Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

F.A.Q Starbound

Davide2009

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo-george.png

1.Czy po śmierci przedmioty wypadają ?

• Nie, nie tracimy przedmiotów, lecz skutkuje to utratą 30% pixeli.

2.Co to są pixele i jak je zdobyć ?

• Pixele są walutą dzięki nim możemy handolwać z NPC oraz craftować itemki. Możemy zdobyć je zabijając stworki lub przetapiając rudy w refinnery

3.Ile jest bossów w grze ?

• W grze znajduje się aktualnie 4 bossów, lecz w przyszłości będzie to zapewnie aktualizowane.

4.Skąd wziąć ozdoby żeby ozdobić dom/statek ?

• Ozdoby możemy zdobyć z dosłownie wszystkiego. Od zbierania ścian z dirta oraz obiektów poprzez różne cegiełki lub łupy z dungeonów.

5.Czy da się usunąć postać w Starbound ?

• Postaci nie można usunąć bez ingerencji w pliki gry. (Wydaje mi się to być tymczasowe)

6.Skąd wziąć technologie ?

• Technologie możemy uzyskać z "High-Tech Chest'ów"

7.Czym mogę zregenerować HP ?

• Zdrowie możemy sobie zregenerować poprzez Stim Packi, spanie w łóżku lub przez niektóre typy jedzenia.

8.Czym mogę zasilić swój statek w paliwo ?

• Statek możemy zasilić poprzez poniższe złoża:
    Coal Ore (2 Fuel)
    Uranium Ore (4 Fuel)
    Plutonium Ore (6 Fuel)
    Solarium Ore (8 Fuel)

9.Do czego służy 3D printer ?

• Służy on do kopiowania naszych itemków za pewną opłatę oraz stratę itemka. Po zakończeniu operacji możemy tworzyć tą rzecz ile razy chcemy.

10.Czy mogę mieć zwierzątko?

• Aby zdobyć zwierzątko potrzebujemy Capture Pod. Po zbiciu małemu ponad 50% hp można go złapać.
  • (Capture Pod’a możemy wycraftować w Monster Labie, który z kolei można stworzyć po zabiciu 3 bossa.)

11.Co to jest Blueprint ?

• Jest to inaczej przepis na daną umiejętność, lub przedmiot do craftowania.

12.Czy da się sprzedawać przedmioty u NPC ?

• Nie ma takiej możliwości.

13.Czy możliwe jest rozbudowanie statku ?

• Narazie nie jest to możliwe, lecz istnieją odpowiednie modyfikacje umożliwiające powiększenie statku. (Lecz można upiększać swój statek o różne rzeczy np. kibel)

14.Jak naprawiać narzędzia ?

• Narzędzia naprawiamy, poprzez kliknięcie obojętnie jaką rudą na nasze narzędzie.

15.Jak stawiać pojedynczy klocek ?

• Podczas stawiania klocka, naciskając przycisk Shift.

16.Jak postawić ścianę(tło) ?

• Klikając prawy przycisk myszy.

17.Jak zdobyć broń palną ?

• Broń palną możemy zdobyć handlując z piratami. Statek piracki rozpoznajemy po kotwicy z nieba.

18.Czy piraci są agresywni ?

• Nie są oni agresywni do momentu, gdy ich nie zaatakujemy.

Lista będzie aktualizowana na bieżąco.

xTypeRx_eune_105_3_text.png

Opublikowano

mój temat nie mówi o wszystkim, jest tylko moim przedstawieniem gry, o wielu rzeczach takich jak np. Pety nie napisałem (ba, nawet nie wiedziałem), a Wg. mnie im więcej informacji tym lepiej.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...