Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warsztat Steam

MasterZiomaX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przez dłuższy czas interesuje mnie warsztat Steam i jak oglądam inne przedmioty graczy to mam ochotę sam stworzyć jakiś item. Niestety nie wiem jak się za to wszystko zabrać ! jaki jest program do modelowania przedmiotów, nałożenia texturów na przedmiot, aby był pasował do stylu TF2 itp.

Macie jakieś dla mnie dobre rady ?

Za pomoc bardzo dziękuje.

mca.png

Opublikowano

3ds max, a rad (a najlepiej tutoriali) sobie poszukaj w internecie, bo jestem pewien, że na tym forum nikt nie ma o tym pojęcia.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

3ds max, a rad (a najlepiej tutoriali) sobie poszukaj w internecie, bo jestem pewien, że na tym forum nikt nie ma o tym pojęcia.

@dosking

Nie znasz się i wprowadzasz w błąd!

@topic

Przede wszystkim jeżeli nie pracowałeś nigdy przy takich programach to od razu daj sobie spokój, mówię Ci szczerze bo to godziny pracy dla ludzi którzy zajmują się tym na co dzień co dopiero dla kogoś kto nawet nie wie czym to zrobić.

Co do postu wyżej to 3DS jest do animacji, do modelowania jest (Autodesk) Maya, z darmowych jedynie chyba blender coś oferuje.

Opublikowano

@dosking

Nie znasz się i wprowadzasz w błąd!

@topic

Przede wszystkim jeżeli nie pracowałeś nigdy przy takich programach to od razu daj sobie spokój, mówię Ci szczerze bo to godziny pracy dla ludzi którzy zajmują się tym na co dzień co dopiero dla kogoś kto nawet nie wie czym to zrobić.

Co do postu wyżej to 3DS jest do animacji, do modelowania jest (Autodesk) Maya, z darmowych jedynie chyba blender coś oferuje.

Tak?

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2515975
0eab14ddf550.png

Opublikowano

Podając mi temat na forum Steam jednak domyślam się, że się na tym nie znasz. Wcale nie mówię, że to dobrze albo źle ponieważ są to bardzo skomplikowane narzędzia. Chodzi mi o to, że prawie każdy program od Autodesk-u ma coś w sobie z innego więc na upartego w 3ds Max coś wymodelujesz ale od tego jest przede wszystkim Maya. To tak samo jakbyś chciał w Cad robić animację bo mógł bym się założyć, że taka opcja tam występuje (nie tak rozbudowana jak w 3ds Max ale występuje).

Opublikowano

Takl, ale nie zarzucaj mi, że wprowadzam go w błąd. Bo dać się da, a on i tak nic z tym nie zrobi.

A może chłop chce chociaż spróbować? Dajcie mu szanse...

Opublikowano

Spróbować zawsze można ale obawiam się, że nie przyniesie to żadnego efektu w Workshopie. Kiedyś jak jeszcze nie było takiego czegoś to można było (o ile się umiało) zrobić coś, niekoniecznie ładnie wyglądającego itp. i było spore prawdopodobieństwo, że przedmiot zostanie dodany ponieważ nie było tego robione tak na masę jak teraz.

Opublikowano

Możesz spróbować ale nikłe szanse na to, że broń ew. czapka zostanie dodany do gry jest ich od grona często nie jest to tylko praca jednego człowieka :) Jednak nie zniechęcam cię do zrobienia tego ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...