Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co po gimnazjum ?

Ni0sz3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem w 3 gimnazjum, niedługo kończy się pierwsze półrocze a ja dalej nie wiem co później, chodzi mi jaką szkołę wybrać.

Ucze się słabo 80% ocen to 2, poprawiam matme jeszcze żeby mieć dwóje na koniec. Liceum z góry odpada, wybieram między zawodówką lub technikum, ale myślę, że sobie nie poradze tak samo mówią rodzice. Nie wiem kompletnie co wybrać, w planach najbardziej ma gastronomie, ale sam nie wiem... Doradzicie coś ?

Opublikowano

Wybierz szkołę taką żeby zawód był dobry i żeby tobie to pasowało oczywiście w miarę możliwości coś co potrafisz nie wiem gastronomia piszesz to złóż podanie tam :] albo np do samochodówki nikt nie wie jakie szkoły masz obok i co chciałbyś robić :D wybór jest twój

Uczeń
Opublikowano

idź do zawodówki ja jechałem w gim na trójkach poszedłem do technikum na elektryka i jest mi cieżko bo zachciało sie liznąć ambicji.

Jesli chcesz miec spokojne 3 nastepne lata idz do zawodowki

Paktofoniczny_eune_64_2_logo.png

Opublikowano

grzebanie w samochodach to nie dla mnie, u mnie w mieście jest zawodówka gastronomiczna. ale nie będe tutaj chodził ( małe miasto - mało możliwości pracy ) Więc chyba będe dojeżdżał co dziennie po 20 km :-( Kolega mnie namawia aby iść z nim do Technikum gastronomicznego, ale nie wiem jaki tam jest poziom nauki . On też będzie tam dojeżdżał. Duża różnica jest między 3 gim a 1 technikum ?

Uczeń
Opublikowano

grzebanie w samochodach to nie dla mnie, u mnie w mieście jest zawodówka gastronomiczna. ale nie będe tutaj chodził ( małe miasto - mało możliwości pracy ) Więc chyba będe dojeżdżał co dziennie po 20 km :-( Kolega mnie namawia aby iść z nim do Technikum gastronomicznego, ale nie wiem jaki tam jest poziom nauki . On też będzie tam dojeżdżał. Duża różnica jest między 3 gim a 1 technikum ?

Gigantyczna. W gimnazjum nie uczyłem się wcale i były te trójki teraz musze się uczyć zeby miec dopy.

Zawodówka możliwe że jest łatwiejsza niż gimnazjum ;O

Paktofoniczny_eune_64_2_logo.png

Opublikowano

Jestem w 3 gimnazjum, niedługo kończy się pierwsze półrocze a ja dalej nie wiem co później, chodzi mi jaką szkołę wybrać.

Ucze się słabo 80% ocen to 2, poprawiam matme jeszcze żeby mieć dwóje na koniec. Liceum z góry odpada, wybieram między zawodówką lub technikum, ale myślę, że sobie nie poradze tak samo mówią rodzice. Nie wiem kompletnie co wybrać, w planach najbardziej ma gastronomie, ale sam nie wiem... Doradzicie coś ?

ale co, nie uczysz sie, czy jestes tak glupi ze masz same 2 w gimbazie? pewnie to drugie i nawet pewnie zaprzeczysz ale sorki, dla ciebie to tylko zawodówka, polemizowałbym nawet czy w zawodowce sobie poradzisz bo niby poziom jest niski ale duzy natlok roboty... praktyki i normalne lekcje, aczkolwiek mam tez ziomka ktory w gimbazie mial same 2 a teraz w technikum sie ogarnal konkretnie bo dopiero zauwazyl ze juz jest nieciekawie i na szczescie dobrze ze sie obudzil bo ma same 4 i 5, da sie serio, musisz sie przylozyc i tyle

Opublikowano

Ja bym kupił sobie łopatę i wyrżnął połowę miasta.

