Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grafiką - jest szara, brzydka

redct321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pobrałem sobie właśnie grę Rappelz. Wszystko ładnie , pięknie się pobrało , zainstalowało , działa .
Martwi mnie to iż grafika w moim Rappelz jest porażką . Na gameplay'ach na YouTube jest śliczna a u mnie szara i dobijająca .
Po zaznaczeniu opcji w RappelzConfig.exe Ustawienie grafiki : Maxymalne mało co się zmienia . U mojego kuzyna grafika jest piękna a u mnie nie
mimo iż mamy podobne komputery . Ktoś wie dlaczego tak jest i mógłby podać jak ustawić RappelzConfig. żeby ładnie wyglądało ?
Parametry mojego komputera :
*Procesor : AMD Sempron X2 190 -2 x 2,5 GHz

*RAM : 4GB
*System : Windows : 7 64-bit
*Karta graficzna : NVIDIA GeForce 7025 -2GB

Z góry dzięki i jeśli to nie ten dział to proszę o przeniesienie :]

Opublikowano

Zainstaluj najnowszy directx itp.

www.ninite.com

Wejdź na tą stronę i zaznacz wszystko w "Runtimes" i Get Instaler.

Jeżeli dalej masz problemy to może najnowsze sterowniki nie są najlepsze i trzeba poszukać "najskuteczniejsze". (tak najnowsze sterowniki nie muszą być najlepsze przykład karta Radeon hd series 7xxx i działanie na lolu).

*choć nie wiem jak jest w przypadku tej karty

Jak to wszystko sprawdzisz to na prawde nwm.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Zaznaczyłem to w Runtimes i zainstalowałem i róznicy nie widzę :/ Zainstalowałem też inny sterownik do karty graficznej . Mógłbyś mi podać link do pobrania tego Directx ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

.

Powinieneś dostać bana za twój spaming.. co do tematu, to może być błędem karty graficznej, ale NVIDIA GeForce jest dobra, lecz 2GB na tą kartę może być za mało jeśli masz więcej gier z wysokimi parametrami. Spróbuj zrobić formata i pierwszego zgrać Rappelza ( nie na moją odpowiedzialność, tylko to proponuję )

Bxop3D.png

Sygnaturę wykonał SSW Attle ( czyli ja ) :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dostaw Grafe odpowiednio Kolory Blu red green ... Itp    Ustaw Soczystość kolorów - Gamma    -bez przesady  

-Oczywiście Gamplay zawsze lepiej wyglada niz Real game wkońcu ma przyciągac Retusz itp wchodza w to 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...