Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Xperia SP czy Xperia T?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o Sony Xperia T HSPA to Sony SP wypada gorzej lecz ma o 200Mhz szybszy procesor oraz baterię Li-Ion 2370 mAh w porównaniu do Xperia T która posiada : Li-Ion 1850 mAh (rzeczywiście 17xx) Sp ma wbudowane 8gb pamięci na np muzykę lecz T ma 16gb lecz zawsze można pamięć tą rozszerzyć do max 32GB używając karty pamięci microSD, microSDHC oraz Sony Xperia SP została wyprodukowana w II kwartale 2013 A Xperia T w III kwartale 2012 aparat Sony xperia SP Ma gorszy ponieważ zaledwie 8Mpx - Rozdzielczość 3264x2448 px oraz 16x cyfrowym zoomem lecz Xperia T 13 Mpx -Rozdzielczość 4224x3168 px

Jeśli ja miał bym wybierać wybrał bym Xpierię T HSPA (JEŚLI O TĄ CHODZI A NIE LTE) + Podkręcił procka o te 200/500Mhz oraz dokupił baterię przenośną 7000 mAh :)

Liczę że pomogłem :)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Jeśli chodzi o Sony Xperia T HSPA to Sony SP wypada gorzej lecz ma o 200Mhz szybszy procesor oraz baterię Li-Ion 2370 mAh w porównaniu do Xperia T która posiada : Li-Ion 1850 mAh (rzeczywiście 17xx) Sp ma wbudowane 8gb pamięci na np muzykę lecz T ma 16gb lecz zawsze można pamięć tą rozszerzyć do max 32GB używając karty pamięci microSD, microSDHC oraz Sony Xperia SP została wyprodukowana w II kwartale 2013 A Xperia T w III kwartale 2012 aparat Sony xperia SP Ma gorszy ponieważ zaledwie 8Mpx - Rozdzielczość 3264x2448 px oraz 16x cyfrowym zoomem lecz Xperia T 13 Mpx -Rozdzielczość 4224x3168 px

Jeśli ja miał bym wybierać wybrał bym Xpierię T HSPA (JEŚLI O TĄ CHODZI A NIE LTE) + Podkręcił procka o te 200/500Mhz oraz dokupił baterię przenośną 7000 mAh :)

koledzy mojego kolegi mieli Tetke i szybko im się zepsuła ... tetka ma słabą baterię wgl. słabo na niej gry chodzą a jak bym podkręcil procka w SP to by było normalnie pro komórka ;d. Tetka nie robi takich dobrych zdjęć i filmów jak oglądałem ale zależy mi najbardziej na zdjęciach i grach. SP robi chyba lepsze zdjęcia to nie chodzi o MPX. ;)

Opublikowano

Z baterią 7000 MAh wyglądałbyś, co najmniej, dziwnie...

Patrząc pod kątem cyferek - Xperia T jest lepsza, ale przez ten czas od wydania na rynek tego modelu, technologia poszła do przodu. Obecnie, pomimo niższego taktowania procesorów, urządzenia są wydajniejsze oraz bardziej energooszczędne.

Xperia SP to bardzo udany model. Jako jeden z pierwszych urządzeń dostał CM 11. Oficjalna aktualizacja do 4.4 też jest bardzo możliwa. Radzi sobie z każdą grą z Google Play. Nie znalazłem jeszcze aplikacji, która załamałaby Xperię. Muzycznie, też nie mam nic do zarzucenia. Niestety, jakość obudowy pozostawia wiele do życzenia. Ta jest dużo lepiej wykonana w "smartfonie Bonda". Lecz, pomimo tego niedociągnięcia, polecę Ci Sp.

Opublikowano

Z baterią 7000 MAh wyglądałbyś, co najmniej, dziwnie...

Patrząc pod kątem cyferek - Xperia T jest lepsza, ale przez ten czas od wydania na rynek tego modelu, technologia poszła do przodu. Obecnie, pomimo niższego taktowania procesorów, urządzenia są wydajniejsze oraz bardziej energooszczędne.

Xperia SP to bardzo udany model. Jako jeden z pierwszych urządzeń dostał CM 11. Oficjalna aktualizacja do 4.4 też jest bardzo możliwa. Radzi sobie z każdą grą z Google Play. Nie znalazłem jeszcze aplikacji, która załamałaby Xperię. Muzycznie, też nie mam nic do zarzucenia. Niestety, jakość obudowy pozostawia wiele do życzenia. Ta jest dużo lepiej wykonana w "smartfonie Bonda". Lecz, pomimo tego niedociągnięcia, polecę Ci Sp.

no widzę że dużo ogarniasz na temat telefonów ;) Ale to obudowę sp da się zakryć kupi się jakiś case czy coś dzięki za post :)

Czy opłaca się kupić u niego dużo z tym gościem pisałem? ...

http://allegro.pl/sony-xperia-sp-m35h-quadcore-8mp-pl-gw-kolory-i3865001541.html
Opublikowano

Ja wybrał bym T :)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...