Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Konieczna reinstalacja systemu?

TeQq.

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam taki problem - mianowicie ktoś odpalił u mnie jakieś gówno, które wymnożyło setki jak nie tysiące wirusów na partycji C. Większość aplikacji z partycji C nie działa bo mój AV znajduje w nich wirusy i automatycznie usuwa. Partycja D jest czysta (skanowałem całą) natomiast na C (systemowa) jest wirusów od zaje*ania. Da się coś zrobić żeby się tego pozbyć bez formatu? Szkoda mi trochę 200gb danych z tej partycjii. Warto skanować? Do teraz zeskanowałem 30GB i znalazło 4528 wirusów. Mogę puścić skan na noc i pousuwać to ale jest sens?

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeskanowałem trzema AV w trybie awaryjnym. Razem usunąłem koło 7000 wirusów. Niektóre wykrywało nawet w rejestrze. Połowa programów została usunięta bo była zainfekowana.

Teraz nie wiem czy to wszystko. Da się jakoś sprawdzić czy system jest już czysty? Bo narazie nie chcę nigdzie się logować jako, że te wirusy to w większości trojany i spyware.

Opublikowano

to że znalazł w rejestrze to nic dziwnego, jakoś musiał się uruchamiać. skanuj do skutku do póki nie znajdzie wirusów. potem pobierz MBAM i też skanuj do skutku.

Przeskanowałem trzema AV w trybie awaryjnym.
a po co skanowałeś 3 antywirusami? mówiłem żebyś pobrał Dr web cure it i skanował :/
Opublikowano

Skoro chcesz obejść się bez formata to skanuj system do skutku, najlepiej za pomocą błyt bootowalnych.

Opublikowano

to że znalazł w rejestrze to nic dziwnego, jakoś musiał się uruchamiać. skanuj do skutku do póki nie znajdzie wirusów. potem pobierz MBAM i też skanuj do skutku. a po co skanowałeś 3 antywirusami? mówiłem żebyś pobrał Dr web cure it i skanował :/

Zeskanowałem DrWEB i oprócz tego Malwarbytem i na samym początku avastem.

Ok, przeskanję jeszcze kilka razy, jak nie pomoże to spróbuje sposobu z tą płytą. Łapcie plusy za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...