Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Stawianie serewera na internecie mobilnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam internet mobilny iPlus LTE niestety zmienne IP zewnętrzne korzystające z protokołu IPv4.

Czy jest jakaś opcja abym postawił serwer NO - HAMACHI ( i wgl bez żadnych pośrednich programów łączących )

1312138057u250359.png
Opublikowano

Wydaje mi się że dasz radę postawić jak każdy inny ale to już zależy od dostawcy internetu i Twoich możliwości (Mózg) .

Spróbuj postawić na karcie loopback tutaj masz jak to zrobić ;p

http://www.mpcforum.pl/topic/501837-tut-serwer-metin2-od-podstaw-na-32-i-64-bitowym-freebsd-82/

Poradnik jest trochę nieczytelny ale jeśli wpiszesz w google

"Poradnik by xyli metin2" to znajdziesz taki sam na konkurującym forum , tylko treść nie jest tak bardzo rozwalona jak tu ;]

Zbieram +

Opublikowano

Witam, mam internet mobilny iPlus LTE niestety zmienne IP zewnętrzne korzystające z protokołu IPv4.

Czy jest jakaś opcja abym postawił serwer NO - HAMACHI ( i wgl bez żadnych pośrednich programów łączących )

Zadzwoń do usługodawcy i zapytaj o możliwość stałego adresu IP. To jest najważniejsze.

4692787228.png

Opublikowano

Jest taka możliwość, lecz osoba w pierwszym poście potrzebowałaby Routera i dobrze byłoby z opcją Dynamicznego DNS.

Miało nic nie pośredniczyć więc nie ma takiej możliwości.

0LsM05U.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...