Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer MT2 ( Dedyk)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , was koledzy i koleżanki:) . Mam takie pytanie ile mniej wiecej kosztuje opłącanie dedyka ? i czy jeżeli mam zmienne ip to warto robić serwer na dedyku czy najpierw zmienić umowę internetu? Mam jeszcze jedno pytanie , a mianowicie czy by serwer był on musi być komputer włączony i odpolona maszyna jak z hamachi tak jest , czy serwer na dedyku będzie działał nawet jak będe miał kompa wyłączonego? za weszelkie odpowiedzie daje + , Pozdrawiam:)

Opublikowano

Jak kupujesz na hostingu to nie musisz mieć ciągle włączanego komputera. jak robisz na hamachi musisz miec ciągle włączany komputer

EUNE - 20 LVL - NICK - LAYUPL

EUW - PO WBICIU 30 LVL GRAM TU!

Opublikowano

Z taką wiedzą nie stawiaj lepiej serwera :) bo kasa w plecy :P

Z taką więdza hah kolego miałem juz pare serwerów na hamachi;) tylko nigdy na dedyku więc skad mam to wiedzieć? wszelkie złośliwości zostaw dla siebie i sie nie wypowiadaj nawet:)

Opublikowano

Metin65 Licze Na + ;)

+ poszedł , a wie ktoś może ile będziesz kosztować średnio opłącanie dedyka i czy najpierw musze zmienić umowę internetu jak mam zmienne ip by serwer dobrze działał?

Opublikowano

+ poszedł , a wie ktoś może ile będziesz kosztować średnio opłącanie dedyka i czy najpierw musze zmienić umowę internetu jak mam zmienne ip by serwer dobrze działał?

Dedyk to jakby komputer daleko od domu twoj internet dedyka nie obchodzi ;> oplacenie zalezy od tego jaka ma to byc maszyna + zabezpieczenia ;] na hamachi nie masz praktycznie atakow a na dedyku to uuu.

40117680099074104760.gif                                                 

Opublikowano

http://hosteam.pl/serwery-dedykowane/prime/

ten 3 jest dosc dobry.

http://hosteam.pl/serwery-dedykowane/filtry-sieciowe-ddos/

no i jakies zabezpieczenia ^.^

Ten 3 jest faktycznie bardzo dobry ale chyba wezme ten 2 bo nie stać mnie na 400 zł mięsięcznie ;x , ale i tak serwer dopiero otworzę gdzieś w wakacje muszę się bardziej pod szkolić:) dzięki prmk oczywiście + leci.

Opublikowano

Ten 3 jest faktycznie bardzo dobry ale chyba wezme ten 2 bo nie stać mnie na 400 zł mięsięcznie ;x , ale i tak serwer dopiero otworzę gdzieś w wakacje muszę się bardziej pod szkolić :) dzięki prmk oczywiście + leci.

Nie patrz na cenę ze słupka tylko dopiero gdy klikniesz po wyborze maszyny.

Żadnej nie znajdziesz za mniej niż 450zł.

0LsM05U.png

Opublikowano

Opłacenie dedyk-a jest trochę kosztowne. Bez zabezpieczeń licz tak do 600zł, z zabezpieczeniami 1000+zł. Internet nic do tego nie ma, jedynie abyś wrzucił pliki na hosting.

Daj to co uważasz :)

Opublikowano

za 400zl nie postawisz zadnego dobrego serwera. Na sama maszyne wiecej wydasz a zabezpieczenia ? strona,forum ;d

40117680099074104760.gif                                                 

Opublikowano

Opłacenie dedyk-a jest trochę kosztowne. Bez zabezpieczeń licz tak do 600zł, z zabezpieczeniami 1000+zł. Internet nic do tego nie ma, jedynie abyś wrzucił pliki na hosting.

Jeśli chodzi o internet, ważny jest upload.

Jak kolega napisał ok. 600 zł będzie taki bez zabezpieczeń z średniej półki.

Do tego dochodzi wydatek na kupno strony, domeny... też drugie tyle.

Jeśli zastanawiasz się nad bardzo poważnym projektem - gruby portfel na początek być musi.

727881401622271220780.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...