Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nienaturalnie male miesnie, jak przypakowac?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otoz mam 14,5 roku i jestem chuderlakiem, wysokim chlopakiem z burza wlosow na glowie :p otoz mam problem- mam nienaturalnie slabe miesnie w rekach. Nie mam pjecia czemu- ile ja godzin przejechalem na rowerze!!!! Nie cierpie pilki i sportow druzynowych, ale plywam jezdze na rowerze...

A mimo tego jestem slaby :/ nie przywiazywalem do tego wagi dopoki nie zremisowalem w silowaniu. Z dziewczyna... Dodalem sobie to do faktu zewsze przegrywam/ remisuje i uznalem ,ze trzeba z tym cos zrobic bo to hańba jest xD a wiec jak przypakowac w wieku 14 lat? Nie chce pompek- kazdy mowi co innego i nie mam pojecia czy robie je dobrze czy nie ._.

Ps. Dziwna skladnia jest dlafego ze mam nowy system w fonie i nie moge ogarnac klawiatury

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

W tym wieku lepiej się za to nie zabierać, bo możesz sobie zaszkodzić. Jeśli rośniesz to pakowanie nie jest najlepszym rozwiązaniem.

Najlepiej parę lat poczekać.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Pompki - wsparcie na prostych rekach na szerokosci troche wiekszej niz ramiona, cale cialo wyprostowane, wsparte z tylu na palcach ;p.

Mozesz jeszcze kupic ciezarki, drazek do podciagania.

@u Trening nie zaszkodzi, nie chodzi tutaj o suplementy i silownie ;)

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

W tym wieku lepiej się za to nie zabierać, bo możesz sobie zaszkodzić. Jeśli rośniesz to pakowanie nie jest najlepszym rozwiązaniem.

Najlepiej parę lat poczekać.

Nie chodzi mi o pakowanie w sesnie stricto tylko o cos abym byl silniejszy :p btw. moj kolega chodzi na zapasy ma 15 lat i niezbyt rozgarnietego trenera (20 zl miesiac) na rozgrzewce robia po 50 pompek i to nie zaden szpan, to widac po nim ze mowi prawde :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Nie chodzi mi o pakowanie w sesnie stricto tylko o cos abym byl silniejszy :P btw. moj kolega chodzi na zapasy ma 15 lat i niezbyt rozgarnietego trenera (20 zl miesiac) na rozgrzewce robia po 50 pompek i to nie zaden szpan, to widac po nim ze mowi prawde :D

Najlepiej zacząć uprawiać jakiś sport. Mój brat zaczął biegać i podobno zadziałało.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Otoz mam 14,5 roku i jestem chuderlakiem, wysokim chlopakiem z burza wlosow na glowie :P otoz mam problem- mam nienaturalnie slabe miesnie w rekach. Nie mam pjecia czemu- ile ja godzin przejechalem na rowerze!!!! Nie cierpie pilki i sportow druzynowych, ale plywam jezdze na rowerze...

A mimo tego jestem slaby :/ nie przywiazywalem do tego wagi dopoki nie zremisowalem w silowaniu. Z dziewczyna... Dodalem sobie to do faktu zewsze przegrywam/ remisuje i uznalem ,ze trzeba z tym cos zrobic bo to hańba jest xD a wiec jak przypakowac w wieku 14 lat? Nie chce pompek- kazdy mowi co innego i nie mam pojecia czy robie je dobrze czy nie ._.

