Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Uruchamianie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od czasu formatu komputera próbuję zrobić serwer - ok, zrobiłem...

Lecz gdy wpiszę w pliku konfiguracyjnym swoje IP, i inne duperele, wyskakuje mi taki błąd

[17:09:32 INFO]: Starting minecraft server version 1.7.2
[17:09:32 INFO]: Loading properties
[17:09:32 INFO]: Default game type: SURVIVAL
[17:09:32 INFO]: Generating keypair
[17:09:32 INFO]: Starting Minecraft server on 109.197.102.102:25565
[17:09:32 WARN]: **** FAILED TO BIND TO PORT!
[17:09:32 WARN]: The exception was: java.net.BindException: Cannot assign reques
ted address: bind
[17:09:32 WARN]: Perhaps a server is already running on that port?

CO JUŻ ROBIŁEM:

- Posiadam internet bezprzewodowy (taki router...)

- Zmieniałem porty

Opublikowano

Bo nie wpisuje się swojego IP tylko IPv4 z hamachi ? ...

Nie robie serwera pod hamachi, tylko bukkit.

Opublikowano

Nie wiesz co to server bukkit?

To wyjdź i nie wracaj.

Hamachi - umożliwia nam łączenie się z innymi komputerami, a bukkit- to silnik do minecraft'a, który umożliwia nam wgrywanie pluginów, spigot(też silnik)- także.. Więc, jeśli możesz SAM wejść na serwer, a inni gracze nie to, wina może być z zaporą systemu. Zapora nam blokuje łączenie się z innymi komputerami itp. Więc musisz ją odblokować. A co do IP komputera to chyba masz źle- nie jestem pewien.

TŁUMACZĄC PRZEZ GOOGLE TŁUMACZ:

**** FAILED powiązanie portu!

[17:09:32 WARN]: Wyjątkiem był: java.net.BindException: Nie można przypisać przesiał wniosek

adres TED: wiążą

[17:09:32 WARN]: Być może serwer jest już uruchomiony na tym porcie?

====

Mówi to nam, że jakiś serwer posiada te ip. Możliwe, że nie usunąłeś starych dan- poszukaj na kompie czy nie masz jakiegoś starego serwa i zobacz w server.propetris(jakoś tak) czy w ip: nie ma tego, jak znajdziesz to usuń, i spróbuj ponownie włączyć NOWY serwer. Pzdro xD

Opublikowano

Hamachi - umożliwia nam łączenie się z innymi komputerami, a bukkit- to silnik do minecraft'a, który umożliwia nam wgrywanie pluginów, spigot(też silnik)- także.. Więc, jeśli możesz SAM wejść na serwer, a inni gracze nie to, wina może być z zaporą systemu. Zapora nam blokuje łączenie się z innymi komputerami itp. Więc musisz ją odblokować. A co do IP komputera to chyba masz źle- nie jestem pewien.

TŁUMACZĄC PRZEZ GOOGLE TŁUMACZ:

**** FAILED powiązanie portu!

[17:09:32 WARN]: Wyjątkiem był: java.net.BindException: Nie można przypisać przesiał wniosek

adres TED: wiążą

[17:09:32 WARN]: Być może serwer jest już uruchomiony na tym porcie?

====

Mówi to nam, że jakiś serwer posiada te ip. Możliwe, że nie usunąłeś starych dan- poszukaj na kompie czy nie masz jakiegoś starego serwa i zobacz w server.propetris(jakoś tak) czy w ip: nie ma tego, jak znajdziesz to usuń, i spróbuj ponownie włączyć NOWY serwer. Pzdro xD

Nie mam żadnego serwera, komputer jest po formacie. Hmm.. a jak mogę bardziej przeszukać? :(

Opublikowano

To gdzie ty robisz ten serwer? Skoro nie na Hamachi, to może LAN? ;___;

Ludzie chcą Ci pomóc a Ty ich wyganiasz z tematu!

Widzę tutaj kolega rozwiązał swój problem, może tobie też się przyda!

http://www.minecraftforum.net/topic/1512062-help-failed-to-bind-to-port/

(proszę Moderatorów o nie punktowanie za link umieszczony w poście! można go po prostu usunąć!)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Koleś jak nie jesteś na tyle inteligentny żeby zrobić serwa to możesz se odpuści.

co to za durne pytanie

"Nie wiesz co to serwer bukkit?"

Koleś ja w przeciwieństwie do ciebie wiem co to bukkit ;)

pozdro manek0804

Opublikowano

W server.propeteries wpisujesz adres ip rozpoczynajacy sie od 192. (np. 192.168.1.3 - taki ja mam w swojej sieci)

A graczom podajesz normalny zaczynajacy sie np. od 78.

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...