Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Sugestia]Zdejmowanie punktów ostrzeżeń - Tutoriale.

Baku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Jest taka sytułacja iż za tutoriale zdjemuje się 5% punktów ostrzeżeń proponuję zmienić to.

Dlaczego ? Ponieważ użtykownik zrobi średnio pomocnego tuta nie napracuje się nad tym zabardzo i dostanie -5% drugi użytkownik zrobi tak zwanaego megatuta i będzie on bardzo pomocny, rozbudowany oraz widac ze autor włożył w to dużo czasu i i tak obaj mają po -5% punktów ostrzezeń. Userzy by pewnie to wykorzystywali pisząc np [MegaTuT] a będzie to coś w rodzaju [MiniTuT'a].

Oczywiście userzy by to wykorzystywali by mieć wiecej zdjętych punktów dlatego proponuję żeby ilośc zdejmowanych punktów zatwierdzał moderator w takim wypadku user (autor tuta) pisze do moderatoru danego działyu gdzie znajduję się tutorial i moderator ocenia czy ten tut zasługuję na daną liczbę zdjętych punktów ostrzeżeń, ewentualnie moderator zmniejsza lub zwiększa ilość odejmowanych punktów ostrzezeń.

Proponuję zdrobić coś takiego

MiniTuT - -3% Z paska ostrzeżeń

TuT - -5% Z paska ostrzeżeń

VTuT (Porzadny taki w którym widać że user się napracował nad zrobieniem filmu i tutem a nie jest to film 15-20 sekundowy tylko porzadny) od -5% do -10% Z paska ostrzeżeń

MegaTuT od -10% do -20% ewentualnie -15% Z paska ostrzeżeń

Pozdrawiam, Maratair.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Jeśli ktoś zrobił megatuta to np. ja zawsze zdejmuje 10% przy takich. Ale one rzadko się zdarzają, więc nie widzę wgl sensu tej sugesti :P

ex

Opublikowano

W obecnej chwili jest dobrze i chyba nie trzeba tego zmieniać. Ale jeżeli jest to taki "mega-tut", to czasem można pokosić się o te -10%. Choć takie bardzo rzadko występują.

Nie.

Opublikowano

Nie raz już zdjalem -10% za większy poradnik. Co do sugestii, jestem na nie, do moderatora należy decyzja czy za poradnik odejmie -10, -5, czy wcale.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Przecież jest tak, kiedyś mi zdjęli 10% za 1 poradnik.

Ale za to, że jak są porządne 10 minutowe vTuTy to zgadzam się na -15% ^^

Ale to musi być porządnie zmontowany, w HD itp.

Opublikowano

MiniTuT - -3% Z paska ostrzeżeń

TuT - -5% Z paska ostrzeżeń

VTuT (Porzadny taki w którym widać że user się napracował nad zrobieniem filmu i tutem a nie jest to film 15-20 sekundowy tylko porzadny) od -5% do -10% Z paska ostrzeżeń

MegaTuT od -10% do -20% ewentualnie -15% Z paska ostrzeżeń

Cennik jak macu :D

Za większe tutoriale zdejmowane jest 10%, za takie zwykłe 5%.

Jest dobrze, nie ma co tego zmieniać.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

gdy wielbłądy chodziły po ziemi ja właśnie tak robiłem, za chujowe tuty nie zdejmowałem (chyba że za kilka, to niech ma te -5%), więc wg. mnie to powinien już oceniać sam moderator działu, jeśli on uzna że ktoś zasłużył na zdjęcie tych 10%, niech zdejmie.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

to moderator działu najlepiej będzie wiedział czy poradnik zasługuje na 5/10 % lub nie zasługuje na żadne ujemne %.

Odrzucam sugestię, bo aktualny system jest dobry, a jeśli coś jest dobre to nie warto tego zmieniać.

394591421101183179764.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...