Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z Minecraft'em

Dawid2903

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Więc tak, od początku opowiem.

Mam problem odnośnie minecraft. Pół roku temu jeszcze normalnie mi działał minecraft tylko były malutkie lagi, ale dało się grać. Prowadziłem serwer jak jeszcze mogłem se normalnie pograć, lecz nastał moment, w którym zaczynały się problemy z internetem, tak więc mój serwer padnął. Niedawno, chyba 5 stycznia kiedy dostałem nowego neta chciałem se zagrać w minecraft 1.7.2, tak więc pobrałem sobie minecrafta by Zyczu, uruchomiłem, a kiedy już miałem grać to zaczęło tak lagować, że nie dało się nawet Esc wcisnąć, więc żeby chwilę postać z przynajmniej mieć te 4-5 fps, musiałem stać z kursorem obróconym w stronę nieba. Instalowałem optifine, ustawiałem ustawienia grafiki na minimalne, czyściłem przez CCleaner, używałem Game Booster 3 i dalej 0 fps. Nie wiem jaka może to być przyczyna. Tutaj więcej info na temat kompa. Proszę nie komentować mojego komputera, ponieważ jest to mój zastępczy, proszę o pomoc (Mój normalny komputer jest w trakcie składania, tylko po prostu wezmę się za niego dopiero w lato, ale nie jest to ważne).

Mój komp:

Procesor: Intel 1,9 Ghz (1 rdzeń)

RAM: 1 GB

System: Windows XP Pro SP2

Dysk twardy: tutaj powiem, iż mam dysk C zawalony 18,7 GB z 34,1 (może się przyda to info)

Karta graficzna: Nvidia RIVA TNT2 (32mb)

Bardzo proszę o pomoc, gdyż chciałem znów prowadzić serwer, ale jak sam nie będę w stanie wchodzić na ten serwer, to nic z tego. Z góry dziękuję.

Opublikowano

Masz bardzo słabego kompa ;/

Jedynym dla Ciebie ratunkiem może być pobranie sobie wersji Alpha, gdyż wszystkie podzespoły kompa masz naprawdę słabe.

Ew. spróbuj zmniejszyć w Minecraft wszystko na minimum, szczególnie renderowanie.

No i spróbuj zwiększyć wydajność graficzną.

Opublikowano

ArvenPL mówiłem, że na tym kompie mi chodził jakoś minecraft, a teraz się po prostu nie da ruszyć. Kserokopiarz niewiele mi pomogłeś, ponieważ mam dalej takie lagi, ale Ci bardzo dziękuję za chęci ;d

Mam jeszcze pytanie do wszystkich: Czy z powodu tego, że zaktualizowałem system do sp2 może być to tego przyczyna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...