Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Symulowanie klawiszy klawiatury.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam problem z moim botem. Otóż ustawiłem w nim, by klikał dwukrotnie przycisk "Q" gdy zostanie wciśnięty boczny na myszce (hex. 06) i lewy przycisk myszy (hex. 01). Sam bot działa dobrze, jednak jest problem. Gdy mam włączoną grę, program nie chce wykonać tych komend. W sieci jest inny program to tej samej gry i ten algorytm tam działa a mój nie chce.

Tak wygląda mój kod:

#Include <Misc.au3>
$vDLL = 'user32.dll'
$enabled = 1
While 1
    If _IsPressed("01") and _IsPressed("06") Then
    Sleep ( 300 )
    Send ( "{Q}" )
    Sleep ( 100 )
    Send ( "{Q}" )
EndIf
WEnd

Co trzebaby do niego dodać by wykonywał on zawsze na aktywnym oknie?

P.S. Ta gra to S.K.I.L.L

Jestem początkującym w AutoIT

=============== Poradnik do zaawansowanego PvP Minecraft ===============

============  http://www.mpcforum.pl/topic/941290-tut-zaawansowane-pvp/  ============

Opublikowano

Yyy... czemu służy $vDLL jak nic z tym nie robisz... w $vDLL, zamiast tego co jest, wrzuć DllOpen("user32.dll") i podaj jako drugi parametr w _IsPressed

Pewnie gra zabezpieczona przed ingerencją takimi programami/sprawdzaniem czy klawisze zostały kliknięte. Skąd wiesz jak działa ten drugi program, masz kod? Może to zupełnie inny algorytm.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Yyy... czemu służy $vDLL jak nic z tym nie robisz... w $vDLL, zamiast tego co jest, wrzuć DllOpen("user32.dll") i podaj jako drugi parametr w _IsPressed

$vDLL tam jest, ponieważ cały czas z nim kombinowałem by wstawić go to _IsPressed lecz ostatecznie zostawiłem jak teraz jest a $vDLL poprostu zapomniałem usunąc :P Ewentualnie moge dodać DllOpen i wstawić do _IsPressed.

Pewnie gra zabezpieczona przed ingerencją takimi programami/sprawdzaniem czy klawisze zostały kliknięte. Skąd wiesz jak działa ten drugi program, masz kod? Może to zupełnie inny algorytm.

Nie znam kodu tego programu, lecz skoro on działa to da się symulować kliknięcia przycisków tylko nie wiem jakim językiem jest zrobiony i jakich funkcji użył.

=============== Poradnik do zaawansowanego PvP Minecraft ===============

============  http://www.mpcforum.pl/topic/941290-tut-zaawansowane-pvp/  ============

Opublikowano

@up zrób po pierwsze tak jak ci napisałem, bo teraz program jest niewydajny (a jak wstawisz dllopen w ispressed to go za przeproszeniem spierdolisz).

#Include <Misc.au3>
$vDLL = DllOpen("user32.dll")

While 1
    If _IsPressed("01", $vDLL) and _IsPressed("06", $vDLL) Then
    Sleep ( 300 )
    Send ( "{Q}" )
    Sleep ( 100 )
    Send ( "{Q}" )
EndIf
WEnd
Najwyraźniej gra jest zabezpieczona, a ten drugi program pewnie używa jakiegoś wewnętrznego hooka na klawisze żeby sprawdzić czy jakiś został kliknięty. Nic w AutoIcie nie zdziałasz.
846331404756772371599.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...