Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] sprzet a FPS

Disel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. otoz mam problem. mam laptopa z w maire dobrymi bebechami a w MC wycigam max 80 fps. da sie jakos to rozwiazac ?

Procesor: Intel Core i7 2670QM 2.20 GHz

RAM: 6 GB

Grafika: NVIDIA GeForce GT 540M

Opublikowano

Witam. otoz mam problem. mam laptopa z w maire dobrymi bebechami a w MC wycigam max 80 fps. da sie jakos to rozwiazac ?

Procesor: Intel Core i7 2670QM 2.20 GHz

RAM: 6 GB

Grafika: NVIDIA GeForce GT 540M

Karta graficzna nie jest najwyższych lotów, jest raczej low-endowa. Poza tym po cholerę mieć więcej niż 80, jak oko ludzkie nie da rady zauważyć więcej niż 25?

Opublikowano

ale sadze mozna wiecej wyciagnac. np podczas nagrywania spada do 40 fps, co jest juz uciazliwe. a pozatym jak kupilem laptopa to mialem po 400 fps a teraz sie cos zebalo :/

Opublikowano

Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej, przeczyść laptopa, wyczyść rejestr, zainstaluj optifine,przydziel do minecrafta 2gb ramu. Może to pomoże.

Opublikowano

Heh problem jest dosyć prosty , pytanie brzmi , czy launcher .jar czy .exe ? Jeżeli .exe to naciśnij na niego PPM ( Prawy Przycisk Myszy ) , Uruchom z procesorem graficznym

--> Procesor NVIDIA o dużej wydajności .

Osobiście też miałem taki problem po formacie , nikt niestety mi nie pomógł i sam musiałem do tego dojść , pomogło w 100% . Sam też posiadam i domyślnie uruchomiony minecraft był uruchamiany przez Zintegrowaną kartę graficzną.

Opublikowano
Heh problem jest dosyć prosty , pytanie brzmi , czy launcher .jar czy .exe ? Jeżeli .exe to naciśnij na niego PPM ( Prawy Przycisk Myszy ) , Uruchom z procesorem graficznym
--> Procesor NVIDIA o dużej wydajności . 

Osobiście też miałem taki problem po formacie , nikt niestety mi nie pomógł i sam musiałem do tego dojść , pomogło w 100% . Sam też posiadam i domyślnie uruchomiony minecraft był uruchamiany przez Zintegrowaną kartę graficzną.

karte o duzej wydajnosci mam ustawiona jakos domyslna, takze kazdy program jest uruchamiany na tej GT 540M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...