Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co odstrasza graczy.

dCrafters

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Czat

Nie może być zbyt "oczojebny" ani nie może być zbyt kolorowy ("gejowskie kolorki" xD).

Najlepiej jakby był raz na 5-15 sekund ponieważ ograniczyło by to spam.

2.Lagi

Co was najbardziej wkurza na fajnych serwerach ?

Oczywiście Lagi.

Większość pluginów jest słabo zoptymilizowana :/

Rada:

- Wgrać spigota

- Skonfigurować spigota

- Poprawić konfiguracje pluginów

- Poprawić pluginy (ich kod - tylko dla osob ktore znaja jave i ogarniaja api bukkita)

- Ograniczyć mape

3.Administracja

Napewno nie mogą być to 10 letnie dzieci , najlepiej 13+ (po mutacji).

Administracja nie powinna się wywyższać , przeklinać na czacie czy nawet robić co im się chce. (w skrócie "opierdalać")

4.Pluginy

Najlepiej spolszczone i dobre dobrane.

Spolszczeniem zajmujemy się my - nigdy nie ściagajcie gotowca bo h** wie co tam może być...

5.Gracze

Poza slotami , ważna jest średnia online.

U mnie wynosi ona 30 w godzinach 18-20

Czy widzicie sens w tym że na 1000 slotowym serwerze gra po 1 osobie ? Raczej nie.

6."FreeKille" , "kamperzy"

Jeżeli prowadzisz jakiś survival+frakcje czy inne G warto zainwestować swój czas i przeszukać całe Bukkit Plugins w poszukiwaniu plugina na losowe koooordy xD

7. Polskie komendy

Spolszczone komendy , no fajnie , tylko nigdy nie blokuj angielskiej wersji tej komendy ponieważ spora część osób jest przyzwyczajona do /login a jak dasz samo /zaloguj to mało kto ogarnie o co chodzi.

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Świetny tutek, leci like. Możesz dodać o orginalność. Pisaniu autorskich pluginów/skryptów i nie kradnięciu pomysłów ;)

Opublikowano

Ja tam nic do kradnięcia pomysłów nie mam - i tak większość nie wie jak zrobić takie coś xD

Zaraz uzupełnie temat bo kompletnie o nim zapomniałem :D

Opublikowano

Mi się nie podoba jak da się wyjść poza linię i odrazu wejść bo wszyscy się cykają i tylko podajedą walnął i ucieknął

Opublikowano

Moja administracja jest w granicach 13-17 i ogarnia.

Więc 13+ to takie minimum.

Opublikowano

Najbardziej mnie wnerwia jak jakiś debil blokuje liste warpów i pisze że mam używać tabliczek ze spawna...

Drugia wkurw do potęgi następuje jak ktoś przetłumaczy komendy na polski i zablokuje angielskie odpowiedniki i tak zamiast login mam zaloguj, zamiast jobs join mam praca dolacz, no i największe wkurwienie przy /wyspa dom :D zamiast /is home lub poprostu /is

Opublikowano

Bardzo dobry tut, dzięki niemu będę wiedział co zrobić na swoim serwerze jeżeli będę go stawiał :)

1354441476-U517309.gif

Opublikowano

Najbardziej mnie wnerwia jak jakiś debil blokuje liste warpów i pisze że mam używać tabliczek ze spawna...

Drugia wkurw do potęgi następuje jak ktoś przetłumaczy komendy na polski i zablokuje angielskie odpowiedniki i tak zamiast login mam zaloguj, zamiast jobs join mam praca dolacz, no i największe wkurwienie przy /wyspa dom :D zamiast /is home lub poprostu /is

Oooo zaraz dopisze.

Co do warpow - to nic zlego.

Opublikowano

Oooo zaraz dopisze.

Co do warpow - to nic zlego.

Bo po co używać komendy /warp jak można latać po serwie i szukać głupich tabliczek :) i potem pamiętać liste 50 warpów :) a co niech co chwila ludzie piszą jakie są warpy

Opublikowano

Jeśli chodzi o Survival+Gildie to najlepiej dodać itemki na gildie żeby FreeKille nie robiły gildii na jedną osobę tylko po to żeby zrobić spartę gdzieś koło spawnu i wrzucać tam graczy.Administracja jak dla mnie powinna być 16+ choć znam serwery gdzie admini mają po 13-14 i też dają rade.Ogólnie pierwszą rzeczą którą widzą gracze jest spawn i co się na nim znajduje,jednym podoba się to że Np.jest enchant na 30lvl i kowadła a drugim nie ale to już zależy od gustu czy ktoś lubi Hard czy Esay.Rangi do kupienia dla graczy tzn "Vipy" moim zdaniem te rangi nie powinny za dużo dodawać żeby nie było przewagi nad graczami według mnie to nie fair że ktoś sobie kupi SuperVipa i ma co 3 dni /kit svip Zbroja diamentowa Prot 4 15 złotych jabłek [kox] a potem myśli że jest fajny,tak się rodzą kozacy w sieci.To chyba tyle;) Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli ktoś potrzebuje takich porad to niech lepiej nawet nie bierze się za robienie serwerów...

UWAGA ZŁOŚLIWOŚĆ: Poradnik na + ale raczej dla jakichś półmózgów z serwerowni pokroju minegr***d.pl :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...