Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy mam szansę się dostać?

Franko_1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kończę trzecią gimbazy i muszę już myśleć jaką szkołę wybrać. Interesuję mnie informatyka, ale nie wiem czy mam szansę na jakieś liceum/technikum informatyczne jeśli z matmy i fizyki mam dwójki. W moim miasteczku jest technikum o profilu informatycznym, mechanicznym, ekonomicznym itp., a licemum wojskowe, strażackie i ogólnokrztałcące, więc musiał bym iść do technikum albo znaleźć najbliższe liceum, ale nie wiem czy z tymi dwójkami się dostanę. Czy wszystko w informatyce jest oparte na matmie?

Opublikowano

Gimnazjum miałem same 3 i bez problemu do LO się dostałem, ale nie polecam bo to gówno, praktycznie sama matematyka, wyjdziesz z LO więcej nauczysz się przez te 3 lata plądrując google niż wyniesiesz z tej szkoły, krótko i na temat pozdro.

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

A ja chyba pojde to technikum bo z matmy i fizyki mam szostki a infa dopiero w 3 gim bedzie a szkoda :( teraz w 2 jestem jak cos :p

Opublikowano

@UP, co masz z polskiego ? -.-

co ma humanista do ścisłowca , w liceum nic ciekawego się nie nauczysz , informatyka to dobra szkoła ale 7 lat temu , nisza się wypaliła .

Może spróbujesz coś w wojskiem , kasa jest /.

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Idź za tym czym się interesujesz. Pracodawca prędzej przyjmie osobę po której widzi że jego praca to hobby/pasja. Nie idź do danej klasy/szkoły ze względu na kolegów/opinie bo po prostu nie przetrwasz potem w pracy której nawet nie lubisz ;)

A co do głownego tematu - tak informatyka polega na matmie w związku z czym wypadałoby mieć co najmniej 3/4

Opublikowano

co ma humanista do ścisłowca , w liceum nic ciekawego się nie nauczysz , informatyka to dobra szkoła ale 7 lat temu , nisza się wypaliła .

Może spróbujesz coś w wojskiem , kasa jest /.

Chodziło mi o poprawną pisownie, a nie o szkołę <_<

Opublikowano

Spoko, przynajmniej nie ma "komurki" ani "znakuf" ;)

I tak w dzisiejszych czasach dostanie się wszędzie bo jest niż i przyjmują każdego, byle zdać i mieć trochę pkt testu. Liceum to moim zdaniem bezsens, ale...

Opublikowano

ja na zakończenie roku miałem prawie same 2 i normalnie to technikum informatycznego mnie przyjęli i daję sobie radę ; )

skpUo.png

Opublikowano

Proszę nie robić z tego tematu spamu wspominając komuś błędy językowe i rozmawiając o swoich ocenach z polskiego oraz proszę o pisanie odpowiedzi na temat czyli: czy mam szansę się dostać do technikum/liceum informatycznego. Mam wątpliwości czy mnie przyjmą do technikum informatycznego (bo chyba lepiej do technikum) jeśli mam dwójkę z matmy i chyba nie zdołam wyciągnąć trzy, bo poprostu jestem słaby z tego przedmiotu, a matematyka raczej jest najważniejsza w informatyce.

Opublikowano

Oczywiście, że lepiej technikum.

Faktycznie, z tą matmą może być problem, spróbuj wyciągnąć na 3. Według mnie szanse są neutralne.

Tak jak napisałeś, matematyka, angielski to klucz w takim technikum.

Opublikowano

Oczywiście, że lepiej technikum.

Faktycznie, z tą matmą może być problem, spróbuj wyciągnąć na 3. Według mnie szanse są neutralne.

Tak jak napisałeś, matematyka, angielski to klucz w takim technikum.

Z angielskiego jestem dosyć dobry. Na czwórkę może bym się podciągnął, bo aktualnie mam taką mocną trójkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...