Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebna pomoc <3

S0L1D3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ludzie!

Wiecie, ostatnio w mojej klasie jest dużo osób, które grają w najnowsze gry takie jak BF3, czy FC3.

(Jest u nas w klasie 19 chłopców i 6 dziewczyn). Większość z chłopaków, ma tak dobre kompy.

Więc ja was ślę pytanie, czy za 600-650zł można kupić dobry komputer, na którym pójdzie BF 3 albo najlepiej FC 3?

[Mam limit 650zł! Rodzice mogą się dołożyć 50zł ale muszę im pokazać, że naprawdę znalazłem dobry xD]

Patrzyłem na np.: Allegro i znalazłem dobry komputer za 1000zł (W przybliżeniu, hehe) i sprawdziłem, czy mógłbym złożyć podobny za 600 zł kupując i składając go częściami. Znalazłem mniej więcej, ale nie jestem specjalistą.

Niestety wszystkie aukcje, które znalazłem zdążyły się skończyć xD.

Więc pytam was, czy moglibyście mi pomóc z doborem kompa?

Wiem, że całego z dobrą grafiką nie znajde, ale kupując częściami to może i udałoby się mi coś złożyć

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Masz cokolwiek ze starego pc?

Dysk sata?

Nagrywarkę sata?

Komputery z allegro nie są warte swoich cen, chyba że sprzedawane jako używane.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Tak szczerze, to nic ze starego kompa nie wyciągne.
Tzn. Mam dobrą myszke, klawiaturke i monitor (Słuchawki wiadomo xD).
Tylko Procesor musze kupić.
A jak coś to może CD-Rom i Dysk Twardy 240GB ale nwm czy HDD, czy SSD.
(Komp ma 15 lat xD)

@EDIT
Właśnie znalazłem coś na Allegro xD
Pasowałby, żeby zagrać w Bf 3 albo Fc 3 na średnich detalach?

http://allegro.pl/dell-gx745-c2d-2-13ghz-2gb-gt210-win-xp-coa-delkom-i3845435769.html

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

W tej cenie szukaj tylko używanych, żadne nowe gotowce nie będą się nadawały do czegoś innego niż biuro.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Okej, dzięks.
No to, czyli nie ma kompów za 600zł całych gotowców.
A jeżeli składałbym je, sam? Że kupuje każdą część oddzielnie. Na 100% wyszłoby taniej.

A ten komputer?

http://allegro.pl/komputer-z-monitorem-do-gier-gwarancja-12-mies-i3855879186.html

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Za 600-700 zł kupisz dobry komputer (oczywiście w całości) do gier ALE UŻYWANY, na nowy i dobry do gier nie ma szans, wszystkie podane przez ciebie są nie warte swojej ceny, można za taką cenę znaleźć o wiele lepszy tylko trza umieć szukać, zaraz zobaczę na różne strony jak znajdę coś ciekawego to edytuje post i wkleję tu linka :)

http://allegro.pl/komputer-pc-amd-ii-x4-640-his-radeon-4890-4-gb-i3878599820.html
http://allegro.pl/komputer-e8400-ocz-4gb-asus-p5k-pro-gtx285-2gb-i3865641645.html
http://allegro.pl/core-2-duo-e6750-8800gt-oc-4gb-ram-i3859838577.html

Najlepszy ten pierwszy.

Opublikowano

Siemka! Popatrzyłem na Twoje propozycje dla mnie, kagor i mam do Cb pytanko.

Czy na tym sprzęcie, który mi podałeś, pójdzie ten BF 3 i FC 3 przynajmniej na średnich wymaganiach??

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Okej, to go kupuje.

Dziękuję tez wszystkim, którzy starali się pomóc mi w tym temacie!

Szczególnie kagorowi!

DZIĘKI LUDZIE!

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Dużo zależy od tego w jakiej rozdzielczości grasz, co do tego zestawu dopiero teraz zwróciłem uwagę nie ma w nim dysku twardego.

Opublikowano

A jaki dysk, trzeba by było do niego podłączyć?

Być może mam ten z mojego starego kompa (240 GB) xD, tylko nwm jakie ma podłączenie itd.

Wiem w gruncie rzeczy że są dyski Twarde SSD i HDD, ale nwm jak to jest z nimi, czy jeszcze się dzielą na wtyczki, czy coś.

To powie ktoś?

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Ale jakie jest wejście to już nie wiem, niestety.

Albo SATA albo ATA, a jakie jest potrzebne do tego kompa?

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Niestety, nie jestem w stanie "otworzyć" obudowy.

Lecz pamiętam(Bo kiedyś widziałem przez przypadek), że jest podłączony, przez taką taśmę.

Nie jestem informatykiem, więc nie wiem. Nie orientuję się w tych wszystkich przejściach itd.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

W tej płycie głównej jest ATA i SATA, podepniesz swój dysk bez względu na to na jakie jest wejście. Twój dysk jest akurat na ATA.

Opublikowano

Okej, dzięks True :)

Ale ktoś jużten pierwszy komputer wykupił.

Czy na tych pozostałych od kagoa poszedłby ten Bf3 na średnich??

Albo jak kupić komputer do 700zł??

Jestem totalnie zielony w tych sprawach, więc może powiedzcie mi co lub jak kupić.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@ Ref!

To ktoś pomoże złożyć Dobry zestaw pod gry za 700zł? (Totalny limit to właśnie 700zł!)

Taki pod gry. Przynajmniej, zeby chodziły takie gry jak Shogun 2 Total War i Assassin's Creed 3.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@Ref!

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...