A tak, ażeby spamu nie było to idź do zawodówki. HE HE HE

Pozdrawiam

graphic.png

Opublikowano

Nie uczę się w ogóle, wtedy kiedy mam zagrożenie to dopiero. Przykładowo bez uczenia się na spr z matmy mam same 1 i 2 a gdy pouczyłem się i dostałem 3 bez większego siedzenia nad wzorami. Rok temu miałem zagro z chemi, ale uczyłem się sporo - dostałem z dwie czwórki z kwasów i obliczanie zadań, więc myślę, że gdy trochę usiąde i poczytam to będzie dobrze, ale skoro jest tak spora różnica między szkołami to nie wiem czy ogarne i jest jeszcze lenistwo to przez to się nie ucze

Opublikowano

Nie uczę się w ogóle, wtedy kiedy mam zagrożenie to dopiero. Przykładowo bez uczenia się na spr z matmy mam same 1 i 2 a gdy pouczyłem się i dostałem 3 bez większego siedzenia nad wzorami. Rok temu miałem zagro z chemi, ale uczyłem się sporo - dostałem z dwie czwórki z kwasów i obliczanie zadań, więc myślę, że gdy trochę usiąde i poczytam to będzie dobrze, ale skoro jest tak spora różnica między szkołami to nie wiem czy ogarne i jest jeszcze lenistwo to przez to się nie ucze

nie chce byc jakims tam motywatorem bo sam gimbaze przeszedlem bez uczenia sie, no ale mialem te jebane 4 i nawet nizej nie potrafilem zejsc xD po prostu sie przyloz i tyle, masz juz te 16 lat zaraz i zaczną sie schody kurwa i jak sie za pozno obudzisz to czeka cie zycie na patencie

Opublikowano

Złóż podanie do technikum będziesz miał lepszy start. Jeżeli przysiądziesz to sobie poradzisz teraz zawodówka to gówno a nie szkoła...

Opublikowano

Zawodówki to gówno nie szkoła idź do technikum , jeżeli się postarasz i będzie Ci zależało to dasz radę ;) jeżeli nie to idź do zawodówki, teraz tyle ludzi po gimnazjum rzuca szkołę.. Mam w klasie 5 (klasa liczy 25, 2gim.) które mają po 18 lat a powinny 14.. I nie dlatego że tacy durni tylko z lenistwa więc jeżeli będziesz chciał dasz radę.

Opublikowano

zawodówka to nie wcale taki głupi pomysł , ale trzeba dobrze wiedzieć gdzie iść , tynkarz zarabia ponad 3k ,, murarz tyle samo , hydraulików też potrzeba , stolarze też krocie zarabiają .
Gastronom to wielka dziura po której nie znajdziesz pracy .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

jak jesteś taki głupi to idz do liceum. Technikum jest kurwa dużo trudniejsze od lo. Ponieważ w lo to to samo co w gimbie, 3 lata nauki ogólniej. A w technikum ogólna + zawód.

Ja poszedłem do lo, miałem same 2 na koniec w gimbie. Teraz mam same 3/4 w 1 klasie lo

Opublikowano

jak jesteś taki głupi to idz do liceum. Technikum jest kurwa dużo trudniejsze od lo. Ponieważ w lo to to samo co w gimbie, 3 lata nauki ogólniej. A w technikum ogólna + zawód.

Ja poszedłem do lo, miałem same 2 na koniec w gimbie. Teraz mam same 3/4 w 1 klasie lo

Co Ty pierdzielisz ? Wszystko zalezy od kierunku, ale w przecietnym-dobrym LO bedziesz sie musial uczyc codziennie, bo kazdego dnia wpadnie ocena z odpowiedzi/kartkowki/sprawdzianu itd.

Opublikowano

Jak jesteś takim za przeproszeniem idiotą, że poszedłeś do najsłabszego liceum w swojej okolicy, nie pisz, że jest inaczej jeśli miałeś 2 na koniec to ile miałeś punktów, 70(to trochę za mało na Liceum, które ma możliwość "dać" Ci cokolwiek)? Matury i tak nie zdasz po tym swoim LO... Tylko tyle Ci powiem powodzenia w dalszym życiu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...