Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Launcher

nali11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiecie co dzieje się z lolem może?
Ciągle wypełza mi błąd akutalizacji, zmieniałem język - to samo, próbowałem naprawić pliki - to samo.

Emmm, chyba coś z dzisiejszym patchem. Parę razy spadał mi do 33% ale później jakoś szło i nagle błąd :c

Czy tylko ja mam taki problem czy to coś w Riocie?

ichigonapisblb.png

Opublikowano

Kiedyś miałem podobny problem. I mi pomogło to, że w launcher'ze zmieniłem serwer na np turecki, żeby zaczęło mi się patch'ować, a później zmieniłem na west'a i aktualizacja poszła już poprawnie.

Opublikowano

To samo, świeżo intalowałem lola dzisiaj...

@Edit

Teraz wyskoczyło mi powiadomienie windowsowskie że jakiś plik jest uszkodzony

ichigonapisblb.png

Opublikowano

To samo, świeżo intalowałem lola dzisiaj...

@Edit

Teraz wyskoczyło mi powiadomienie windowsowskie że jakiś plik jest uszkodzony

Zmień na chwilę swój region na np. NA i po zpatchowaniu zmień znowu na swój.

Jeżeli nie zadziała zainstaluj DirectX 9, Framework 4.5/4/3.5 (możesz wszystkie).

A co do tego komunikatu od windowsa, to znaczy że instaler/launcher się uszkodził, spróbuj odpalić przez lol.launcher.admin

928011413476457403957.png

Opublikowano

Witaj!

Spróbuj jeszcze raz.

Wejdź w C:\Riot Games\League of Legends\RADS\projects\lol_launcher. Usuń tutaj cały folder lol_launcher.

Następnie po zrobieniu tej czynności:

Uruchom launchera, zmień serwer na Oceania, zaczekaj 5 sekund (tuż po zmianie), zmień serwer na którym chcesz grać, zamknij launcher, oraz uruchom go ponownie jako administrator.

Jeżeli problem nie ustępuje, odpisz ponownie.

8372383248.png
Opublikowano

dzuv.png

Taki błąd ciągle się pokazuje, usunąć ten plik? może pobierze się od nowa?

Nie usuwaj, lepiej odinstaluj całego LoL'a i zainstaluj go od nowa. Usuniesz jakiś nie potrzebny plik i później nic nie uruchomisz.

8372383248.png
Opublikowano

Problem w tym, że instalowałem dzisiaj od rana świeżego lola :/
I stało się to wszystko przy wcześniejszej akutalizacji, mianowicie wyprzedaży championów

ichigonapisblb.png

Opublikowano

Kliknij na tą zębatkę do góry i ,,Napraw", wtedy laucher powinien skanować pliki i wykryć nieprawidłowe pliki, spróbuj :)

928011413476457403957.png

Opublikowano

Próbowałem

t43c.png

Wydaje mi się, że przyczyna jest bardziej windowsowska... Postaram się usunąć lola i zainstalować najnowsze akutalizacje systemu. Ze sprzętem wszystko jest ok

@EDIT
Super, już nawet nie mogę go usunąć...

@EDIT 2

Ogarnąłem już, usunąłem wpisy z rejestru i katalogi za pomocą CHKDSK. Ale nic to nie zmienia, ciągle ten sam błąd

ichigonapisblb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...