Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Błąd łączenia z serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , pobrałam sobie clienta i sf by roudy . No i wszystko niby ładnie odpala lecz cały czas mam błąd łączenia się z sewerem . Mysql(Navicat) oraz ftp odpala normalnie a połączyć się nie mogę . Ip w cliencie zmienione na moje , porty odblokowane , w syerr clientowym tylko 1 error ale on raczej tego nie powoduje ;p

Ale jak coś dam

0112 16:36:01852 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/effect/etc/dropitem/dropitem.mse) Error

Co może być przyczyną tego że się nie łączy Z serwerem ??

Może ktoś miał taki sam problem na tych plikach .

Pozdrawiam

Zbieram +

Opublikowano

Syserr channeli, db, auth + drzewo procesów

PS: log który pokazałaś jest od błędu załadowania pliku mse od efektu który jest podłączony do jakiegoś modelu.

0LsM05U.png

Opublikowano

Ch1

SYSERR: Jan 12 16:08:47 :: socket_bind: bind: Address already in use
SYSERR: Jan 12 17:16:07 :: hupsig: SIGHUP, SIGINT, SIGTERM signal has been received. shutting down.

Ch2

To samo co wyżej

db

SYSERR: Jan 12 17:16:07 :: hupsig: SIGHUP, SIGINT, SIGTERM signal has been received. shutting down.
SYSERR: Jan 12 17:19:20 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: Jan 12 17:19:21 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Column 'name' in field list is ambiguous
query: SELECT pid, name, date FROM monarch_candidacy a, player b where a.pid = b.id
SYSERR: Jan 12 17:19:21 :: Load:  DirectQuery failed(SELECT IP_FROM, IP_TO, COUNTRY_NAME FROM iptocountry)
SYSERR: Jan 12 17:19:27 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='192.168.133.100')
SYSERR: Jan 12 17:19:29 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='192.168.133.100')
SYSERR: Jan 12 17:19:31 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='192.168.133.100')
SYSERR: Jan 12 17:19:33 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='192.168.133.100')
SYSERR: Jan 12 17:19:35 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='192.168.133.100')
SYSERR: Jan 12 17:19:37 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='192.168.133.100')
SYSERR: Jan 12 17:19:39 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='192.168.133.100')
SYSERR: Jan 12 17:19:41 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='192.168.133.100')
SYSERR: Jan 12 17:19:43 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='192.168.133.100')
SYSERR: Jan 12 17:19:45 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='192.168.133.100')
SYSERR: Jan 12 17:19:47 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='192.168.133.100')
SYSERR: Jan 12 17:19:49 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='192.168.133.100')
SYSERR: Jan 12 17:19:51 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='192.168.133.100')
SYSERR: Jan 12 17:19:53 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='192.168.133.100')
SYSERR: Jan 12 17:19:55 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='192.168.133.100')

Hmm z tego co widzę to padają channele i zepsuta tabelka w mysql wiecie jak to naprawić ?:D

Zbieram +

Opublikowano

Przecież pokazałam :D Tylko tradycyjnie coś z forum się dzieje i usunęło cały tekst poniżej code ;p Musiałam jeszcze raz napisać :D

Zbieram +

Opublikowano

Przecież pokazałam :D Tylko tradycyjnie coś z forum się dzieje i usunęło cały tekst poniżej code ;p Musiałam jeszcze raz napisać :D

W syser nie ma błędu przez który nie mogła byś wejść do gry, napisz na gg pomoge 252443

Uwaga na bandziorów z interentu. 12 latkowie zaczęli prężnie szerzyć i wzmaciać swoje szeregi

Opublikowano

08061211990130019373.png

Oto wycinek z ps nie wiem o co kaman tutaj może ktoś mi objaśni co ta komenda daje ?:D I co tutaj widzę na tym ss :D

Wydaje mi się że ze strony serwera jest wszystko ok ;p Że to coś z klientem jest nie tak :D Lecz locale są tutaj niemieckie więc nie za bardzo do innego clienta jak mam wrzucić :D

Zbieram +

Opublikowano

08061211990130019373.png

Oto wycinek z ps nie wiem o co kaman tutaj może ktoś mi objaśni co ta komenda daje ? :D I co tutaj widzę na tym ss :D

Wydaje mi się że ze strony serwera jest wszystko ok ;p Że to coś z klientem jest nie tak :D Lecz locale są tutaj niemieckie więc nie za bardzo do innego clienta jak mam wrzucić :D

W " ps " masz liste wszystkich precesów aktualnie odpalonych. A tutaj widać ze bd masz wyłączone... widocznie zły config w DB

Uwaga na bandziorów z interentu. 12 latkowie zaczęli prężnie szerzyć i wzmaciać swoje szeregi

Opublikowano

W " ps " masz liste wszystkich precesów aktualnie odpalonych. A tutaj widać ze bd masz wyłączone... widocznie zły config w DB

