziś - czemu by nim nie zagrać, a przynajmniej spróbować?

Zagrałem 2 normale i postać strasznie przypadła mi do gustu, jednakże zauważyłem, że counter pick jeśli gramy TFem jest bardzo istotny.

Przykładowo grałem Lux i miałem z nią ciężko, trochę mnie zoutfarmiła.

Na jakich bohaterów opłaca się brać Twisted Fate'a? Kogo kontruje, z kim ma ciężko i po kim ciśnie jak po szmacie? :)

Opublikowano

tf jest (nie będę przybierał w słowach) chujowy na tą mete

kontruje go dzisiejsza meta czyli mobilni assasini (typu ahri czy zed)

tf jest tylko do pushu i niektorych teamcompow, jest bardzo slaby w tej mecie i nie jest oplacalny, poprostu łatwo go zabić a karty trzeba ogarnąć

nie jest mobilny, jedynie ma łatwy roam, ale to przy bardzo dobrym pushu to jedyna zaleta

nie pickuj, chyba że easy mid coś niemobilnego to można pickować

­

Opublikowano

z kim ma ciężko

Z wszystkim co ma doskok i burst.

- Ahri

- Akali

- Fizz

- Gragas

- Kassadin

- KhaZix

- Le Blanc

- Riven

- Talon

- Zed

Oprócz assasynów dobrze mi się grało na TFa Xerathem z racji jego zasięgu.

Ogólnie jest za dużo counterpicków by pickowanie TF było teraz opłacalne.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

moim zdaniem oplaca sie nim grac, ma latwy roam, szybki push i duzy DMG w late game. Kontruja go wszystkie assasyny, ale on jest od tego zeby wygrac bota/topa i late, a nie mida ;]

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Jest op ,ale trzeba umieć nim jako midder , jak chcesz grać to idź nim jako adc , jakiś totalny over power w fazie linii , a potem sam sobie potrafi zapewnić bezpieczeństwo dzięki stunowi co kilka sekund. Ale do 5 lv nie ma co grać agresywnie chyba że nasz supp to boski szaman xD

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Mocny jest, ale trzeba naprawde dobrze nim grac, zeby oplacalo sie go pickowac na rankedy. Zobacz sobie, ze wielu profesjonalnych graczy swoje konta carrowalo wlasnie tfem

Opublikowano

Nie grajcie nim, gdy mam TF'a w teamie zawsze przegrywamy (okolice Diamentu/Platyny) - po prostu to nie jest jego czas. Gdy miał global passyw to jeszcze nim coś grano, ale teraz era moblinych championów. TF jest słaby w TF'ach a na 1v1 też ciężko ugrać z bursterami (Annie, Ahri, Akali, Fizz etc). Nie polecam !

PMK3yt4.png

Opublikowano

Postać dobra, ale obecnie nie na tą metę. Ma niby tego ulta, ale jednak czegoś brakuje. Kontrują go asasyni (zed, fizz), silence (kassadin) no i przede wszystkim trzeba go dość dobrze ogarnąć, żeby coś ugrać.

2rp9q8l.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...