Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Pliki terenzo MySQL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,mam problem otóż gdy chce sie zalogować do mysql wpisuje wszystko dobrze to mi wyskakuje :

2003- Can't connect to MySQL server on 'moje ip z końcówką 100' (10060)

Sysinstall mam dobrze ustawiony sprawdzałem 2 razy,więc nw co może być źle :/

2 pytanie to czy muszę mieć clienta tego od Terenza czy mogę mieć innego,np pl-a z 2010 (spatchowanego?)

Opublikowano

Siemka,mam problem otóż gdy chce sie zalogować do mysql wpisuje wszystko dobrze to mi wyskakuje :

2003- Can't connect to MySQL server on 'moje ip z końcówką 100' (10060)

Sysinstall mam dobrze ustawiony sprawdzałem 2 razy,więc nw co może być źle :/

2 pytanie to czy muszę mieć clienta tego od Terenza czy mogę mieć innego,np pl-a z 2010 (spatchowanego?)

Wejdź w sysinstall,ustaw wszystko,zapisz wpisz /etc/rc.d/netif restart,następnie navicat nowe połączenie wpisz jakąś nazwę,ip z końcówką 100,port 3306,login,hasło i powinno wejść.Nie potrzeba port mapa aby wejść do navicat :)

Buu jak chcesz to może jakiś filmik czy coś ci zrobić ? :P

Opublikowano

A ja strzelam że nie leży to po winie Pana który nie umie skonfigurować ;] Mam ten sam problem i bardzo dobrze wiem jak skonfigurować serwer ;p Chodzi o to że tabelki w mysql się zjebczyły ;] Sprawdź sobie syserr ja bynajmniej mam errora że tabelki się zjebały więc potrzeba nowego folderu mysql aby wgrać go od strony servera ;p

Pozdrawiam

Zbieram +

Opublikowano

Z innych plików :D Lecz nie wiem czy wtedy będzie działać :D Posprawdzam zaraz jak to naprawić i napiszę na pw jak coś ;]

Zbieram +

Opublikowano

A ja strzelam że nie leży to po winie Pana który nie umie skonfigurować ;] Mam ten sam problem i bardzo dobrze wiem jak skonfigurować serwer ;p Chodzi o to że tabelki w mysql się zjebczyły ;] Sprawdź sobie syserr ja bynajmniej mam errora że tabelki się zjebały więc potrzeba nowego folderu mysql aby wgrać go od strony servera ;p

Pozdrawiam

Zwalone tabele w mysql nie spowodują tego, że nie będziemy mogli się połączyć przez navi, lecz jedynie to, że nie będzie czytać nam tabel/nie będzie można ich otworzyć etc.

Problem tkwi z połączeniem wiec coś w sysinstall musiałeś źle skonfigurować, ewentualnie porty

sygna.jpg

Opublikowano

Sysinstall mam dobrze skonfigurowany,nie raz robiłem już serwer,i sprawdzałem 2 razy.

Portmapa też włączyłem,zapora off,i nw co się dzieje.

wpisuje komendę /etc/rc.d/netif restart i mam błąd w mysql.

Opublikowano

Jestem pewien w 100% ze moj post to klucz do rozwiązania :)

rm /var/db/mysql/account/string.ibd
rm
/var/db/mysql/player/string.ibd
service mysql
-server restart

Opublikowano

sprawdź czy dobrą kartę sieciową masz ustawiona w emulatorze.

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

Wgraj czystych użytkowników bazy mysql, pewnie przy tworzeniu coś źle wpisałeś lub "crash" tabeli z użytkownikami i nie możesz połączyć się z bazą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...