Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] polaczenie sql z xampp/stronka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialbym polaczyc xampp lub moją stronke na hostinger.pl z moim sql (sql 2008, ktory mam na kompoterze), dokladniej z bazą danych co mam w nim

Opublikowano

Nie podłączysz swojej bazy na komputerze z hostingiem. Jest to nie praktyczne i nie możliwe (być może jest sposób ale zewnętrzne IP byś potrzebował). Najlepiej możesz to zrobić tak że jak masz tą bazę to przenieść ją na hosting. Czyli założyć nową bazę MySQL ( MySQL ja używam ty możesz użyć takiej na jaką hosting Ci pozwala). Wykonać zrzut bazy z komputera i wprowadzić ją na Hosting.

Pewnie zapytasz dlaczego nie praktyczne. A dlatego że baza ta by była dostępna tylko jak masz włączony komputer + odpalony serwer bazy.

Pozdrawiam Nygol

@Edit

Przeczytałem troszkę dokładniej i jeśli chcesz podłączyć ją lokalnie czyli dla xampp'a musisz zainteresować się tymi funkcjami :

http://www.php.net/manual/en/function.mssql-connect.php
To jest funkcja łączenia się z SQL (Microsoft SQL). Po lewej stronie masz większość funkcji których będziesz używał ;-)

hcq0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...