Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uzależniony...

TigerXMetin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema jestem chyba uzależniony od monsterów pije dwa monstery dziennie (przynajmniej) czasem nawet 3 to jest 1l-1.5l. Moge się powstrzymać na dwa dni a potem znowu musze się napić. I wgl tyle kasy na to idzie że aż żal... ostatnio była promocja, monster za 3 zł kupiłem 8 wypiłem w 2 dni. Macie jakieś rady? Tylko bez hejtu.

Opublikowano

Walka z uzależnieniem to walka ze samym sobą, jak jesteś silny to Ci się uda. Po prostu nie kupuj tego, nie pij, no co możemy ci poradzić.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Pro kiki ziomeczku dzięki! Nprawde mi pomogłeś

Ale jak my mamy ci pomóc, na co ty liczyłeś. Wszystko co ci napiszemy jest oczywiste, możesz się sam domyśleć. Ja nie wiem po co ludzie zakładają takie tematy

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Ale co to jest? Jakiś napój energetyczny?

Mój kolega pił takie napoje to później trafił do szpitala i mu lekarz powiedział, że odjął sobie 5 lat życia.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Mój kolega pił takie napoje to później trafił do szpitala i mu lekarz powiedział, że odjął sobie 5 lat życia.

To jest napój energetyczny, jak chcesz przestać to pić to poprostu przestań to kupować.

" Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady, a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz "

Trenuj do końca ... do upadłego. Bo trening to walka by dążyć do czegoś.

Opublikowano

Nie ma na to innej rady, jak przestać kupować. Jak jesteś słaby, chcesz przestać, a jednak kupujesz, to nikt ci nie pomoże.

1567846744.png
Opublikowano

ewentualnie 2 opcja to - zacznij grać w lola , nawet nie pomyślisz żeby wstać i się napić / iść do toalety ;)

" Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady, a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz "

Trenuj do końca ... do upadłego. Bo trening to walka by dążyć do czegoś.

Opublikowano

Jedynie silną wolą możesz się uwolnić od tego nałogu, choć możesz sobie pomóc małymi ćwiczeniami, które Cię zmotywują. Najpierw stwierdźmy fakty:

Załóżmy, że monster kosztuje 4 zł (nie wiem ile kosztuje, bo nie piję) i czasami kupujesz 3 na dzień, więc wychodzi jakieś 2,5 na dzień. Wydzajesz dziennie od 8 do 12 zł, miesięcznie średnio wychodzi 310 zł, a rocznie 3720 zł! Za taką kwotę mógłbyś sobie kupić nowy, bardzo dobry komputer lub jakąś najnowszą konsolę i kilka gier na nią lub patrząc na awatara bardzo dużo RP do LoL'a albo cokolwiek innego co marzysz mieć. Może troszkę przesadziłem z tymi 3270 zł, bo czasami wytrzymasz 1 dzień bez kupowania, a tylko czasami kupujesz te 3 monstery, ale to dalej oznacza, że rocznie zmarnujesz bardzo dużą ilość pieniędzy czyli co najmniej 2000 zł.

1. Teraz musisz sobie powiedzieć: "Nie mogę marnować tyle pieniędzy na byle napój. Gdy przestanę to gówno kupować to będę sobie mógł kupić ... które miałem zamiar kupić dawno temu, ale nie miałem tylu pieniędzy."

2. Załóż sobie jakiś notes/kalendarz i zapisuj którego dnia wytrzymałeś, a którego nie dałeś rady i wtedy kiedy nie dałeś rady odmawiasz sobie jakiejś przyjemności np. LoL'a na najbliższe trzy dni, a wtedy kiedy wytrzmasz to sobie doliczasz ileś czasu więcej tego dnia na kompa.

3. Gdy nie będziesz dawać rady i będziesz kupować te monstery to myśl ile kasy tracisz i wyobrażaj sobie, że te pieniądze wyrzucasz w błoto.

Myślę, że te fakty i ćwiczenia pomogą Ci się zmotywować i w większym lub mniejszym stopniu osiągniesz sukces. Powodzenia!

Opublikowano

Za 3k masz kompa, na którym pójdzie bf3 na ultra, także wiesz.

Zrób takie coś, że jak wypijesz po ustaleniu zasad odwyku, to pewna przyjemność przez tydzień będzie zabroniona.

Opublikowano

Powiedz koledze, że jak będziesz chciał się napić, albo kupić ten syf to niech ci przypierdoli z całej siły w facjate :)

Mam podobny problem . Dajmy na to jak mam naukę i się uczę, a nie pójdę obejrzeć meczu lub przez dłuższy czas nie pogram jakiegoś meczyka na orliku, to aż mnie telepie :D

Opublikowano

A skąd ten lekarz wie ile on lat miał żyć? LOL

top@ nie pij, pomoże

Opublikowano

A skąd ten lekarz wie ile on lat miał żyć? LOL

top@ nie pij, pomoże

A skąd wytrzasnąłeś to pytanie? Po prostu ów kolega tak się wyniszczył tymi energetykami, że będzie żył około 5 lat mniej, niż gdyby nie pił tych energetyków. Ile będzie żył dokładnie nie trzeba wiedzieć, żeby coś takiego oszacować.

1567846744.png
Opublikowano

Też kiedyś miałem taki problem tylko, że ja piłem Vmax. Najlepszym sposobym było zamiast kupienia w sklepie energetyka kupić jakiś sok. Musisz to czymś zastąpić i uwierz, że pomaga. Innym sposobem jest też przedawkować kofeine co mi się udało zrobić i potem rzuciłem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...