Ps. Dziwna skladnia jest dlafego ze mam nowy system w fonie i nie moge ogarnac klawiatury

widocznie jesteś waflem z powołania, nic z tym nie zrobisz

a na powaznie, w wieku 14 lat nie ma co robic bo nadal rosniesz i jeszcze sobie coś uszkodzisz przed pełnym rozwinięciem swojego ciała, rób dziennie po 10/20 pompek, ile dasz rade, w koncu to powinno cos Ci dac, najprostrze cwiczenie, nie masz co "pakowac" bo i tak nie bedziesz mial efektu

Opublikowano

Może zamiast siedzieć na forum idź na rower lub uprawiaj jakiś sport, a nie cały dzień przed kompem i powietrze zatruwać. :D

1395260643-U652798.jpg

554731419262342652798.jpeg
Opublikowano

A gdzie podstawowe informacje - wzrost i waga? Nie musisz od razu lecieć na siłkę, żeby być w miarę silnym.Przede wszystkim przytyj, ale zdrowo tzn. jedz pełnowartościowe kaloryczne produkty, a nie fastfoody, gazowane napoje itd.Nie ma co się dziwić, że jesteś chudy, bo jazda na rowerze i pływanie to ćwiczenia cardio, chyba tak to się fachowo nazywa, które raczej spalają tłuszcz niż budują mięśnie.Wilku ci podał trening domatora, na pewno po odpowiedniej diecie warto z niego skorzystać.Możesz też grać w kosza, siatkę, sporty, które wymagają dużej siły.

Opublikowano

181 i 60 kg :)

Oj, cienko... Ja mam ten sam wzrost i ważę 85kg. Zacznij jeść porządnie i domator

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

W tym wieku ćwicz jedynie z własnym ciężarem. Rób pompki zwykłe i na triceps. Jak nie wiesz jak robić na na YT masz pełno filmików instruktażowych.

ravensygna.png
Opublikowano

Kup sobie drążek rozporowy zamontuj w ramie od drzwi i napierdalaj ile się da :) ja tak robię i bardzo szybko widzę efekty. Tylko pamiętaj, że podstawa to dieta.

Opublikowano

Jeżeli chcesz ćwiczyć bardziej siłowo musisz doprowadzać organizm do typowo siłowych prób. Nie wiem bo nie jestem ekspertem w temacie twojego wieku, jak to jest z ćwiczeniem na ciężarach w tak młodym wiek (tzn. sam coś tam podnosiłem w wieku 12 lat przez 2 miesiące, siła wzrosła a jakiś efektów ubocznych nie widzę) ale dla bezpieczeństwa wskazywałbym raczej trenowanie na własnym ciężarze ;)

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

Oj, cienko... Ja mam ten sam wzrost i ważę 85kg. Zacznij jeść porządnie i domator

A Ty lepiej schudnij,bo masz nadwagę :)

@Topic

W tym wieku powinieneś się jeszcze wstrzymać z chodzeniem na siłownię.

Ja proponuję Ci kupić dwa ciężarki przynajmniej po 8kg,a co do ćwiczeń to znajdziesz tutaj:

http://potreningu.pl/cwiczenia/mezczyzna

805491408806070489277.png

Opublikowano

A Ty lepiej schudnij,bo masz nadwagę :)

@Topic

W tym wieku powinieneś się jeszcze wstrzymać z chodzeniem na siłownię.

Ja proponuję Ci kupić dwa ciężarki przynajmniej po 8kg,a co do ćwiczeń to znajdziesz tutaj:

http://potreningu.pl/cwiczenia/mezczyzna

Nadwagę, wiesz jak wyglądam? Jak mężczyzna. :-)

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Nadwagę, wiesz jak wyglądam? Jak mężczyzna. :-)

Ja nie chciałem Cię obrazić czy coś w tym stylu tylko po prostu śmieszy mnie fakt,że osoba,która ma "lekką" nadwagę odpowiada "co ma robić" osobie z prawidłową wagą.

On ma dopiero 14 lat to ile twoim zdaniem powinien ważyć ? 80kg :O

805491408806070489277.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zbuduj sobie dietę z dużą ilością białka, rób te pompki, bo one naprawdę dużo dają...

Rób różne te pompki, jest dużo pozycji.

Kup sobie ciężarki lub coś, podnoś, staraj się jak najczęściej obciażać ręce, podnosząc coś, lub co kolwiek...

Z drugiej strony, nie warto w tym wieku "pakować", ponieważ dopiero zaczynasz się rozwijać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...