Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czym wychodzić z plat?

Bangerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje mmr tak spadło że jestem zawsze 1-szym pickiem i gram z idiotami którzy są last pick i piszą im not supporting i biorą gragas na suppa. Ciekawe co z tego wyjdzie. oczywiście każdy po p2 czy p1, ale ja zawsze muszę być first pick -_-

Opublikowano

ehem wszystkim mozesz wyjsc ale wazne zebyz ogarnial ale ja polecam Dravena

+op passyw

+globalne ult

+latwe csy

-lapanie q w tfach ale jak to ogarniesz to miazga ;)

Opublikowano

na razie staram się vayne wychodzić, ale zawsze znajdzie się chujowy support. co do tego gragasa to nie był zły na supporcie, bo wygraliśmy.

Opublikowano

Wg. mnie najlepiej grać mid'em,z tego powodu że w late masz ogromny DMG a w early możesz roamować grę.

Ciekawe postacie do roamowania to zed/fizz/lisandra itp.

Opublikowano

Pograj Anką na midzie, która jest obecnie bardzo bardzo bardzo silna, i ma global damage.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

No kurwa graj czym umiesz, myślisz że ktoś ci napisze idź mida Zedem czy kim innym chujem mujem dzikim wężem i od razu masz insta wina ?

Zastanów się kurwa jak masz zamiar wygrać czymś, czym nie umiesz grać, nie możesz wyjść dalej ? To nie wyjdziesz bo nie zasługujesz, nie ma kurwa magicznego sposobu na elo, wygrasz bo ogarniasz albo przegrasz bo nie ogarniasz, masz rewelacyjnie spushowanego topa, pełno fragów a i tak przegrywasz grę bo mid i bot nafeedowali ? To zjebałeś bo nie wykorzystałeś przewagi z wygranej linii żeby im pomóc i ODDAĆ FRAGI żeby coś robili.

Opublikowano

Jak już grasz tą vayne to graj nią dalej i nie przestawaj, wymasteruj ją na maxa i zobaczysz, że nie pożałujesz. Nie ważne, czy jesteś first pick'iem czy last, miej wyjebane na kontry i graj jedną postacią, polecam. :P

Czasami znajdzie się jakiś słabszy support, więc radziłbym ci poszukać kogoś ogarniętego w twojej lidze do gry duo, dobre zgranie i powinniście pomalutku lecieć w góre. :)

Opublikowano

Zagraj takim Zedem i jak najwięcej pomagaj teamowi, wyłączaj adc/apc z tf'ów.

Kiedy ogarniesz swoje zadanie w TF'ach i twój team będzie ci pomagał to wygrana przyjdzie wam o wiele łatwiej.

Na top'a dobry jest Nasus, jest niedrogi, jego stacki na Q potrafią wygrać grę.

Gdy nauczysz się nabijać stacki na Q to w tf'ach będziesz siał postrach, tylko pamiętaj że na midzie i topie ważne jest oddawanie killi, bo będą focusować tylko ciebie

928011413476457403957.png

Opublikowano

Veigar :D Dziś miałem 1251 ap ( 300 z q nastackowane :D ) bez barona i eliksirów :D Q po 1000dmg w 1300dmg a ulti raz 2500dmg tak że wrogi apc spadł od razu :D Ale całą gre farmisz q :P

Opublikowano

Masz Rengara, więc go wykorzystaj.

Grasz pod dmg, na survi budujesz tylko Lodowy Młot, ew. jeszcze GA (Guardian Angel), a tak to full dmg, musi być hydra i trinity.

Idziesz na topa, farmisz feedujesz się łatwo ze względu na pasywkę do 2-3/0, dobijasz 6lvl, idziesz b, kupujesz itemy i wpadasz na ulcie na bota/mida.

Potem bardzo łatwo idzie, łapiesz wszystkich w jungli lub gdy farmią na linii pojedynczo, ew. w dwie osoby.

Wygrywasz grę.

Jednak Zed też jest mocny. Jednak jak nie lubisz mida, możesz iść nim na topa, ale tylko wtedy, gdy enemy nie ma mocnego tanka na topie. Inaczej przegrasz linię na bank.

@Build na Rengara proponuję:
♦ Tabi/Mercury

♦ Hydra

♦ Trinity Force

♦ Last Whisper

♦ Lodowy Młot (nie pamiętam ang. nazwy)

♦ Guardian Angel, chyba, że jest easy, to wtedy np. Black Cleaver (Czarny Tasak)

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Graj postaciami "op", mainami, kontami, czymkolwiek czym umiesz, i wiesz ze dasz radę ugrać, nietypowymi pickami. Dużo roamuj, utrzymuj cs, graj swoją linię, ćwicz i bądź lepszy, bo to najlepsza droga

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

Nie ma postaci dzięki której "wyjdziesz" z danej dywizji. Tutaj liczą się umiejętności i skupienie. Zwróć uwagę na creepy i nie graj agresywnie jeśli tego nie potrafisz. Ponadto możesz też, nagrywać swoje gry. W ten sposób się dowiesz, co robisz dobrze, a co niekoniecznie. Nie widzę sensu zakładania takich tematów. Po każdej grze, czy to udanej, czy też nie rób sobie przerwy. Złość i uczucie porażki powoduje dalsze niepowodzenia. Musisz po prostu ćwiczyć ;)

1389652693-U623174.png

Opublikowano

Ja polecam Kha, sam nim wychodze. Oczywiscie na Jungli zeby carrowac " gorszych "

Build:

Spirit lizard

Buty Cdr ( Ijojanki xD )\

Black clever

LW

GA

Warmog.

Max Q W E R

Evolucja najlepsza Q E R

Sytuacyjnie E Q W

Polecam rowniez Jaxa na Topa i Jungle swietny. Na supporcie polecam Blitza, lapiesz kille dla teamu i nawet jak przegrywacie to Blitz moze stworzyc Come Back.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Jak jesteś 1 pickiem to graj supportem bo to właśnie dobry support wygrywa gry...

wow 0 supportów i graj suppem. nie stać mnie na AIO Supports ;(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...