Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Błędy

B3DB0Y

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Od jakiegoś czasu zacząłem postrzegać swoje błędy w grze i chciałbym się zapytać co nie co by to poprawić.

1.Do 10 minuty mam farmę na poziomie 60-80 (zależy kim gram) w 20 minucie 130-150 i w 30 tylko 200 :/ czy jest to dobra farma czy jeszcze nad tym popracować?

2.Wydaje mi się, że za dużo ginę. Jaka jest dopuszczalna ilość zgonów do powiedzmy 30 minuty?

3.Czy jeśli, np. na początku gry zginąłem 2 razy od nidalee i to później się nie powtórzyło to mogę zostać oskarżony o feedowanie?

4.Gdy jest 3vs2 warto ryzykować?

5.Czy warto za każdym respem robić smoka?

Więcej błędów nie pamiętam, ale za wszystkie żałuję :D

Chciałbym dowiedzieć się też coś od bardziej doświadczonych graczy którzy są na poziomie gold/platyna i wyżej, czy używają jakiś taktyk w czasie gry, czy mają jakieś sposoby na wygraną?

I takie moja małe spostrzeżenie. Od niedawna nic nie piszę na czacie tylko zajmuję się grą oraz gdy widzę, że w teamie są osoby które już w lobby flejmują to ich ignoruję. Zauważyłem, że gdy team praktycznie nic nie pisze na chacie lepiej mu idzie i "prawie" zawsze wygrywa a gdy zaczyna się flejm to jakoś wszystko idzie gorzej. Podam przykład, gram jako ADC i nasz midder cały czas flejmuje junglera za złe ganki i ich małą ilość (przegrywaliśmy) ja starałem się uspokoić sytuację i udało się, od razu nasz team grał lepiej i zniszczyliśmy wszystkie wieże na midzie, ale później znowu się zaczęło. Już nie udało mi się ogarnąć ich i przegraliśmy bo byli bardziej zajęci sobą a nie widzieli co się dzieje w grze.

Opublikowano

1. Pracuj, po prostu wchodź na lane, pushuj, zrób junglę i wracaj na mida

2. Zależy kim grasz, bo jak tankiem to wiadomo, że więcej. Myślę, że ok by było jakbyś nie miał więcej deadów niż killi

3. Nie raczej. Nooby mówią "feeder" pomimo tego, że sami giną

4. Zależy kto na kogo. Jak np. adc mid support vs jungler mid to pewnie, że tak

5. Tak

Tak już jest. Ktoś w realu jest idiotą i hipokrytą to przelewa to na grę. Myśli, że wszystko dobrze zrobił i tylko on tu umie grać. W silverach to normalne ;)

Opublikowano

Siema,

Od jakiegoś czasu zacząłem postrzegać swoje błędy w grze i chciałbym się zapytać co nie co by to poprawić.

1.Do 10 minuty mam farmę na poziomie 60-80 (zależy kim gram) w 20 minucie 130-150 i w 30 tylko 200 :/ czy jest to dobra farma czy jeszcze nad tym popracować?

2.Wydaje mi się, że za dużo ginę. Jaka jest dopuszczalna ilość zgonów do powiedzmy 30 minuty?

3.Czy jeśli, np. na początku gry zginąłem 2 razy od nidalee i to później się nie powtórzyło to mogę zostać oskarżony o feedowanie?

4.Gdy jest 3vs2 warto ryzykować?

5.Czy warto za każdym respem robić smoka?

Więcej błędów nie pamiętam, ale za wszystkie żałuję :D

Chciałbym dowiedzieć się też coś od bardziej doświadczonych graczy którzy są na poziomie gold/platyna i wyżej, czy używają jakiś taktyk w czasie gry, czy mają jakieś sposoby na wygraną?

I takie moja małe spostrzeżenie. Od niedawna nic nie piszę na czacie tylko zajmuję się grą oraz gdy widzę, że w teamie są osoby które już w lobby flejmują to ich ignoruję. Zauważyłem, że gdy team praktycznie nic nie pisze na chacie lepiej mu idzie i "prawie" zawsze wygrywa a gdy zaczyna się flejm to jakoś wszystko idzie gorzej. Podam przykład, gram jako ADC i nasz midder cały czas flejmuje junglera za złe ganki i ich małą ilość (przegrywaliśmy) ja starałem się uspokoić sytuację i udało się, od razu nasz team grał lepiej i zniszczyliśmy wszystkie wieże na midzie, ale później znowu się zaczęło. Już nie udało mi się ogarnąć ich i przegraliśmy bo byli bardziej zajęci sobą a nie widzieli co się dzieje w grze.

1.W 10 min. 80 farmy jest wystarczająco,w 20 możesz spokojnie dobić do 180.Jeśli już będziesz miał taką farmę to potem przejdź do team fight'ów a jak jest okazja wracaj do farmy aby w 30 dobić te 250 lub więcej.

2.Nie powinieneś się wbijać na żywca po fragi,zawsze myślę :co z tego jeśli masz dużo kill'i ,jak jednocześnie masz dużo dedów,czyli i tak dałeś feed'a dla enemy team'u(nawet jak Ty jesteś nafeedowany to Twój team będzie miał ciężko),więc ograniczaj się do minimum,hmm,ok.5-8.

3.Jeśli nidalee była nafeedowana w late lub przez Twoje dedy zchodziła z lini i łatwo zabijała Twoich sojuszników to możesz być o to oskarżony.

4.Was jest 2 ? Jeśli tak to wg. mnie nie warto,"co dwie głowy to nie jedna".

5.Ofc.,tylko uważaj żebyście nie zostali "ztrapowani" oraz żebyście nie zgineli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...