Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Procesor

Mario-PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, to znowu ja xD.

Wczoraj zjarał się mi staaary procesor ( 7 lat xD) Intel Core 2 Duo 2x 1.80. Płyta główna to ASRock

http://www.asrock.com/mb/Intel/ConRoe945G-DVI/
Jakbyście mogli mi podać jak najlepszy procesor do tej płyty do 70 zł. Za półtora miesiąca i tak wszystko wymieniam, ale przez ten czas będę się nudził.

W gre wchodzą jak najbardziej używki.

Opublikowano

Zasilacz teraz mam Corsair vs 450. Wczoraj próbowałem wymień pastę, ale moje zdolności tego typu są znikome i pewnie sam go uszkodziłem xD. Chciałbym procesor, trochę lepszy jeżeli się da od tego mojego byłego.

Opublikowano

Ale nie mam co robić, a wczoraj wymieniłem zasilacz i kartę graficzną i nie miałem nawet jak pograć... a u mnie strasznie nudno xD, bo moi koledzy nie chcą wyjść z domu...

A na urodziny i tak będzie kasa na nowy proc i płytę główną itp. więc 100 zł czy ile mnie nie zbawi.

Opublikowano

@UP Linki z poza forum kodujemy :P

Sęk w tym, że miałem nadal małe ilości FPSów w niektórych grach,a chciałbym chociaż troszkę bardziej komfortowo na nich pograć. Wiem,że dużej różnicy nie będzie, ale zawsze te 15 FPSów może być więcej.

A czy ten będzie pasował ?

http://allegro.pl/dualcore-e6300-2-8-x2-2mb-1066-gw-12m-fv-wwa-i3850156042.html

Opublikowano

W tym problem, że ja nie umiem podkręcać xD. Jestem w tym kompletnie zielony,a wokół mnie nie ma osoby,która się na tym zna.

Dobra,pewnie przesadziłem z tymi FPSami,bo nie znam się na tym xD, ale jakiś wzrost FPS powinien być ? I nie wiem czy moja płyta główna nadaje się do podkręcania... mam ASRock ConRoe945g-dvi

Opublikowano

A czy przez podkręcanie procesora mogę coś zrypać,oprócz niego samego i płyty głównej. Czy może się coś stać z np. kartą graficzną ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...