Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mechatornik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , moim marzeniem jest iść na politechnikę , kierunek mechatronika i jestem w LO na profilu Technologicznym (Mat-fiz-inf) . Wydaje mi się że po LO będę miał duże zaległości na studiach i myślę nad przepisaniem się do technikum . I teraz mam problem jaką uczelnie wybrać, aby spełniała moje wymagania . Myślę nad :

Zespół Szkół Mechanicznych Nr 1 im. Szczepana Humberta w Krakowie

Dodam że jestem z okolic Rzeszowa .

Z matematyką i fizyki w gimnazjum nie miałem najmniejszego problemu , w obu przypadkach 5 na zakończenie .

W LO z obu przedmiotów mam 3, śr na półrocze 3.7 .Na zakończenie gimnazjum miałem 142pkt ( z egazminu 76% ). LO do którego w tej chwili uczęszczam na stronie www.perspektywy.pl zajmuje 305 miejsce w Polsce .

Jestem w 100% pewny że chce uczyć sie w tym kierunku .

Moje pytania są następujące :

1) Czy opłaca sie przepisywać do technikum ?Jak tak to jakie polecacie lub co myślicie o tym co podałem wyżej .

2) Czy zostać w LO i samemu pogłębiać moja wiedze o mechatronice ?

Z góry dziękuje ! Czekam z niecierpliwością na wasze opinie !

Opublikowano

Technikum jest bardziej opłacalne jeśli chodzi o naukę, bo kształci cię w konkretnym kierunku. Sądzę, że po technikum byłoby ci nieco łatwiej na studiach.

Z drugiej strony jeśli masz na tyle chęci to możesz próbować sam się dokształcać. To zależy od ciebie.

tumblr_o19rjjpQB21udwsc5o3_540.gif

.icon_eq.gif

Opublikowano

Co ty uważasz, że jak się idzie na studia, to już trzeba umieć program ze studiów? Po to się idzie, żeby się nauczyć. Nie kombinuj, na studiach się wszystkiego nauczysz.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano
mechatronika to nie taki prosty kierunek , jest to bardzo obszerny zakres wiedzy .

Jak zdobędziesz papierek technik mechatronik chodź bardzo trudno było go zdobyć , teraz podzielili egzamin na kilka lat , to może łatwiej , ale co związku z tym , według mnie nie opłaca się iść już na studia mechatroniczne , lepiej kierować w coś innego np , elektrotechnike , automatyke itd

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...