Nie odpala się bo prawdopodobnie nie ma tabeli gmlist i przy okazji spójrz na ilość channeli, to chyba jest postawione na maszynie z 32gb ramu xD

0LsM05U.png

Opublikowano

Hmmm nie mam wgl configa w db :D lol teraz to zobaczyłam :D Co musi być w tym configu ?:D

Nie odpala się bo prawdopodobnie nie ma tabeli gmlist i przy okazji spójrz na ilość channeli, to chyba jest postawione na maszynie z 32gb ramu xD

Tabelka jest :D Tylko zła wartość jest wpisana ale to nic się nie dzieje bo weźmie domyślną :D A no maszyna troche zjebana bo czeska z dodatkami niemca :D

Zbieram +

Opublikowano

Hmmm nie mam wgl configa w db :D lol teraz to zobaczyłam :D Co musi być w tym configu ? :D

Tabelka jest :D Tylko zła wartość jest wpisana ale to nic się nie dzieje bo weźmie domyślną :D A no maszyna troche zjebana bo czeska z dodatkami niemca :D

To trzeba poprawić wartość bo nie będzie działać

WELCOME_MSG = 
SQL_ACCOUNT = 
SQL_PLAYER = 
SQL_COMMON = 
SQL_HOTBACKUP = 
TABLE_POSTFIX = ""

BIND_PORT               = 
DB_SLEEP_MSEC           = 10
CLIENT_HEART_FPS        = 10
HASH_PLAYER_LIFE_SEC    = 60
BACKUP_LIMIT_SEC        = 3600
PLAYER_ID_START = 100
PLAYER_DELETE_LEVEL_LIMIT = 150
PLAYER_DELETE_CHECK_SIMPLE = 1

ITEM_ID_RANGE = 2000000000 2100000000

MIN_LENGTH_OF_SOCIAL_ID = 6

SIMPLE_SOCIALID = 1

Tych wartości których nie ma musisz sama wpisać.

0LsM05U.png

Opublikowano

Hmmm nie mam wgl configa w db :D lol teraz to zobaczyłam :D Co musi być w tym configu ? :D

Dokładnie jak up

Opublikowano

Czy ma to wyglądać tak ? :D

WELCOME_MSG = "DB Server has been started"

SQL_ACCOUNT = "localhost account mt2 mt2!@# 0"
SQL_PLAYER = "localhost player mt2 mt2!@# 0"
SQL_COMMON = "localhost common mt2 mt2!@# 0"
SQL_HOTBACKUP = "localhost hotbackup mt2 mt2!@# 0"

TABLE_POSTFIX = ""

BIND_PORT               = 15000
HASH_PLAYER_LIFE_SEC    = 600
PLAYER_ID_START = 100
PLAYER_DELETE_LEVEL_LIMIT = 130

#NAME_COLUMN = "gb2312name"
#LOCALE = "germany"
SIMPLE_SOCIALID = 1
Block "Y/QSB7omi36awq4ctpUxuiwRARM="

Bo jeśli tak to nie działa :D

Jutro z Wami na pw się skontaktuję najwyżej może pomożecie :D

Zbieram +

Opublikowano

Czy ma to wyglądać tak ? :D

WELCOME_MSG = "DB Server has been started"

SQL_ACCOUNT = "localhost account mt2 mt2!@# 0"
SQL_PLAYER = "localhost player mt2 mt2!@# 0"
SQL_COMMON = "localhost common mt2 mt2!@# 0"
SQL_HOTBACKUP = "localhost hotbackup mt2 mt2!@# 0"

TABLE_POSTFIX = ""

BIND_PORT               = 15000
HASH_PLAYER_LIFE_SEC    = 600
PLAYER_ID_START = 100
PLAYER_DELETE_LEVEL_LIMIT = 130

#NAME_COLUMN = "gb2312name"
#LOCALE = "germany"
SIMPLE_SOCIALID = 1
Block "Y/QSB7omi36awq4ctpUxuiwRARM="

Bo jeśli tak to nie działa :D

Jutro z Wami na pw się skontaktuję najwyżej może pomożecie :D

Przetestuj, jak będzie działać bez sypania błędów to może być.

0LsM05U.png

Opublikowano

Niestety nie działa ;c skontaktuję się jutro na pw bo już lecę spać :D

Pisz na gg jak coś 252443

Opublikowano

polecam wyczyścić tabelki takie jak :/ ewentualnie spróbować je naprawić jeśli były by popsute

account.account
common.gmlist
log.*
player.player
player.player_index
player.player_deleted
player.item
player.quest
player.safebox
player.horse_name
player.guild*
player.affect
Opublikowano

polecam wyczyścić tabelki takie jak :/ ewentualnie spróbować je naprawić jeśli były by popsute

account.account
common.gmlist
log.*
player.player
player.player_index
player.player_deleted
player.item
player.quest
player.safebox
player.horse_name
player.guild*
player.affect

Nawet jeśli by miała crash tych tabelek to i tak db musi pracować. tego sa inne skutki ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...