Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] /reload jest szkodliwy dla serwera wywołuje bugi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

często jest tak ze reload jest wykonywany w krotkich odstepach to powoduje wywalenie serwera oraz zdaza sie wtedy mapa nie zapisac i gracze no nie zawsze ale resetuje im eq

oczywiscie jeszcze jaka maszyna..

Opublikowano

Z mojego doświadczenia ci powiem, kiedyś na 1.2.5 (nie wiem jak teraz) gdy wpisywałem reload, to po nim, pół komend nie działało. Zawsze, więc radzę robić restart niż reload :D

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

po reload w moim przypadku każdy kto jest na serwerze staję się nieśmiertelny musi wyjść z serwera i wejść z powrotem

Zapraszam na serwer SkyBlock IP: s2.hostmc.pl:30148

Opublikowano

Po użyciu komendy /reload zostaje zapchany procesor, co przy kolejnym użyciu tej komendy, wywołuje wywalenie serwera, i możliwe małe cofki.

Chcesz coś ode mnie? Oznacz mnie w poście, a szybciej to zobaczę!

Opublikowano

NIektore pluginy nie sa przystosowane pod reload , tak jak moje ;)

Opublikowano

Odradzam reload na serwerze publicznym. Taka operacja przeładuje wszystko i być może obejdzie się bez błędów, ale powoduje, że w pamięci zostają śmieci, po kilku takich reloadach zapycha się RAM i crash murowany. Dlatego lepiej robić restarty niż reloady. Awaryjnie 1-2 reloady nie powinny bardzo zaszkodzić, ale to też zależy od dodanych pluginów i ich liczby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...