Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] z domeną

Trolek :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam chciałbym podpiąć domenę .pl na home.pl do dedyka ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi jak ? :)

Pomogłem? Daj lajka ;)

trorek.png 

Opublikowano

Jeśli chcesz po domenę podpiąć dedyka na którym stoi ts i masz port domyślny 9987 to wchodzisz w rejestr DNS w swoim panelu domeny i szukasz rekordu typu IN A o nazwie * oraz " ". (pustej) W obu przypadkach wpisujesz adres IP swojej maszyny. DNS powinny się zaktualizować MAKSYMALNIE po 24h, zazwyczaj to 1.5-5 minut.

Jeśli masz np. jeszcze forum to są dwie opcje podpięcia. Pod alias główny i pod subdomenę. Zazwyczaj ludzie rozwiązują to tak, że dla przykładu serwer tsa mają pod TEAMSPEAK.COM, a forum pod FORUM.TEAMSPEAK.COM.

to jest łatwiejszy sposób i do zrobienia w 5 minut.

Jeśli natomiast masz kilka serwerów wirtualnych na maszynie używasz do tego rekordu DNS o nazwie SRV. Więcej info tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1042286-problem-ip-z-portem-a-domena/

Jak pomogłem lajk ;)

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

PW     GG: 2660269     e-mail: [email protected]

Opublikowano

na dedyku stoi jeszcze jeden serwer, ale ja chce żeby domena była ta sama dla strony i tsa ;)

Pomogłem? Daj lajka ;)

trorek.png 

Opublikowano

wyslalem ci priva, zebys do mnie poskoczyl, to ci konkretnie wytlumacze.

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

PW     GG: 2660269     e-mail: [email protected]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...