Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier za 4000zł

WSeba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Potrzebuje pomocy w złożeniu komputera za 4000zł (+\- 200zł) wliczając w to monitor i OS (preferuje Win7. Komputer ma służyć głownie do gier, nie BF3-4, czy Far Cry , raczej LoL, Minecraft, Diablo, Simcity, Aion, Smite i inne starsze gry. Nie lubię strzelanek, bardziej RPG, strategie, moba, indie. Monitor, żeby nie był za mały jak na full HD. Głośniki, myszkę, klawiaturę, DVD-rom mam. Chcę, aby komputer wytrzymał 4-5 lat (w sensie, żeby nic nie wybuchło , po 2-3 latach przeżyje na wysokich/średnich detalach (już nie ultra)). Wolałbym bez OC. Nie wiem, czy dysk SSD (na OS) da rade upchnąć w tym przedziale cenowym i czy opłaca się go montować kosztem innych podzespołów smile.png, ale bardzo bym chciał go mieć na pokładzie. Liczę na duże zaangażowanie (może złe słowo) w ten temat, gdyż obecny komputer mam już 8 lat ;_; i chciałbym dobrą maszynę, przy której tworzeniu dodana będzie szczypta serca <3. (beka)

Na innym forum złożyli mi taki zestaw :

http://www.morele.net/inventory/info/tfkJtE/
Opublikowano

Czy potrzebna mi aż tak mocna karta graficzna ? Dlaczego odrzuciłeś możliwość dodania dysku SSD ? Dlaczego windows 8 ?!?

Opublikowano

Dlaczego windows 8 ?!?

Bo szybszy i będzie dużej wspierany, co do karty to pewnie po to aby komputer dużej utrzymywał gierki na ultra.

Opublikowano

Jeśli chodzi o wydajność w grach, to Win7 jest wydajniejsze (oczywiście wyniki mieszczą się w granicach błędu).
+ Nie odpowiada mi wygląd Win8, a wygoda, to chyba podstawa

Dłużej wspierany, w takim razie ile będzie wspierany Win7 ?

Opublikowano

Pokaż te swoje testy bo coś niewierze, na wszystkich które ja widziałem windows 8 wypadał wydajniej od w7 w grach, co do wyglądu to kwestia wejścia w opcje komputera i włączenie wyglądu windowsa 7 na windowsie 8

Opublikowano

Windows 8 jest nowszy i o wiele wydajniejszy.

Odrzuciłem SSD, bo nie chciałem ciąć po innych podzespołach.

Lepsza karta graficzna przyda się do gier.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Czy jeśli złożą mi komputer, to wyślą wszystkie pudełka, z ich pozostałą zawartością ?

Opublikowano

Czy jeśli złożą mi komputer, to wyślą wszystkie pudełka, z ich pozostałą zawartością ?

Tak, wszystko powinno być oprócz sprzętu.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

A powiedz mi, dlaczego uważasz, że lepszym wyborem będzie ten monitor od BenQ, niż ten od LG z tamtego zestawu ?

Opublikowano

A powiedz mi, dlaczego uważasz, że lepszym wyborem będzie ten monitor od BenQ, niż ten od LG z tamtego zestawu ?

Wcale tak nie uważam. Ten BenQ jest równie dobry, ale tańszy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

według testów gigabyte radeon r9 270X bije na głowę GTX 760 i jest tańszy, nie lepiej wstawić tego r9 ?

Opublikowano

Nie bije na głowę, ale jest porównywalny. Myślę, że możesz brać, zaoszczędzisz trochę.

PS. Dałbym obudowę na Z9 Plus, choć to może kwestia gustu.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Obudowę i tak bym wziął Z9 plus, bo gladius mi się nie podoba :P

Czy zasilacz nie będzie za słaby ?

I czy serio lepiej wziąć Win8 ? :/

Porównywalne, ale która lepsza ?

Opublikowano

Czy istnieje jakiś najlepszy monitor do 700 zł do gier bez wbudowanych głośników, czy tego jest 10 i każdy robi to samo, tylko różnią się ilością wejść hdmi i producentem... ?

Opublikowano

@up

Istnieja z matryca ips np. od LG lub AOC.

Powiem Ci tak. Bierzesz dysk SSD po to aby mieć start systemu w 3 sekundy zamiast w 10? aby gry się wgrywaly szybciej? kosztem lepszej, wydajniejszej grafiki?

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Nie wykorzystam pełnego potencjału karty za 1200zł, bo nie gram w gry, które wymagają aż tak potężnej karty graficznej...

Skoro już oszczędziłem 200zł na karcie graficznej (550zł bo wezmę R9 270X :p ), to zostaje mi na dysk SSD, bo na nic innego dołożyć nie mogę.

Opublikowano

Napisałem, że ma ciąć? Czytać nie umio heuheuheue... Napisałem przecież, że "powinno"....

Pomagam w sprawach komputerowych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...